'Toplumu silahtan soğutmayalım!'

İngiltere'de,İsveç'te,Norveç'te vb silah taşıyan ve bulunduran insan göremezsiniz.Hatta ortalıkta polis dahi yoktur,olsada silah göremezsiniz.
Peki bu ülkeler acz içindemidirler.Milletleri kendini savunamaz derecede zayıfmıdır?
Ben de hep soru soruyorum,işim gücüm yokmu be?

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
amore' Alıntı:
1. hayat komplo teorileri üzerine kurulamaz, herkes doğal akışında sürdürür hayatını, beklenmedik olaylara göre hazırlık yapılamaz.
2. kurtulus savaşı sadece biz türkler için değil dünya için bir eşi daha olmayan bir savaştır ve 2. kez olacağını kimse iddia edemez (olursa da bu millet bir Mustafa Kemal daha çıkaracak güçtedir ki gerekirse yine küreklerle de kazanır bazı şeyleri, o dönemde de kimse kurtuluş savaşı olur mu diye silah depolamamıştır)
3. Bir çok savaş daha başlamadan kağıt üzerinde kazanılır. Kalemsiz kılıç barbarlara özgüdür. Lozan anlaşması bile buna çok güzel bir örnektir.
4. korkunun ecele faydası yok, gelcek olan varsa gelsin savaşsın onu bekleyerek ömür geçmez :p
1.komplo teorisi kurmaya gerek yok sokakta biriki kez gez dediğime gelirsin
2.emin ol benzer savaşlar gene olacak
3. çanakkalede 250 bin şehit vermesek doğuda ermenileri batıda yunanlıları onbinlerce şehit vererek defetmesek lozan anlaşmasını mı imzalayacaktık yoksa sevr in ağır şartları altında mı debeleşiyorduk. izmirede yunanı denize döktükten sonra Atatürk istikamet olarak istanbuldaki ingiliz birliklerini gösterdikten sonra savaşı göze alamadılar ve bizim şartlarımıza uyan lozanı imzaladık. yanlış anlamayın ama bu anlaşmalar poker masalarında değil savaş meydanlarında ortaya çıkıyor ve sanırım hala farkında değilsiniz.
4. korkup korkmadığımızı er meydanında göreceğiz ben de kendi adıma bunu merak ediyorum ama şimdilik hayatımı yaşar fakat gelecekte olacakları da az çok tahmin edebilirim.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yaw boşver Tiger.

Sen şu sınavını hayırlısıyla ver de Bi Terme pidesi yiyelim::winkwink::pizza::

Pardon. Burası motosiklet forumu muydu? .Yoksa yanlış mı geldim:queen:

Motosikleti
Ertuğrul_Öz' Alıntı:
Yaw boşver Tiger.

Sen şu sınavını hayırlısıyla ver de Bi Terme pidesi yiyelim::winkwink::pizza::

Pardon. Burası motosiklet forumu muydu? .Yoksa yanlış mı geldim:queen:
sınavı verdik ama muallaktayız tarih net değil.
aklıma şu ösym ile ilgili meşhur ve popüler şarkı geldi nedense :queen:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Alla Alla

Senin sınav ne zamandıki?:silent:

Özelden yaz bakalalım şunu, ne mülakatıymış.
(Muallak:pr: )
Pardon konuyu saptırmayalım di mi. Silaha hayır. Ama olacaksa Seburo olsun.

Kimsenin silahı olmazsa silahla suç da işlenmez :wiinkk: Silah taşımanın yasal olduğu ABD-Detroit'te ateşli silahla işlenen suçlar; silah taşımanın tamamen yasak olduğu 100km ötedeki Kanada-Vancouver'dakinin 8 (sekiz) katı. Eğer suç işleme geleneğimiz varsa, bana kimse haber vermedi.

Ayrıca trafikte beni önce sıkıştırıp sonra tabanca çeken adamın geleneğinin içine edeyim.

Motosikleti
Khutuck' Alıntı:
Kimsenin silahı olmazsa silahla suç da işlenmez :wiinkk: Silah taşımanın yasal olduğu ABD-Detroit'te ateşli silahla işlenen suçlar; silah taşımanın tamamen yasak olduğu 100km ötedeki Kanada-Vancouver'dakinin 8 (sekiz) katı. Eğer suç işleme geleneğimiz varsa, bana kimse haber vermedi.
Ayrıca trafikte beni önce sıkıştırıp sonra tabanca çeken adamın geleneğinin içine edeyim.
istedikten sonra silahsız da adam öldürürsün ve silahlanma kesinlikle engellenemez.
en ufak sıkıştığında silaha davranan biriside ben erkeğim diye gezmesin sokaklarda etek giysin de gezsin, onun geleneği batsın.
ama böyle kansızlara karşı acil durumlarda kullanılmak üzere silah şart. taşımak değil ama evde şart kardeşim.

tigermbz' Alıntı:
istedikten sonra silahsız da adam öldürürsün ve silahlanma kesinlikle engellenemez.
en ufak sıkıştığında silaha davranan biriside ben erkeğim diye gezmesin sokaklarda etek giysin de gezsin, onun geleneği batsın.
ama böyle kansızlara karşı acil durumlarda kullanılmak üzere silah şart. taşımak değil ama evde şart kardeşim.[/QUOTE

İyi de güzel kardeşim.Isınamadım o delikli demir'e.Biliyorum ki insan oğlu onu can almak ve hükmünü sürmek için icat etti ve kullanıyor.Aklımın bir köşesi onun elbet bir gün bir can alabileceğini söylüyor,yalanmı?

herkes kendine silah çekene silah çekerse yontma taş devrine dönmüşüz demektir. ben ateşli silah sevmem mesela. gittim ok attım onun yerine. o da sarmayınca ışın kılıcına geçtim. :queen:

iyi güzel suç işliyecek adam neyle olsa işler demiş diyen kişide bunu diyen kişinin silah taşıma psikolojisi hakkında pek bilgisi yok herhalde
arkadaşlar bu silah öyle bişeyki adamın beline oturunca bi başka kişiliğe büründürüyor insanda bi kendine güven bir cesaret veriyor hele birde alkol uyuşturucu veya öfke anındaysa durum çok başka oluyor silahı beline takan adamın yürüyüşü bile değişir.
belinde silah yokken höyt desen korkup kaçıcak adam belinde silah varken aslan kesiliyor buda suç oranını ister istemez arttırıyor.
birini öldürmeyi kafasına koyan adam gerçektende bunu silahı olsun olmasın yapar ama
belinde silah olan adam aklında kimseyi öldürmek yokken bir öfke anında çok basit bir sebepten adam öldürebilir bu farkı anlayabilmek lazım

mostwanted_57' Alıntı:
biz tayyipi hak ediyormuyuz. hayatımda onun kadar hiç bir adama uyuz olmadım

Duygularıma tercüman oldun.

Not: Ancak bi gerçek varki suç ruhsatsız silahla işlenir genelde, kimse balistiği alınmış, kayıtlı silahla suç işlemez. Ruhsatlı silah ise acayip bişidir, kara günde kullanmak zorunda kalsan, en azından silah teşhiri suçu işlersin isteseler elinden alırlar.

Buyrun.....(bu kadar kolay adam öldürülebilir mi bir insan ? bu tip haberlerde hep bu işin altında başka bir şey olmalı diye düşünürüm)

'Keçi inadı' cinayeti

İsmail TEMİZ/SAMSUN, (DHA) - hürriyet 060706

Dar bir sokakta karşılaşan iki sürücünün ‘önce ben geçeceğim’ tartışması kanlı bitti.

Samsun’da, kullandıkları otomobilleriyle dar bir yolda karşılaşan 29 yaşındaki Serkan Günder ile 53 yaşındaki Mahmut Şahin'in, yol verme tartışması cinayetle sonuçlandı. ‘Bir köprüde karşılaşan 2 inatçı keçi’ masalında olduğu gibi, ‘Önce ben geçeceğim’ diye tartışan sürücülerin, üzerlerinde taşıdıkları tabancaları çekerek birbirlerine ateş etmeleri sonucu Serkan Günder yaşamını yitirdi. Mahmut Şahin ise olaydan sonra kaçtı.

Gülsan Sanayi Sitesi 54’ncü Sokak üzerinde dün akşam saatlerinde 41 HT 488 plakalı otomobilin sürücüsü Serkan Günder ile çay ocağı işleten ve evine gitmekte olan 55 AT 961 plakalı otomobilin sürücüsü Mahmut Şahin, dar olan sokakta karşı karşıya geldi. İki aracın yanyana geçmesinin mümkün olmadığı sokakta, ‘Önce ben geçeceğim’ tartışmasına giren Günder ile Şahin, daha sonra araçlarından inerek üzerlerinde taşıdıkları ruhsatsız silahları çekip birbirlerine ateş etmeye başladı. Sokak ortasında çatışan ikili, ortalığı savaş alanına çevirdi. Düleloda vücuduna bir kurşun isabet eden Serkan Günder kanlar içerisinde yere yığılırken, Mahmut Şahin otomobiline binerek kaçtı.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine gelen ambulansla Samsun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Günder, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede 21 boş kovan bulundu. Kurşunlardan 5’inin ise park halinde bulunan 34 UT 8278 plakalı araca isabet ettiği belirlendi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, cinayet zanlısı Şahin’in yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Hayatını kaybeden Serkan Günder’in, hırsızlık suçundan sabıkasının olduğu ortaya çıktı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
"ruhsatlı silahtan korkmayın onlarla pek suç işlenmiyor neaaa,istatistikler" diyen yetkililere sormak lazım. adam gözü döndükten sonra tabi ki ruhsatlı silahla da çeker vurur her türlü. vurulan bu vekillerin çoluğu çocuğu olsa öyle mi diyecek çok merak ediyorum..........6 çocuklu çok sayın sağlık bakanı,sağlık, eğitim, adalet, ekonomi, şehirlileşme sorunlarımı hiçe sayıp,bol bol çocuk yapın , ülkede genç kıtlığı var dinamizm kalmadı, üreyinde kapkaççı gaspçı psikopat çoğalsın yaşamımıza heyecan gelivesin, hareket gelivesin der,,,,,,,,,,,,, biri başkası da silah alın mermi alın " aslında birbirinizi vurun" der. evet biri çoğalmamızı biri de silahlanarak birbirimizi vurup azaltmamızı istiyolar. bunlar danışıklı dövüş. kazanan silah ve mermi üreticileri olacak.

adam mafya ya da terör örgütü tarafından ciddi ciddi tehdit ediliyorsa silahlanır tabi.devlet bunları 6 ayda bir psikolojik testten geçirip silah vermeli,hatta gerekirse kimliğini ve yaşadığı ili bile değiştirip o adamı türkiye içinde kaybetmeli. devlet vatandaşını koruyamazsa vatandaş tabi ki çoluğunu çocuğunu kendini korumak için kaçak silahın allahını bulur alır..sorun silah taşımaya gerek kalmayacak kadar güvenli ülke yaratmak.mafyanın teröristlerin suç örgütlerinin tepesinde binmeleri lazım.kimse tayyip yalakalığı yapmasın.AKP döneminde bu tip suçlar çok arttı. türkiye hiç bir zaman olamdığı kadar tehlikeli bir ülke oldu.

almanyada polis genelde resmi kıyafet giymiyor,çoğu sivil,halkın içindeler.nerde ne oluyor anında haberleri oluyor. ayrıca resmi kıyafetli polis de 6 kişilik timler halinde rotweiller köpeklerle dolaşıyorlar,yanlarına bile yaklaşamazsınız patates olursunuz.inanılmaz caydırıcı bi polisleri var. toplumsal olaylarda bi bakıyosun astronot gibi giyinmişler, cop bile yok alman polisinde yıllardır.adamlar çok teknik.bizde devlet istese kökünü kurutamayacağı suç örgütü yok. ama suç örgütleri siyasetçilerle çok enseye tokat moddalar kolay kolay adam olmaz türkiye.

Son düzenleme:
raflar, bir konuda çok doğru söyledin...
devlet isterse asgariye indiremeyeceği suç da yok, alamayacağı vergi de yok (kaçırılanları kastediyorum).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar