Titremeyi siz önleyin..

Arkadaşlar dün titreşimeye çare olarak biraz kafa yordum ve bi yöntem denemeye karar verdim. Yöntemi uygularken hiç fotoğraf çekmedim çünki işe yarayacağından emin değildim. Motosiklette titereme motor ve egsoz kısmından yayılmaktadır. Bu parçalarda bedene bağlı olduğundan titremenin çoğunluğunu bedene aktarır. Yapacağımız uygulumanın mantığı motordan gelen titremeyi ölü seviyeye indirerek bedene ulaşmasını sağlamak.

Uygulamaya geçmeden önce Gerekli parça ve malzemeler.

1. Tüp contası yaklaşık 10 adet Tüpçü lerden teymin edebilirsiniz (genelde para dahi almazlar.)

2. Pul Yaklaşık 5 adet civatanın üzerine takılan bildiğimiz pul.
contapulve0.jpg

3. Civata 2 adet Bağlantıların üzerindeki civataların 1 cm büyüğü olmalı
civata2yk4.jpg

Somun 4 adet
Din_934.jpg

Egzos un motordan çıkan kısmını takip edin ve iki tane bağlantı noktasını bulun. Bunların biri motorun tam altındadır,
baglantiqi9.jpg

diğeri arka ayaklığa bağlıdır.
b1aglantign2.jpg

(Her motor için bağlantı yeri aynı olmaya bilir.)
iki bağlantıyı aynı anda sökmemiz egsoz un esneyip kırılmasına yol açabilir onun için önce civatalardan birini sökün ve aynı dişlere sahip 1cm büyük ebatlı olanından teymin edinin. Civatayi yerine takarken egsoz bağlatı noktası ve karşılığı arasına 2-3 adet tüp contası atın, her contanın arasınada birer edet pul atın.(pul, conta, pul, conta ,pul)her iki tarafın bitiminde pul olmasına dikkat edin. Pulların amaçı contaları birbirlerinden ayırarak kolay ezilmesini ve zedelenmesini önlemektir. aynı şekilde civatanın başına ve sonunada birer adet conta ve pul atın. Geldik en önemli kısmına eğer somunları sonuna kadar sıkarsak contalar ezilir ve yaptığımız bütün işlem boşa gitmiş olur. Bu nedenle somunları tam sıkmayacağız sadece tüm parçarın birbirlerine zarar vermeyecek şekilde sıkıştığına emin olana kadar sıkacağız. (yani contalar tam ezilmeyecek) Bu bağlantıların tekrar sökülmemesi için aşağıdaki resimdeki gibi ikinci somunu üzerine atacağız ve iyice sıkıştıracağız.
sskmaqe1.jpg

Her iki bağlantıyıda değiştirdikten sonra motorumuzun titremesi azalmış olacaktır. Ben yaptım ve çokda güzel oldu. Sizlere % de olarak titremenin azalmasını söylemeyeceğim bu uygulamayı sizlerde yaptıktan sonra sizler söyleyin.

Şimdiden herkese kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşım motorunu sorabilirmiyim :silent:
bende aynı dertten muzdaripim..:pale:

Gerçekten güzel bir fikir, eline sağlık günümüzde de popüler bir sıkıntı halini almışken motorsikletlerde, pratik bir çözüm sunmuşsun..

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
çin malı motorların en büyük sıkıntılarından biri de titreşim.
bu tür yöntemlerle kısmen engellemek olası ama tamamen yokedemiyorsunuz.
nerden biliyorsun diyorsan zamanında çok uğraştık ve kafa yorduk bu meseleye, ama olmadı.

arkadaşım motorunu sorabilirmiyim :silent:
bende aynı dertten muzdaripim..:pale:

Motorumun çok ismi olduğundan tanıman biraz zor Gerçek ismi Sj150-23 Aşağıdaki başlıktan motoru tanıyabilirsin.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/29350-yuan-kuba-sj-150-23-a-4.html

By Mükemmel;655702' Alıntı:
Yav sen titreme problemini halletmemişmiydin...
Titremenin büyük bir bölümünü halletmiştim şu anda kalmadı. Hatta cbr125repsol (harun) u az önce motoru denemek için yanıma geldi ve onun motosikletinin bağlantılarınıda yaptık oda yorumunu yapacak.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Titremenin büyük bir bölümünü halletmiştim şu anda kalmadı. Hatta cbr125repsol (harun) u az önce motoru demek için yanıma geldi ve onun motosikletinin bağlantılarınıda yaptık oda yorumunu yapacak.

Arkadaşlar Merhaba;

Bu akşam gökhan bana titreşime çare bulduğunu söyledi gerçekten inanamadım ilk başlarda benim ve gökhanın motoru aynı marka aynı model tek sorunumuz ise sadece titreşimdi onun haricinde hiçbi sıkıntımız yoktu şu anda onuda hallettik nihayet bizzat (salton)Gökhan kardeşimizin motorunu kendim test ettim ve sonuç mükemmeldi titreşim %80 lere kadar düşmüştü 9000 devire kadar hiç yok arkadaşlar gökhan kardeşimize bu başarılı çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum bu akşam aynısından benim motorada yaptık beraber süper oldu gerçekten eline sağlık gökhancım süper icat...

birde gevşemeyen somunlar var somunun bir ucunda conta gibi birşey var sıkınca titreşimden gevşemesi baya önleniyor eski mondialim sağolsun az çok usta etti bizi

yaw arkadaslar tamamen engellenmiyor ama belli bir KM den sonra artik hissetmiyorsunuz hehe ben alistim ondan sanirim

birde gevşemeyen somunlar var somunun bir ucunda conta gibi birşey var sıkınca titreşimden gevşemesi baya önleniyor eski mondialim sağolsun az çok usta etti bizi

Civatanın sonundaki ikinci somun gevşemesini önlemek için. Dediğinde olabilir fakat ben elimizdeki imkanları kullanarak maliyeti 0 a düşürerek yapmak istedim kullandığımız malzemeler çoğumuzun günlük hayatında defalarca elimize geçen sağdan soldan bulabileceğimiz maddi değeri olmayan malzemeler. Düşüncen için teşekkürler birde öyle denemek lazım.

Son düzenleme:
güzel fikir.. Bi cok cin motorunda balansor sistemi yok malesef... o Yuzden hem yolcu rahatsız oluyo. Hemde motorun omru kısalıyo.. Boyle cozumler bulmanız güzel... Ama merak etmeyin bi kaç yıla kadar cinden gelen motorlarda da balansor sistemi koyulur.. Cünkü benım motora koymuslar.. zongshen Zs 200 Enduro (2006 son üretilen motorlarda var sadece...)

benim motorun da plastik eklemlerinden zırıltı geliyo, bi el atıcam heralde:bounce:

ARKADAŞLAR SAKIN TİTREŞİMİN NEDENİ MOTOR OLMASIN:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan GENELDE EKSOZDANDA OLUR AMA ASIL TİTREŞİMİN KAYNAĞI EKZANTRİKTEN MEYDANA GELİYOR SİZE TİTREŞİMSİZ BİR MOTOR BUDA CİN MALI AMA TİTREŞİM SIFIR TÜP CONTASI FELANDA YOK ZONGSHEN 125-32 BEN BU MAKİNAYI KULLANIYORUM ÜSTTEN CİFT EKZANTRİKLİ 4 SUBAPLI..... AMA İTHALATCI FİRMA OLAN MOTOTURKA YA GÜVENMEYİN DERDİNİZE MERHEM OLMAZLAR

cruiser çin işi motorlarda deneyen varmi onlar daha çabuk sallaniyor:) 80km/h sanirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar