Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1- Kasksız olması kesinlikle çok kötü. Burada kask takmalı mıyız? takmamalı mıyız ? diye konuşacak halimiz yok. Beynini kullanan her insan kask takmalı.
2- Şeridin tahminimce 75-100 cm civarında çarpışma gerçekleştiğinde. kamyonun tamponu ve şerit arasındaki mesafeyi oranlayınca bu civarda çıkacağını düşünüyorum.
3- Yine biraz matematik kullanma zamanı, 1km/h yaklaşık olarak 0,28 m/s yapar. motorun uzunluğu ortalama 2,5 metre civarında alındığında ekranda motorun göründüğü ve çarptığı yere kadar olan mesafede 10 tane motor ( yine ortalama olarak) sığdırabilirsiniz. bu durumda mesafenin 25 metre civarında çıkacağı görülür. Yine aşağıdaki zaman sayacından 1 saniye ve 2 saniye arasında 1 saniyeye daha yakın hissettiğimiz bir süreçte gerçekleştiğini görürüz çarpmanın.( tabi ki bu da ortalamadır, 1.10 saniyede çarpmanın gerçekleştiğini varsayarsak)
yol = hiz * zaman 25= hiz* 1,2 hız= 20,2 m/ s civarında bir değer çıkar bu da kilometre / saat cinsinden 76-77 km civarında bir hıza tekabül eder.. burada yol ve zamandan ötürü hızın en fazla 10 km belki 15 km oynayabileceğini varsaydığımızda bu hız max 90-95 km dir.
4- Beni tek düşündüren şey gerçekten kamyonun bu motorcu kardeşimizi görememesin nedeni viraj olabilir mi düşüncesiydi fakaaaat mantıklı düşününce hiç kimse benzin istasyonunu virajın dirseğine koymaz. türkiyedeki benzin istasyonlarının % 99 uzun bir düzlük alanda konuşlandırılır. ha %1 çıkıntı payı yok mu her zaman var, ona bakarsan adamın balkonun içinden elektrik direği geçen evde vardı türkiye'de. Bu yüzden viraj şüphelerimi yenmiş bulunmaktayım.
5- Fren reaksiyonu ortalama 0,75 saniyede görülür sürücülerde. En iyi fren reaksiyonuna sahip sürücü Micheal Schumacher 0,48 saniye civarında bir zamanlamaya sahip. filmde de görüldüğü gibi 1 - 2 saniye arası 1 saniye ye yakın bi zamandan bahsediyoruz. Bu zaman aralığı kamyon sürücüsünün şeridini ihlal ettiği anda başlar. Yani fren reaksiyonunun neredeyse olayla - çarpışma anıyla- aynı olduğu zamandan bahsediyoruz. Fren bile yapamayacak durumda bi adamdan manevra yapılmasını beklemek olmayacak duaya amin demekten öte yasin okumak falan olur heralde...
Dikkatli olmak yetmez, karşındakine de dikkat edeceksin , ondan sonra da senin haberini yapan zekadan ve sağduyudan yoksun basın mensubuna da dikkat edeceksin..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:08 ----------
Arkadaş tepkisiz kal, sen tepkisiz kaldıkça senin üzerine kırsınlar, sen tepkisiz kaldıkça ötv yi dayasınlar, sen tepkisiz kaldıkça yedek parçanı sallasınlar..
Tepkisiz kal ya nası olsa sana bişey olmuyor, ne güzel hayat![]()
Cem bu konudaki tüm çabaları için içtenlikle teşekkur ederim
Ben de mailimi gonderdim
Mail başlıgı ise şu:cahilden haberci olmaz