'Toplumu silahtan soğutmayalım!'

AKP'li Hasan Kara, Adalet Komisyonu'nda ruhsatsız silah taşıma cezasının artırılmasına karşı çıktı.

Adalet Komisyonu'nda dün, temel ceza mevzuatına uyum için hazırlanan tasarının görüşmelerinde silah tartışması yaşandı. Tasarının ateşli silahlarla ilgili maddesinin değiştirilmesi için önerge veren AKP'li Mustafa Nuri Akbulut, 'Ateşli silahla işlenen suçlardan hükümlü bulunanlarla bir yıldan fazla hapis cezası alanların affa uğrasalar bile, silah taşıma ve bulundurma ruhsatı alamayacağı' şeklindeki hükümden 'affa uğrasalar bile' ifadesinin çıkarılmasını istedi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek karşı çıkınca Akbulut önerisini geri çekti.
CHP'li Feridun Ayvazoğlu da, bir yıldan üç yıla kadar olan ruhsatsız silah taşımanın cezasının caydırıcı olmadığını, cezanın, iki yıldan dört yıla kadar çıkarılmasını önerdi. CHP'li Orhan Eraslan, AKP'li vekiller Akbulut ve Halil Özyolcu'nun yanı sıra Yargıtay Başsavcılığı temsilcisi de öneriye katıldı.
Bunun üzerine AKP'li Hasan Kara, şöyle konuştu: "Toplumun gerçekleri farklı. Toplumda silaha düşkünlük var. Siz insanları konuyla ilgili eğitmez, sınırlarınızda güvenliği sağlayamazsanız, Kurtlar Vadisi'ni en çok seyredilen dizi haline getirirseniz cezayı artırmak çözüm olmaz. Ceza aynı kalsın.
Suç işlemeyi kafasına koyan biri silahın ruhsatlı olup olmadığına bakmaz. Bunu silah yerine başka aletlerle de yapar. Suç işleyecekse bir kişi cezası bir yılmış, iki yılmış, üç yılmış düşünmez. Cezayı tek başına artırmayı düşünmemek lazım.
Toplumu bir taraftan silahtan soğutmanın da hiçbir anlamı yok. Bizim geleneklerimiz var, asker bir toplumuz, bulunduğumuz coğrafyamız sıkıntılı. Silahı öcü gibi gösterip toplumdan ayrı tutmanın anlamı yok."
Konuyla ilgili değişiklik yapılıp yapılmaması oylandı ve öneri reddedildi.

Abi her zaman söylediğim gibi:
BİR BAŞKADIIIIRRR BENİM MEMLEKETİİİİİİMMMM....

Silah lobisi denilen şey bu işte. "Çocuk yapın" diyen sağlık bakanının yanında yine az demiş.

Silahtan soğutmayalım insanımızı,silah soğutsun insanımızın canını.
Ben bu anlamı çıkardım.:farao:

Toplum diyorum mostwanted, birey değil. Sen ben veya o haketmeyebilir ama toplum bunu hakediyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben karşımdaki insana nerelisin diye bile sormam ya
bu ne biçim dünyadır allah belasını versin ya
neden kimse yandaki komşusunu düşünmüyor açı düşünmüyor
alcağı silahı düşünüyor
sadece ramazandamı olmalı bayramlardamı olmalı kardeşlik deliye her gün bayram keşke herkez deli olsa
allah belasını versin bi gün çomak sokcam dünyanın iki çarkına

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Suç işlemeyi kafasına koyan biri silahın ruhsatlı olup olmadığına bakmaz. Bunu silah yerine başka aletlerle de yapar. Suç işleyecekse bir kişi cezası bir yılmış, iki yılmış, üç yılmış düşünmez. Cezayı tek başına artırmayı düşünmemek lazım.
Toplumu bir taraftan silahtan soğutmanın da hiçbir anlamı yok. Bizim geleneklerimiz var, asker bir toplumuz, bulunduğumuz coğrafyamız sıkıntılı. Silahı öcü gibi gösterip toplumdan ayrı tutmanın anlamı yok.
gayet mantıklı bir açıklama neyini beğenmediniz
suçu silah değil insan işler, burada engellemeniz gereken insanlardır silahlar değil onun da nasıl olacağı belli.
insan hakları beyannamesi fasa fiso ları değil. insanın içinde Allah korkusu olacak, yoksa ben istedikten sonra bir cam parçasıyla da adam öldürürüm hatta ona bile gerek yok.
biz asker milletiz, yarın birgün savaş yapacaz, çiçeklerden böceklerden bahsedip şiir yazarak mı kurtaracaz memleketi.

"Toplumun gerçekleri farklı. Toplumda silaha düşkünlük var. Siz insanları konuyla ilgili eğitmez, sınırlarınızda güvenliği sağlayamazsanız, Kurtlar Vadisi'ni en çok seyredilen dizi haline getirirseniz cezayı artırmak çözüm olmaz. Ceza aynı kalsın.
Toplumu bir taraftan silahtan soğutmanın da hiçbir anlamı yok. Bizim geleneklerimiz var, asker bir toplumuz, bulunduğumuz coğrafyamız sıkıntılı. Silahı öcü gibi gösterip toplumdan ayrı tutmanın anlamı yok."

bu kısım gayet doğru ama bence, salt ceza hiç bir şeydir. Önce toplumu bilinçlendirip eğitmen gerekir ki suç oranı düşsün, tabi refah düzeyini de arttırman lazım. Zira aç adam her şeyi göze alır her şeyi de yapar. Ama bunlarla beraber ruhsat verimi zorlaştırılmalı ve ruhsatsız taşıyanları- bulunduranları da cezalandırman lazım. Her şey insansın elinde büyük bir silaha dönüşebilir (bildiğimiz tüp - benzin - bıçak - hatta köpek yada baska bir evcil hayvan bile) yasaklayıcı olmaktansa eğitici olmak önemli bence (ha türkiyenin durumu nedir o tartışılır ama) bir toplum yasalarıyla çok kısıtlayıcysa bireylerin eğitim, ahlak ve zeka seviyeleri şüphe uyandırır. Kurunun yanında yaşı yakmak bize özgüdür zaten, darbeci bi devlet - (5. dünya afrika ülkeleri sıfatı ki ne yazık ki biz bunu inanılmaz coğrafyalarda başardık) Kısacası ki benim şahsi fikrimdir bunlar dayatmayla - yasaklamayla bi şey olmaz. Hiç bir şey de değişmez.

'biz asker milletiz, yarın birgün savaş yapacaz, çiçeklerden böceklerden bahsedip şiir yazarak mı kurtaracaz memleketi.'

bu ne demek ya,
1. (Atasözü) kalem kılıçtan keskindir.
2. Hayat bir savaş değildir, başka seylerden zevk almayı da bilmek gerekir, çiçek, böcek, şiir vs ya da direk ' sanata' bu denli bi yaklaşım olamaz.
3. sen mi savaşcaksın, bu milletin askeri polisi bitti çıkıp elindeki silahla sen mi savaşcaksın. Silah bir korunma aracıdır, amacın savaşmaksa onu alırken lütfen alma, git orduya katıl orda savaş, sokaklarda dehşet saçma..

Ben silaha karşı değilim, ama bu zihniyete karşıyım

Son düzenleme:
Şimdi sizlerden bir ricam olacak.

ben istanbulun en sıkıntılı bir semtinde. ticaret yapmaktayım. yaptığım ticaret hemen paraya dönebilen ticari maldır. Ve burda benim mesleğimi yapan dükkanlar sık sık soyulmaktadır. Banada bir kaç kez bu tip girişimde bulunuldu. cep telefonu dükkanım var.

Bulunduğum semtte sırf vatan millet ve bayrak konusundaki hassasiyetim ve bunu açık ve net olarak belirtiiğim için. Vatan hainleri ve yardakçılarına açıkça tavır aldığım için. Bir sürü mahvil tarafından sayamayacağım kadar tehdid almaktayım.

Doğayı çok severim eşimlede sık sık bu tip orman kır dağ vesaire yerlere gider gezer temiz hava ve şehrin stresinden uzaklaşmak isteriz buralarda gerek insan gerekse hayvanlara karşıda tedbir sözkonusu.

peki tüm bunlar ışığında bana ne yapmamı veya bu tip durumlar karşısında nasıl kendimi ve yakınlarımı müdafa edeceğimi önerirsiniz.

Şunu iyi bilmek lazım silah namustur ve namus insanın şerefidir eger bir zat olur olmaz yerde silahını kullanır veya gösterirse bu onun namus ve şeref yoksunu olduğunu gösterirki. Bu silahı olmayanlardan çok silah taşımasını bilen ve bunun ağırlığını taşıyanları üzer.

Bunların ışığında bana ne önerirsiniz. veya Herhangi menfi bir durumda sırf silahım olmamasından dolayı başıma bir iş gelirse ne düşünürsünüz. Kötülerin olduğu kadar iyilerinde kendine yapılacak tecavüze karşı koyma donanımı mevcut olmalıdır.

saygılarımla

T.D.

Motosikleti
amore' Alıntı:
1. (Atasözü) kalem kılıçtan keskindir.
2. Hayat bir savaş değildir, başka seylerden zevk almayı da bilmek gerekir, çiçek, böcek, şiir vs ya da direk ' sanata' bu denli bi yaklaşım olamaz.
3. sen mi savaşcaksın, bu milletin askeri polisi bitti çıkıp elindeki silahla sen mi savaşcaksın. Silah bir korunma aracıdır, amacın savaşmaksa onu alırken lütfen alma, git orduya katıl orda savaş, sokaklarda dehşet saçma..
Ben silaha karşı değilim, ama bu zihniyete karşıyım
1. adam sana bıçak çekerse kalemle kendini koruyamazsın mantıklı ol.
2. hayat bir savaş değildir fakat hayatta bazen savaşmak ta gerekir.
3. kurtuluş savaşını işi askerlere bırakarak kazanmadık bakınız kadın erkek çoluk çocuk savaştık, Türk miletinin farkı da burda zaten. tam düşmanlarımızın olmamızı istediği gibi bir laf ettin. bugün böyle olacağımızı düşünseler çekinmeden işgale yeltenecek çakallarla dolu etrafımız.
tabiki bu ancak bir savaş durumunda geçerlidir yoksa kimsenin fevri davranıp silahını alarak dağa çıkmaya hakkı yoktur mevcut düzende.

Her Allah'a inanmayan katil mi oluyor şimdi?
Kurtuluş savaşında savaşan halk savaşmayı cephede öğrendi, elindeki silahla değil. Asker milletiz diye silah taşıyacaksak orduyu kaldırsınlar, herkese bir tüfek versinler. Asker milletiz ya, içgüdülerimiz bize savaşmayı gösterir.
@akalteke,
fikir olarak silaha toptan karşıyım ama yaşam koşulları içinde bazen taşımak gerekiyor. senin gibi tehditler alan, soyulma teşebbüsleri geçiren kişiler silah bulundurmalı, ama kesinlikle ruhsatlı olmalı. oysa silahı beline takıp etrafta ahkam kesenlerin de şarjörleri kafalarında boşaltılmalı.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Birde ışın kılıçları var. Onların akıbeti ne olacak bilinmez.

ışın kılıcı çok daha medeni bir dönemin silahlarıdır (bkz. star wars episode 4) :queen:
yeşil olanı cihat yolunda kullanılır. kırmızı olanı intikam içindir. mavi olanı huzur verir, sallıyom ama stres atmak için :queen:

Motosikleti
watercolours' Alıntı:
Her Allah'a inanmayan katil mi oluyor şimdi?
Kurtuluş savaşında savaşan halk savaşmayı cephede öğrendi, elindeki silahla değil. Asker milletiz diye silah taşıyacaksak orduyu kaldırsınlar, herkese bir tüfek versinler. Asker milletiz ya, içgüdülerimiz bize savaşmayı gösterir.
gelişmiş toplumlarda zevk için adam öldürenler var, eğitimse eğitim verilmiş. Allah korkusu olmazsa eğitilmiş adam da yapar bu işi lafı başka yöne çekme.
o cepheye gidecek iman olmadıktan sonra o yürek olmadıktan sonra bisiklet sürmek değilki bu oturup öğrenesin bunları. sana tavsiyem doğu cephesinde verilmiş savaşları iyice bir okuman tarihi kaynaklardan. bak cephede mi öğrenmiş yoksa kazma kürekmi savaşmış bu insanlar.

cevap verirsem tartışma başka boyuta çekileceği için cevap vermiyorum.
ama nihai olarak, sivillerin silahlanmasına şiddetle karşıyım.

İnsan,diğer canlılardan farklı olarak duygu ve iç güdülerini kontrol edebildiğince insandır.Gücünüde buradan alır,medeniyetinin derecesi ise bu kontrol kabiliyeti ile ölçülür.Yoksa yanlışmı?

doğrudur. ayrıca bir ekleme daha yapayım. şu anki kendine türk halkı diyen toplum ile vatanı kurtaran onbinlerce türk evladı arasında isim benzerliğinden başka birşey görremiyorum ben.
hatırlarsanız ilkokulda türk'ün özellikleri öğretilir. işte ben onlardan hiç çevremde görmüyorum nedense.
yani o zamanki adam silahıyla vatanı savunmuştur, şimdiki ise silahıyla yolda omzuna çarpanı öldürüyor.

tigermbz' Alıntı:
1. adam sana bıçak çekerse kalemle kendini koruyamazsın mantıklı ol.
2. hayat bir savaş değildir fakat hayatta bazen savaşmak ta gerekir.
3. kurtuluş savaşını işi askerlere bırakarak kazanmadık bakınız kadın erkek çoluk çocuk savaştık, Türk miletinin farkı da burda zaten. tam düşmanlarımızın olmamızı istediği gibi bir laf ettin. bugün böyle olacağımızı düşünseler çekinmeden işgale yeltenecek çakallarla dolu etrafımız.
tabiki bu ancak bir savaş durumunda geçerlidir yoksa kimsenin fevri davranıp silahını alarak dağa çıkmaya hakkı yoktur mevcut düzende.

1. hayat komplo teorileri üzerine kurulamaz, herkes doğal akışında sürdürür hayatını, beklenmedik olaylara göre hazırlık yapılamaz.
2. kurtulus savaşı sadece biz türkler için değil dünya için bir eşi daha olmayan bir savaştır ve 2. kez olacağını kimse iddia edemez (olursa da bu millet bir Mustafa Kemal daha çıkaracak güçtedir ki gerekirse yine küreklerle de kazanır bazı şeyleri, o dönemde de kimse kurtuluş savaşı olur mu diye silah depolamamıştır)
3. Bir çok savaş daha başlamadan kağıt üzerinde kazanılır. Kalemsiz kılıç barbarlara özgüdür. Lozan anlaşması bile buna çok güzel bir örnektir.
4. korkunun ecele faydası yok, gelcek olan varsa gelsin savaşsın onu bekleyerek ömür geçmez :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar