Tenere 700 vs F900GS vs Tiger 900 Rally Pro

Deveye sormuşlar boynun neden eğri hikâyesi yani.

Bu arada ilk paragraftaki servis hangisiyse Yamaha sahipleri faydalansın diye adını zikretmekte fayda olur sanki. Bu nasıl bir rezalet?

Tabii, Tuna Plaza.
Kazalı motorumu 60 günde yamuk parçayla teslim eden servis. Hepsi böyle yahu, hep Ersoy iyi diye insanlara anlattık orada da benzer komediler yaşanabiliyor. Gökhan'ın kendisine denk geleceksin de falan filan.. Bu dediğim de 5 yıl öncesinden kalan bilgi ayıp olmasın, ama değiştiğini sanmıyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Tabii, Tuna Plaza.
Kazalı motorumu 60 günde yamuk parçayla teslim eden servis. Hepsi böyle yahu, hep Ersoy iyi diye insanlara anlattık orada da benzer komediler yaşanabiliyor. Gökhan'ın kendisine denk geleceksin de falan filan.. Bu dediğim de 5 yıl öncesinden kalan bilgi ayıp olmasın, ama değiştiğini sanmıyorum.
Bende Yamaha varken Daytona veya Kardeşler/Premium'a gidiyordum. (Çoğunlukla Kardeşler/Premium, çünkü iş yerime yakındı...) Onlardan bir şikâyetim olmamıştı ama scooter için standart yağ bakımı ve zamanı geldiğinde kayış / baga / debriyaj değişimi + bir de furş takımı değişimi dışında işlem yaptırmamıştım. He bir de motoru 3 kere düşürmüştüm, sonuncudan sonra artık tutmayan / kırılan tırnaklar nedeniyle havuz ve ön karenaj değişmişti. Bunları kısa zamanda yapmayı becerebilmişlerdi.

Sonradan ekleme: "Böyle bir servisimiz yok" diyen çalışan (bak servis demiyorum, sonuçta servisin ön yüzü orada çalışan kişidir) ya cahilmiş ya da "seninle uğraşmam şimdi, git başka yere yaptır, ben sadece yağ ve yağ filtresini 20dk'da değiştirip xxxx tutar saplamakla ilgileniyorum, daha uzun işler kpi değerlerimi olumsuz etkiliyor" demeye getirmiş.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tabii, Tuna Plaza.
Ben de xmax'ı Tuna'dan aldım diye Tuna'ya bir kez bakım için gitmiştim, o aralar yüzlerce tracer900 satmışlardı polislere, sanırım tok satıcı moduna girdiler serviste xmax ile doğru düzgün ilgilenilmemişti. Sonrasında hep Ersoy Moto'ya gittim, hep de Gökhan'la muhattap oldum, sağolsun işi biliyor, zaten benim gittğim zamanlar çok çalışanı yoktu, her işi Gökhan yapıyor, yanında bir çırağı da basit işleri yapıyordu, orada pek sorun yaşamamıştım.

Son düzenleme:
Tabii, Tuna Plaza.
2020 Yılında kaza yapıp sola yatırdığım Supertenere'min sol grenaj ve sol grenaj içindeki fan ve radyatör değişmişti.Bu arkadaşlar değiştirdikleri radyatörün elektrik bağlantısını yapmamışlar....

Benim de sanki içime doğdu servisten teslim alırken motoru aldım orta ayaklığa fan açsın diye 103 dereceye kadar bekledim evde kimse yok....

Kendim kontrol etmesem motoru eve gidene kadar motoru yakardım sonra Tüketici Mahkemesinde , Savcılıkta 5 sene uğraşş...

Lastik havası ve benzin dışında motorun hiçbir yerinden anlamayan mekanik cahili benim bile kontrol etmeyi akıl ettiğimi akıl edemeyen Tuna....Sosyal Medyada 3-5 takipçisi olana , kadın kullanıcılara premium hizmet verip parası olup kendileri ile kanka olmayana patates hizmet veren işletme..

Tuna'dan sonra Anadolu Yakaındaki Başka bir yetkili serviste başıma gelenleri de başka bir postta anlatayım....Özetle Yamaha İstanbul'da patates , Ankara ve İzmir'de patates...Manisa Bayisi ve Servisi harici övülen bir yamaha duymadım maalesef....

Motosikleti
yok:(
2020 Yılında kaza yapıp sola yatırdığım Supertenere'min sol grenaj ve sol grenaj içindeki fan ve radyatör değişmişti.Bu arkadaşlar değiştirdikleri radyatörün elektrik bağlantısını yapmamışlar....

Benim de sanki içime doğdu servisten teslim alırken motoru aldım orta ayaklığa fan açsın diye 103 dereceye kadar bekledim evde kimse yok....

Kendim kontrol etmesem motoru eve gidene kadar motoru yakardım sonra Tüketici Mahkemesinde , Savcılıkta 5 sene uğraşş...

Lastik havası ve benzin dışında motorun hiçbir yerinden anlamayan mekanik cahili benim bile kontrol etmeyi akıl ettiğimi akıl edemeyen Tuna....Sosyal Medyada 3-5 takipçisi olana , kadın kullanıcılara premium hizmet verip parası olup kendileri ile kanka olmayana patates hizmet veren işletme..

Tuna'dan sonra Anadolu Yakaındaki Başka bir yetkili serviste başıma gelenleri de başka bir postta anlatayım....Özetle Yamaha İstanbul'da patates , Ankara ve İzmir'de patates...Manisa Bayisi ve Servisi harici övülen bir yamaha duymadım maalesef....
servislerin en korktuğu müşteri tipi :D motoru aldıktan sonra kontrol eden adam. bende yapıyorum bunu hemen yanıma geliyor birisi her seferinde " abi bir şey mi oldu "

burada tek kırılmayacak mutor tenere. hiç bir videoda tigerın içinden geçen adam görmedim

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Bu bazı noktalarda doğru olmakla birlikte genellikle Avrupalı motosiklet sürücülerinden çok Japon motosiklet sürücülerinin düşündüğü ve stres yaptığı bir konu. :)

Lakin parça bulunurluğu konusunda mevcut durumun çok farklı olacağını düşünmüyorum. Tekil örnek bakacaksak mesela ben parça beklediği için serviste yatan Desert X sahibi tanımıyorum, ama Tenere sahibi tanıyorum :D
Yaşanan deneyimler şehirden şehire ve bayiden bayiye değişiklik gösteriyor sanırım.
Bugüne kadar yaşadığım olaylar üzerinden böyle bir yorumda bulunmuştum.
Avrupa motorlarında bırakın yedek parçayı bir aksesuarın gelmesini bile 5-6 ay beklediğim oldu hem de 2 farklı motorda. Ama bu tabii beni yine Avrupa motosikleti almaktan alıkoymadı. Şimdiye dek herhangi bir arıza nedeniyle parça ihtiyacım veya kazam olmadı, umarım da olmaz. Sağlamlık konusunda son yıllarda üretilen Avrupalıların da iyi olduğunu söyleyebilirim. Arıza çıkarmamasına dua ederek kullanıyorum ama çıkaracağını düşünmüyorum. Fakat kablo tesisatıyla ilgil ibir geri çağırma var üzerinden 4 ay geçti hala parça gelmedi. Motoru kullanmama engel olmadığı için ço sorun etmiyorum. Bu durumları bilerek aldım ve kullanıyorum.
Ama Honda ve Yamaha modellerinde en azından aksesuar olarak bir sıkıntı yaşamamıştım. Geçmişte sattığım bir Honda motorla yeni sahibi kaza geçirmiş, sistemde hala ben kayıtlı olduğum için fatura vs. bilgileri benim mailime geldi. Oradan baktığım kadarıyla kısa sürede toplayıp vermişler motoru. Fakat işçilik kalitesi konusunda hangi marka olursa olsun şüphelerim var çünkü ciddi bir kalifiye adam eksiği var ülkede.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Tabi ki kaplanın gözü.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 Rally Pro
%60 arazi, %40 yol kullanımı için siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

"O kadar para vermeye gerek yok, al bir CRF250 Rally, yolda da seni idare eder" diyen var mı? :)

--

Triumph Tiger 900 Rally Pro

2024-triumph-tiger-900-rally-pro-review-01.jpg

--

BMW F900GS

f900gs-10.jpg

--

Yamaha Tenere 700

ride_image_4_tenere_700_2025.jpg
Bir kaç aydır 21 model tiger 900 rally pro kullanıyorum alet gerçekten çok kaliteli çok güzel aşık oldum diyebilirim donanım vs üst seviyede fakat arazide durumu ne olur bilemedim bunuda şu açıdan söylüyorum parçaları gerçekten pahalı arazide düşüp kırdığınızı bozduğunuzu düşünersek biraz üzebilir orjinal kağıt hava filtresi 60 euro gibi bir fiyatı var bu kısmıda göz önünde bulundurabilirsiniz. He sorun yok derseniz mükemmel bir alet tavsiye ederim. He diğer motorlarında parçaları bundan aşşağı değildir diye düşünüyorum hayırlı bayramlar dilerim herkese selamlar🙏🏻

Motosikleti
BMW R1300GS Instagram:@iboadv
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Çok daha güzelleri sizin olsun inş. :)

Çok fazla uzun yol yap(a)madığım için Bmw R1300GS motosikletimi sattım. Aslında son zamanlarda 1300GS ile bol bol araziye giriyordum. Instagram profilimde detayları görebilirsiniz.

Bu nedenle hem arazi hem yolda beni daha mutlu edecek TEK motosiklet tercih etmeye çalıştım.

R1300GS öncesi 2024 model F900GS'imi 4-5 ay kadar kullanmıştım. Eski motosikletim F900GS'e geri dönmek, Tenere 700 veya Tiger 900 Rally Pro arasında git/geller yaşadığım bir süreç oldu. (Bir ara Africa Twin denkleme girer gibi oldu ama çok ciddi düşünmedim)

Neden Tiger 900 Rally Pro'yu seçtim?
* Ben motosiklette teknolojiyi seviyorum. R1300GS sonrası elcik ısıtma, sürücü & yolcu koltuk ısıtma, dahili sis farı gibi konfor & teknoloji odaklı başka alternatifim yoktu.
* 3 silindirin akıcılığını, alt devirlerini ve sesini sevdim.
* Sürücü ve artçı sele konforunu sevdim. Eşimle de seyahat ettiğimde rahat ettireceğini düşünüyorum.
* Tasarım olarak Tenere ve F900GS'den bana daha yakışıklı geliyor. Koruma demirleri yakışan ve fabrika çıkışı sunulan nadir modellerden biri bence.
* 2025 model 900 KM'de 4 aylık bir motosiklet satın aldım. (2026 model desert edition'larda koltuk ısıtma özelliği artık gelmiyor. Akrapoviç egzoz dahil edilmiş, koltuk ısıtma kaldırılmış)
* Ek bilgi 1; 2024 ve üzeri modellere bakıyordum. 2024'te hem kronik sorunlarda iyileştirme yapılmış (titreşim ve ısınma) hem de beygir gücü (+13) ve tork (+3) artmış.
* Ek bilgi 2; motosikleti 900 km'de İstanbul'dan aldım, Bursa'ya geldim 1.050 KM oldu. Rodaj bakımına girdim. 8.300 TL tuttu. Korlas kaynaklı servis nedeniyle endişelerim vardı. Bursa'da Motoxplore'a gittim, harika insanlar gerçekten. Motosikletim serviste bakımdayken, ben Ducati Multistrada V2 ile test sürüşüne çıktım.

Motosiklet hakkında ilk izlenimlerim oldukça pozitif, henüz beni rahatsız eden bir şey olmadı. Kullandıkça daha fazla detay paylaşırım. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayırlı olsun
Tam hayalimi gerçekleştirmişsiniz
Bi foto atarsanız seviniriz 🥰🥰🥰
Kaç model km kaça aldınız?

Fotoğrafta paylaşayım. :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bir kaç aydır 21 model tiger 900 rally pro kullanıyorum alet gerçekten çok kaliteli çok güzel aşık oldum diyebilirim donanım vs üst seviyede fakat arazide durumu ne olur bilemedim bunuda şu açıdan söylüyorum parçaları gerçekten pahalı arazide düşüp kırdığınızı bozduğunuzu düşünersek biraz üzebilir orjinal kağıt hava filtresi 60 euro gibi bir fiyatı var bu kısmıda göz önünde bulundurabilirsiniz. He sorun yok derseniz mükemmel bir alet tavsiye ederim. He diğer motorlarında parçaları bundan aşşağı değildir diye düşünüyorum hayırlı bayramlar dilerim herkese selamlar🙏🏻
Güle güle kullanın Triumph Tiger serileri gerçekten çok güzel ve kaliteli motorlarlar. Hava filtresi, yağ filtresi gibi sarf malzemelerini hiflo marka kullanabilirsiniz gayet kaliteli ve fiyatları uygun malzemeler. Başka ükelerde de birçok kullanıcı hiflo tercih ediyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
R1300'den buna geçmenizin en büyük nedeni sanırım araziye giriyorsunuz ve r1300 GS çok ağır kalıyor diye anladım.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Çok daha güzelleri sizin olsun inş. :)

Çok fazla uzun yol yap(a)madığım için Bmw R1300GS motosikletimi sattım. Aslında son zamanlarda 1300GS ile bol bol araziye giriyordum. Instagram profilimde detayları görebilirsiniz.

Bu nedenle hem arazi hem yolda beni daha mutlu edecek TEK motosiklet tercih etmeye çalıştım.

R1300GS öncesi 2024 model F900GS'imi 4-5 ay kadar kullanmıştım. Eski motosikletim F900GS'e geri dönmek, Tenere 700 veya Tiger 900 Rally Pro arasında git/geller yaşadığım bir süreç oldu. (Bir ara Africa Twin denkleme girer gibi oldu ama çok ciddi düşünmedim)

Neden Tiger 900 Rally Pro'yu seçtim?
* Ben motosiklette teknolojiyi seviyorum. R1300GS sonrası elcik ısıtma, sürücü & yolcu koltuk ısıtma, dahili sis farı gibi konfor & teknoloji odaklı başka alternatifim yoktu.
* 3 silindirin akıcılığını, alt devirlerini ve sesini sevdim.
* Sürücü ve artçı sele konforunu sevdim. Eşimle de seyahat ettiğimde rahat ettireceğini düşünüyorum.
* Tasarım olarak Tenere ve F900GS'den bana daha yakışıklı geliyor. Koruma demirleri yakışan ve fabrika çıkışı sunulan nadir modellerden biri bence.
* 2025 model 900 KM'de 4 aylık bir motosiklet satın aldım. (2026 model desert edition'larda koltuk ısıtma özelliği artık gelmiyor. Akrapoviç egzoz dahil edilmiş, koltuk ısıtma kaldırılmış)
* Ek bilgi 1; 2024 ve üzeri modellere bakıyordum. 2024'te hem kronik sorunlarda iyileştirme yapılmış (titreşim ve ısınma) hem de beygir gücü (+13) ve tork (+3) artmış.
* Ek bilgi 2; motosikleti 900 km'de İstanbul'dan aldım, Bursa'ya geldim 1.050 KM oldu. Rodaj bakımına girdim. 8.300 TL tuttu. Korlas kaynaklı servis nedeniyle endişelerim vardı. Bursa'da Motoxplore'a gittim, harika insanlar gerçekten. Motosikletim serviste bakımdayken, ben Ducati Multistrada V2 ile test sürüşüne çıktım.

Motosiklet hakkında ilk izlenimlerim oldukça pozitif, henüz beni rahatsız eden bir şey olmadı. Kullandıkça daha fazla detay paylaşırım. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fotoğrafta paylaşayım. :)

Maşallah, boncuk gibi motosiklet. Güncel BMW modellerinden F900 GS ve R1300 GS kullanıp Tiger'ı tercih etme sebeplerinizi gerekçeleri ile aktarmanız da güzel bir veri olmuş, merak eden arkadaşlara yol gösterici olacaktır.👏👏Multistrada V2 ile ilgili test sürüşü izlenimlerinizi de öğrenmek isterim🙃😄

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Tabi ki kaplanın gözü.
Sene bilmek kaç.

10-11, belki de 12 yaşında falanım.

İngilizceye Fransızım.

"Eye of the Tiger" şarkısı çalıyor radyoda.

Hemen kaseti taktım ve de rec - record - /rɪˈkɔːd/ (rikoğd) tuşuna bastım.

Ve şarkıyı kaydettim.

Sonra kasedin aynı yüzüne başka şarkılar daha kaydettim.

Takip eden günlerde kasedin diğer yüzüne de başka şarkılar kaydettim yine radyodan,

Hangi şarkının hangi kasedin hangi yüzünde kayıtlı olduğunu hatırlayabilmek adına da hep yaptığım gibi kasedin o yüzüne oraya kaydettiğin iddialı şarkılardan birinin adını yazdım tükenmez kalemle.

Tabii ki efsanevi Rocky filminin müziğinin adını yazacaktım.

" I of the Tiger olarak" durur hala o kasedim bir yerlerde. :)

Motosikleti
BMW R1300GS Instagram:@iboadv
Güle güle kullanın Triumph Tiger serileri gerçekten çok güzel ve kaliteli motorlarlar. Hava filtresi, yağ filtresi gibi sarf malzemelerini hiflo marka kullanabilirsiniz gayet kaliteli ve fiyatları uygun malzemeler. Başka ükelerde de birçok kullanıcı hiflo tercih ediyor.

Çok teşekkürler. :)

Maşallah, boncuk gibi motosiklet. Güncel BMW modellerinden F900 GS ve R1300 GS kullanıp Tiger'ı tercih etme sebeplerinizi gerekçeleri ile aktarmanız da güzel bir veri olmuş, merak eden arkadaşlara yol gösterici olacaktır.👏👏Multistrada V2 ile ilgili test sürüşü izlenimlerinizi de öğrenmek isterim🙃😄

Multistrada V2'nin Egzoz sesi ve yüksek devirlerdeki ivmelenmesi güzeldi. Tasarımını zaten beğeniyorum. Ama rahatsız edici bir titreşim vardı. Titreşimden aynalar bulanıklaştı. 5-6 bin devir sonrası sele de titreşim başladı. O fiyat segmentinde benim tercih edeceğim bir motosiklet olmaz açıkçası. 😥

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar