Top case çantanın taşıyabileceği Max kg ne kadardır

Selam dostlar hafta sonu artçımla beraber kamp yapmaya gidicez motorsikletimde Cox marka 32 litrelik çanta bulunmakta küçük tüp tüp başlığı falan koymayı düşünüyorum ama aklıma takıldı koyacağım malzemeleri tarttım 7.5-8 kg arası bir şey geliyor. çantaya veya şaseye zarar verir mi yaklaşık 60km yol gidicez biraz endişeleniyorum açıkçası bu kadar yükü çantaya koymamıştım daha önce sürüşümü vs etkiler mi

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Çantanın teknik bilgilerinde yazar normalde. Ama 8 kg 32 litrelik çanta için fazla. Ayrıca motosikletin ağırlık merkezini de bozacak. Ön teker yere daha az temas edecek falan. Dikkatli ve yavaş sürün.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Givi çantamda monokey 10 kg olduğu belirtiliyor. Monolocklar 5 kg. Diğer çantaları bilemiyorum.

Motosikleti
D400
Konu topcase'den öte bağlantı şekliyle alakalı.

Düzgün bir demir ile çift bağlantılı yaparsanız şase + ayaklık gibi taşıma kapasiteniz artar.

ben 10 kiloya kadar taşıdım uzun yolda hiçbirşey yaşamadım ama düzgün olmayan bir demir + düzgün olmayan yol ile 3 kilo da agır gelir

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Topcase'e minimum ağırlık koyarak seyahat etmekte fayda var. Tahterevalli gibi düşünebiliriz, arkaya yük bindikçe ön teker hafifleyecek. Gidon çırpma ihtimali olur. Hatta topcase takınca normalde gidon topuzlarıda daha ağır olanı ile değiştirilir.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Ben dandik bir topcase ile 10 litre su taşıdım, iki tane 5 kiloluk un taşıdım. En azından 10 kilo taşıyabiliyorlar yani. Ama bu sırada motorun dengesi çok bozuluyor ve yönlendirmek zorlaşıyor.

Çantanın kilidini kapağını zorlamamak için motoru dik tutmak gerekiyor. Yüksek hızlarda sürmek de riskli, ani fren yapsan çukura girsen açılabilir.

Motosikleti
Ns200 15"
Küçük skuterlerin arkasında max 5 kg yazardı.

Ama öyle demire 25-30 kg yüklemişliğim vardı, sonunda kırdım. :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Givi çantamda monokey 10 kg olduğu belirtiliyor. Monolocklar 5 kg. Diğer çantaları bilemiyorum.
Ben givi monokey yan çantaları her biri 10kg olacak şekilde doldurdum, arka çantaya sadece ıvır zıvırları koydum ama üzerindeki demire de çadır ve uyku tulumu bağladım. Bu şekilde artçı ile yunanistana geçip 700km yol yaptım çok rahat oldu.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Ben givi monokey yan çantaları her biri 10kg olacak şekilde doldurdum, arka çantaya sadece ıvır zıvırları koydum ama üzerindeki demire de çadır ve uyku tulumu bağladım. Bu şekilde artçı ile yunanistana geçip 700km yol yaptım çok rahat oldu.
Bende dikkat ederim genelde de fotoğraf ekipmanlarımın olduğu çantayı koyunca pek yer kalmıyor onu dijital tartıda tarttığım 6.86 kg olduğunu gözlemledim. Givi E22 yan çantaları da motora takmadan önce kontrol ederim. Yan çantalarda da 5 Kg yazıyor 5 kg olmayacak şekilde dijital tartıya koyar sonra motora takarım. Ağır motorlarda pek dengede sorun olmuyor sanırım. En azından bende olmuyor. Eski motora da aynı 3 lüyü taktığımda orta sehpaya aldığımda normalde ön teker havaya kalkmazken 250 lik scooter da 3 lü çantalar orta sehpada ön teker şaha kalkıyordu. Ama şimdiki 300 küsür kg luk motorda halen arka teker hava da kalıyor. Yolculuktan yana sıkıntı yaşamadım. Gerek memleket Ordu ya giderken gerek Adana, Mersine giderken sorun yaşamıyorum. Ağır motorun avantajı.

Ben dandik bir topcase ile 10 litre su taşıdım, iki tane 5 kiloluk un taşıdım. En azından 10 kilo taşıyabiliyorlar yani. Ama bu sırada motorun dengesi çok bozuluyor ve yönlendirmek zorlaşıyor.

Çantanın kilidini kapağını zorlamamak için motoru dik tutmak gerekiyor. Yüksek hızlarda sürmek de riskli, ani fren yapsan çukura girsen açılabilir.

Ben her h sonu beykoz ormanlarında kaynak sularını arka çantaya sizin 5 Lt lik 2 tane su bidonu. Sele altına da 3 tane 5 lik bidon taşıyorum. Evin içme suyunu her h sonu öyle taşıyorum. Toplamda 25 kg yüküyorum dengede sorun yaşamıyorum. Çünkü motor ağır.

Alman kardes,böyle yaparak tasarruf ettigini zannediyosun galiba, otomobil ile dogaden sise ile icme suyu tasiyanlardanmi özendin yoksa yolculuk esnasinda icecegin sudan fazlasini tasima, sonra pisman olursun , (attigin tas ürküttügün kurbaya deymez) demisler büyüklerimiz.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Arka çantanın üzerine katlanır masa + 2 sandalye ve üstüne çantanın içine full dolu çanta koymuştum. Çok rahat 10+ kiloları görmüştür. Hiç problem olmadı.
Uzun turlara çıkarken de 5 litre su + market malzemeleri vs koyduğum da çok oldu

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bende dikkat ederim genelde de fotoğraf ekipmanlarımın olduğu çantayı koyunca pek yer kalmıyor onu dijital tartıda tarttığım 6.86 kg olduğunu gözlemledim. Givi E22 yan çantaları da motora takmadan önce kontrol ederim. Yan çantalarda da 5 Kg yazıyor 5 kg olmayacak şekilde dijital tartıya koyar sonra motora takarım. Ağır motorlarda pek dengede sorun olmuyor sanırım. En azından bende olmuyor. Eski motora da aynı 3 lüyü taktığımda orta sehpaya aldığımda normalde ön teker havaya kalkmazken 250 lik scooter da 3 lü çantalar orta sehpada ön teker şaha kalkıyordu. Ama şimdiki 300 küsür kg luk motorda halen arka teker hava da kalıyor. Yolculuktan yana sıkıntı yaşamadım. Gerek memleket Ordu ya giderken gerek Adana, Mersine giderken sorun yaşamıyorum. Ağır motorun avantajı.

Ben her h sonu beykoz ormanlarında kaynak sularını arka çantaya sizin 5 Lt lik 2 tane su bidonu. Sele altına da 3 tane 5 lik bidon taşıyorum. Evin içme suyunu her h sonu öyle taşıyorum. Toplamda 25 kg yüküyorum dengede sorun yaşamıyorum. Çünkü motor ağır.
Ağır motorun avantajı işte.
Bir avantajı da artçı taşımak konusunda oluyor. Bu sezona kadar hiç artçı taşımamıştım, çok çekiniyordum hatta çaktırmadan korkuyordum, eşime de ekipman alıp ilk defa tura çıktığımızda çaktırmamıştım ama fena korkuyordum, baktım o da binince hiç bir şey farketmedi gibi oldu, sol pege sol ayağınla basıp buradan tutunup kalkıp ayağını seleye değdirmeden karşıya geçirip oturacaksınd iye bir kez tarif ettim dengemi bozmadan binmeyi başardı, yola çıkınca da hiç hissedilmez oldu ağırlığı.

Motosikleti
1190 ADV
Ağırlık limiti, motosiklete, çantanın bağlantısına, çanta türüne göre değişir. Asfalt düzgün yollardan gideceksen 10kg bir sorun teşkil etmez. Bozuk yollarda sarsıntıdan çanta kırılabilir, içinde hiçbirşey yokken de kırılabilir. Topcase yerine bir sırt çantası da bağlayabilirsin. Aynı miktar eşyayı alır zaten.

Motosikleti
cbf 150
5kg ı geçmemeye çalış. Top casein asıl amacı yedek kaskı taşımak yada durdugunda kaskını koymak. Yan çantalara koyabilirsin ağırlık merkezi aşada. Üste koyma ağır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar