Top speed normal mi bir sorun mu var?

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Pulsar F250 kullanıyorum 115 kiloyum arkada 52l topcase var. Düzde 130 yokuş aşağı 139 üstünü göremedim göstergede videolarda stok halindeki top speedini 143-149 aralığında gösteriyorlar. Bir de 4 ten 5 e geçtiğimde sanki güçten düşüyor motor o 4. vitesteki gücü hissedemiyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Rüzgarın esiş yönünden yolun eğimine, lastik havalarınızdan zincir durumunuza, sizin kilonuzdan motorun aerodinamisini bozan topcase ve motora uygun olmayan tur camına kadar her şey motorunuzun son hızınızı etkiler.

Motosikleti
Voge 250RR
Her motorun bi patlama devri var, örneğin 8500rpm'se. 8500 devire kadar güç artarak gider, 8500den sonra düşer. Vites attığınızda devriniz çok düşüyor olabilir. Ayrıca bahsettiğiniz top speed videoları motorun en iyi ihtimalde görebileceği hızı gösterir. Birçoğu yokuş aşağı çekiyor o videoyu.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
139 km ne yaa... En az 169 yapmalı..
Ön dişli küçült 179 bile yaparsın..

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Memlekette Şahin/Doğan'dan kurtulamadan, Pulsar/NK'ya maruz kalmak da ayrı bir dünyevi sınav herhalde :)

Motosikleti
Triumph Trident 660
Memlekette Şahin/Doğan'dan kurtulamadan, Pulsar/NK'ya maruz kalmak da ayrı bir dünyevi sınav herhalde :)
Pulsar eskisi gibi piyasada çok yok ya çalıntı artçılı bazen kasklı bazen kasksız bazen egzozlu tam bir 🤬 motoruydu

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Niye öyle dediniz ben seviyorum motorumu biraz daha hızlı olsa çok severdim :D

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Bayıyor şu ülkedeki her ortamda alakasız boş boş haddi olmadan laf sokmaya çalışan malını kötülemeye çalışan tipler mesela ne battı da şu son 3ü bir fikir almaya geldiğim soruya saçma sapan yorumlar yapmaya geldi eminim ki insanları forumdan soğutmak dışında zerre faydaları yok tamam en motorcu en şakacı sizsiniz bu performanslarınızı sokaklarda da sürdürmelisiniz eminim ki alacağınız reaksiyonlar çok hoşunuza gidecektir :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
250cc bir motor için 130 gayet iyi bir hız. daha fazlası gereksiz.

Buraya yazacağına kadar kullanım kılavuzuna baksan daha faydalı olurdu.

Kitapta maksimum hız 127 km / h diye yazmış zaten. Sen kaçla gitmek istiyorsun?

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250

Buraya yazacağına kadar kullanım kılavuzuna baksan daha faydalı olurdu.

Kitapta maksimum hız 127 km / h diye yazmış zaten. Sen kaçla gitmek istiyorsun?
Yan sekmedeki ne salak salak sorular bunlar bir gönderme mi abi ahahahahha :D

Bir de 4 ten 5 e geçtiğimde sanki güçten düşüyor motor o 4. vitesteki gücü hissedemiyorum.
Sana bir sır açıklayayım, aramızda kalsın.

4. viteste, 3. viteste ki

3. viteste, 2. viteste ki

2. viteste, 1. viteste ki gücü hissedemezsin. :ROFLMAO:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yan sekmedeki ne salak salak sorular bunlar bir gönderme mi abi ahahahahha :D

Adam fırsatı değerlendirmek ile kendi fırsatını kendi üretmek arasında ki farkı bilmiyor.

Biri daha evden çıkmadan plakayı kapatmış yani kafadan suç işlemeyi kafaya koymuş, diğeri hiç aklında yokken fırsat bu fırsat deyip kırmızı da geçmiş.

Son düzenleme:
arkada 52 litrelik çanta varken gayet iyi gidiyor kardeş. düzde 130, yokuş aşağı 139 demişsin, daha n'olsun?
çantayı çıkarıp müsait bir yolda dene, farkı göreceksin.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Pulsar F250 kullanıyorum 115 kiloyum arkada 52l topcase var. Düzde 130 yokuş aşağı 139 üstünü göremedim göstergede videolarda stok halindeki top speedini 143-149 aralığında gösteriyorlar. Bir de 4 ten 5 e geçtiğimde sanki güçten düşüyor motor o 4. vitesteki gücü hissedemiyorum.
Motorun ürettiği beygir ve tork bellidir. 1. viteste maksimum gücünü verdiği bir devirde ne kadar beygir üretiyorsa 5 ya da 6. viteste de aynısını üretir. Ancak her vitesin oranıyla alakalı bir çarpan var. Küçük viteslerde motor devrine göre tekerlek daha az dönerek olduğundan daha fazla güç varmış gibi hareket eder.
Vites yükseldiğinde ise vites büyüdükçe durum tam tersine döner. Motor devrinden daha hızlı dönecek şekilde dişli oranını uzatır. Hızı arttırır. Daha hızlı gitmesi için motor gücü yeterli geliyorsa dişli oranı değiştirilerek bir miktar daha hız kazanılabilir ancak bu seferde tork düşecektir, yokuşlarda daha düşük viteste gitmek gerekecek erken bayılacak vs. vs.
Vites sistemini anlamak için ilkokul'da bize gösterilen çıkrık, makara sistemini bilmek anlamak yeterli aslında. Makara sayısı ve boyutu değiştikçe halatın ucundaki ağırlığın hissedilen karşılığı değişecektir.

4. vitesten 5'e attığınızda çekişin düşmesinin nedeni budur.

52 Lt topcase çok büyük, paraşüt gibi tutuyordur, ayrıca tahterevalli gibi düşünürsek ağırlık dengesi arkaya kayacak, hız arttıkça rüzgar direnciyle denge iyice arkaya kayıp ön tekerde çırpma ihtimalini ortaya çıkaracaktır. Ağırlık transferi her zaman motorun tam ortasında olacak şekilde hareket etmeliyiz. Dolayısıyla öncelikle topcase'ten kurtulun. Hızlanmayı tekrar deneyin. Mümkünse 33-34 lt bir topcase ile hayatınıza devam edin. Olmuyorsa takılıyken yüksek hızda gitmeyin.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Adam fırsatı değerlendirmek ile kendi fırsatını kendi üretmek arasında ki farkı bilmiyor.

Biri daha evden çıkmadan plakayı kapatmış yani kafadan suç işlemeyi kafaya koymuş, diğeri hiç aklında yokken fırsat bu fırsat deyip kırmızı da geçmiş.

Abi valla ne demek istediğini anlamadım.

Sadece espri yapmak istemiştim ahahaha

Eğer sınavı geçerseniz size Şahin/Doğan hediye edeceğiz. Şanslısınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motorun sipidini düşüneceğine kendini düşün birader hemen perhize başla , bende 110 kilo idim 15 verdim dünyam değişti , motorun son hızı 150 idi 350 oldu , anlayan anladı 🤣
Yani dalga boyu ( lamda λ ) mu uzadı?
Yoksa frekans mı arttı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar