Telefonumu Açan Yabancı Kim

Telefon numaramın önüne bir sayı koyarak yine aynı telefonumu aradığımda telefon bir süre çalıyor ve yabancı biri telefonu açıyor . Ne iş anlamadım .

Örnek : 3536.XXXXXXX

Kimi arkadaşınki 2 veya 6 ile başlayınca oluyor . Hattan hatada bu olay değişe biliyor yani önüne rakam değil başka bir işlem yapılarak aynı olay yaşanıyor.

Not : Kamuda çalışan arkadaşlarda bu böyle dışardan bir kaç arkadaşınki denendi olmadı . Bilgisayar işi ile uğraşan arkadaşlarda genelde oldu .

açılan telefonların dinlendiği söyleniyor. bazılarında telsiz sesi duyuluyor.

Ya arkadaşlar yapmayın etmeyin :p Sizi dinliyor olsalar telefonunuzun başına 2 koyunca mı bulacaksınız..Yada dinleyen adam neden açsın telefonunuzu :p
Bunun mantıklı bi açıklaması vardı ama unuttum ne olduğunu..

Numara: 0536 1234567
Aranan: 30536 1234567
Bağlanan: (536) 305 36 12

İnanmazsanız konuştuğunuz kişiye sorun.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Kütüğün açıklamasını biraz açalım;

Şimdi bağlı olduğunuz hattan kodsuz bir numarayı arayabilirsiniz.

Mesela ;

0 536 ile başlayan bir hat kullanıyorsanız yine 0 536 lı birini aramanız için alan kodu (0 536) girmenize gerek yoktur. direk numarayı çevirebilirsiniz. 123 45 67 gibi.

Sabit hattada geçerli bu, İSTANBUL Avrupa yakasındaysanız direk numarayı cevirirsiniz kod kullanmazsınız mesela.

Neyse..

bunu cep telefonunuzda yaptığınız kütüğün anlattığı gibi numaranızın başına atıyorum 5 koyup numarayı çevirdiğinizde.

mesela ; 5 0536 123 45 67 yı tuşladığınızda, santral 5 0536 123 45 67 yi aramaya başlar ama sonda kalan fazla numaraları (koyu renk olan) yok sayar.

Yani olay bu kadar basit, denemesi bedava hatta :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya bilmiyorsunuz yaa
numaranızın önüne 46 koyun arayın karşınızdaki adama da bu mevzuyu anlatın.
"La sen 46 lı mısın" diyecektir doğrudan:)

Ya arkadaşlar yapmayın etmeyin :p Sizi dinliyor olsalar telefonunuzun başına 2 koyunca mı bulacaksınız..Yada dinleyen adam neden açsın telefonunuzu :p
Bunun mantıklı bi açıklaması vardı ama unuttum ne olduğunu..

süpersin arkadaşım:p:p:p:p:p:p:p:p:mrgreen::mrgreen:

Hürriyet Gazetesinden Cengiz Semercioğlu' nun yazısı:

Dünden bu yana kimi görsem başına 2 koyarak kendi telefon numarasını çeviriyor.

İddia şu ki telefon çalıyorsa dinleniyorsunuz (Bunu da Zekeriya Beyaz�ın açıklaması ayrıca enteresan oldu).

Ulaşılmıyor ya da "yanlış bir numara çevirdiniz" deniyorsa dinlenmiyorsunuz.

Hikayeler de hızla yayılmaya başladı.

Bir arkadaşım aradı kendi telefon numarasını başına 2 koyarak. Karşı taraf açmaz mı? Aynen şu diyalog yaşanıyor;

- Niye arıyorsunuz kardeşim?

- Siz beni dinlemeye utanmıyor musunuz?

- O bizim bileceğimiz iş değil.

- Madem bu kadar dinliyorsunuz insan bir başsağlığı diler değil mi?

- Doğru, annenizi kaybettiniz değil mi, başınız sağolsun.

- Siz de inşallah sevdiklerinize en kısa sürede kavuşursunuz...

- Bize şikayet etmeyin beyefendi, savcılığa başvurun...

Bu diyalog yüzde 100 gerçek.

Bir başka arkadaşımın da telefonu açılmış (bu kadın) ve ciddi fırça yemiş, "Ne diye zırt pırt arıyorsunuz" diye...

Şimdi bunlar kamera şakası değilse, biri kafa bulmuyorsa nedir, birileri açıklar mı acaba?

Hemen 2 0532 556 XXXX diye kendi numaramı çevirdim!

Çalıyor. O zaman ben de dinleniyorum ha?..

Ama benimkini açan olmadı!

Ha bire numarayı çeviriyorum çalıyor ama karşıdan tık yok.

Beni dinleyen galiba beni sevmiyor, konuşmak istemiyor...

Başına 2 koy, çevir...

Başına 2 koy, çevir...

Dünden beri herkes bunu deniyor, geyikler dönüyor...

Paranoyak ve manyak ettiniz milleti...
:) :)

beyler su gercegi unutmayın ama telde sadece kayıtlı oldgunuz yanı hangı hattı kullanıyorsanız onlar sızın konuşma kayıtları msj falan hepsı kayıt edılıyor

her bır yılda bır turkıyedekı ınsanların kayıtları yapılıyor yanı bunu mıt gıbı özel bırımler yapıyor 6 ayda bır yenılenıyor

herkesın bır dosyayısıvar

bunu ulkenın guvencesı ıcın yapılıyor denıyor ama bence sacma
kayıtların satılmadıgını nerden bılek

beyler su gercegi unutmayın ama telde sadece kayıtlı oldgunuz yanı hangı hattı kullanıyorsanız onlar sızın konuşma kayıtları msj falan hepsı kayıt edılıyor

her bır yılda bır turkıyedekı ınsanların kayıtları yapılıyor yanı bunu mıt gıbı özel bırımler yapıyor 6 ayda bır yenılenıyor

herkesın bır dosyayısıvar

bunu ulkenın guvencesı ıcın yapılıyor denıyor ama bence sacma
kayıtların satılmadıgını nerden bılek

yok daha neler hacım sende :silent: satıp napcaklarki? bilmem bi işe yaramaz ama o kadar kalitesiz şirketler değiller operatörlerimiz. bilmem öledir heralde.:cyclopsan

Kütüğün açıklamasını biraz açalım;

Şimdi bağlı olduğunuz hattan kodsuz bir numarayı arayabilirsiniz.

Mesela ;

0 536 ile başlayan bir hat kullanıyorsanız yine 0 536 lı birini aramanız için alan kodu (0 536) girmenize gerek yoktur. direk numarayı çevirebilirsiniz. 123 45 67 gibi.

Sabit hattada geçerli bu, İSTANBUL Avrupa yakasındaysanız direk numarayı cevirirsiniz kod kullanmazsınız mesela.

Neyse..

bunu cep telefonunuzda yaptığınız kütüğün anlattığı gibi numaranızın başına atıyorum 5 koyup numarayı çevirdiğinizde.

mesela ; 5 0536 123 45 67 yı tuşladığınızda, santral 5 0536 123 45 67 yi aramaya başlar ama sonda kalan fazla numaraları (koyu renk olan) yok sayar.

Yani olay bu kadar basit, denemesi bedava hatta :)

tam açıklamayı yazcaktım , olcay abi yazmış :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar