telefonla uzaktan kumanda...

EĞER UZAKTAN KUMANDALI ARAÇ ANAHTARINIZI ARACINIZDA
KİLİTLİ UNUTURSANIZ:

Aracınızın yedek anahtarı başka birinde varsa,(aradaki mesafe ne olursa
olsun)o kişiyi cep telefonunuzla arayın.Aracınızın kapısına 25-30 cm
uzakta cep telefonunuzu tutun,karşı taraf da yedek anahtarın açma düğmesine
(cep telefonuna yakın bir mesafede tutarak) bassın.Kapınız açılacaktır.
Bagaj için de geçerlidir.

GİZLİ PİL GÜCÜ :

Eğer ceptelefonunuzun pili çok düşükse ve acil bir telefon bekliyor iseniz;
Nokialar,rezerve pile sahiptir.*3370# tuşlarına basarak,telefonunuzu,rezerv
pille çalışır hala getirebilirsiniz.Cihazınız pil seviyesinde % 50 artış
gösterecek ve telefonunuzu şarj ettiğinizde,rezerv piliniz de tekrar
dolacaktır.

bu bilgiler bana e-postayla geldi.
bunlar doğru olabilir mi?
yoksa makara mı yapıyorlar?

bilgisi yada fikri olan? :silent:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Abi bence makara yapmışlar :cherry:

1. Uzaktan kumanda aletleri (her çeşidi) ses dalgasıyla değil kızıl ötesi ışınla veya radyo dalgasıyla çalışırlar. Şöyleki; kızıl ötesi ile çalışan bir araba kumandası düşünün, genelde iç dikiz aynasında ki alıcıya tutarsanız devreye girer. Aracın yanında bile olsanız cebinizden çekmez mesela :mrgreen:

2. Yuh be, % 50 hemde 10-15 de değil :p

Moderatör (forrap)
Kesinlikle makara yapmışlar:)
2.sinde yazan telefona reset attırmak için:p Resmen kek muhabbeti yapmışlar:)Eğer nokia bir telefonunuz varsa *3370# ye basarsanız telefonunuz kapanıp yeniden açılır.Rezerv pil felan yok,o sadece telefonunuza reset atmaya yarar(bu arada bu yıllardır herkesin bildiği bir şey:silent:Nokianın en eski modellerinde bile bu vardır.-bkz.3210-Burda kimse bunu bilmiyor mu?)

1.ye eyong açıklama yapmış.Bir şey dışında katılıyorum açıklamasına.Alarmların hepsi aynı değildir ve kuvvetli sinyal gönderen bir cihazınız ve iyi bir alıcınız varsa cebinizden çekebilir.İsteyen benim yanıma gelip görebilir.Motorumun anahtarı 3. kattan da alarmı çalıştırıyor(Araya 10 tane duvar girmesine rağmen) ve cebimden de çalıştırıyor.Bu olanaksız değil yani.Kapsama alanıyla ve alarmın modeliyle alakalı.

ben, *3370# yaparak, telsim ve trcell arasında geçiş yapıyorum zaten.
acaba? dedim... pil-mil hani...:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yalandır la bu.keklemişler seni...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
@Eyong
Uzaktan kumanda aletleri (her çeşidi) ses dalgasıyla değil kızıl ötesi ışınla veya radyo dalgasıyla çalışırlar. Şöyleki; kızıl ötesi ile çalışan bir araba kumandası düşünün, genelde iç dikiz aynasında ki alıcıya tutarsanız devreye girer. Aracın yanında bile olsanız cebinizden çekmez mesela

@forrap
Alarmların hepsi aynı değildir ve kuvvetli sinyal gönderen bir cihazınız ve iyi bir alıcınız varsa cebinizden çekebilir.

Tamam işte forrap ım, seninki radyo dalgası ile çalışan cinsden, kapasitesine göre daha uzakdan bile çeker. Ben kızıl ötesi ışınla çalışan kumandalar cebinizden bile çekmez demişim (TV kumandası gibi) :wiinkk:

Moderatör (forrap)
Tamam işte forrap ım, seninki radyo dalgası ile çalışan cinsden, kapasitesine göre daha uzakdan bile çeker. Ben kızıl ötesi ışınla çalışan kumandalar cebinizden bile çekmez demişim (TV kumandası gibi) :wiinkk:

Abi bu konulardaki bilgine bişey demiyorum zaten.Yakında otomatik olarak onu çalmaya gelen hırsızı döven motosikleti de sen yapacaksın farkındayım:pSeninle yarışmam tabi ki ama orada araba alarmından bahsediyor televizyon kumandasından değik ki:)Yani ben orada zaten araba alarmını düşünerek cevap verdim,seninki sanki hiç bi kumanda almaz gibi olmuş ondan dedim yani.Aslında aynı şeylerden bahsediyoruz,senin dediğine katılıyorum zaten ama ben oradaki örnekten yola çıkarak cevap verdim,sen biraz daha genel açıklama yapmışsın.Neyse asıl sonuç şudur ki,amaçları bu maili atarken keklemekmiş:)

Gültekin;477529' Alıntı:
EĞER UZAKTAN KUMANDALI ARAÇ ANAHTARINIZI ARACINIZDA
KİLİTLİ UNUTURSANIZ:

Aracınızın yedek anahtarı başka birinde varsa,(aradaki mesafe ne olursa
olsun)o kişiyi cep telefonunuzla arayın.Aracınızın kapısına 25-30 cm
uzakta cep telefonunuzu tutun,karşı taraf da yedek anahtarın açma düğmesine
(cep telefonuna yakın bir mesafede tutarak) bassın.Kapınız açılacaktır.
Bagaj için de geçerlidir.

GİZLİ PİL GÜCÜ :

Eğer ceptelefonunuzun pili çok düşükse ve acil bir telefon bekliyor iseniz;
Nokialar,rezerve pile sahiptir.*3370# tuşlarına basarak,telefonunuzu,rezerv
pille çalışır hala getirebilirsiniz.Cihazınız pil seviyesinde % 50 artış
gösterecek ve telefonunuzu şarj ettiğinizde,rezerv piliniz de tekrar
dolacaktır.

bu bilgiler bana e-postayla geldi.
bunlar doğru olabilir mi?
yoksa makara mı yapıyorlar?

bilgisi yada fikri olan? :silent:

Kültigin gardaş bu Zihni Sinir procelerini nerden buluyon ...Hemide gaynak senin e-posta...:queen:

.54<*+-*/'%())___??+++ yaparsan Sayısal Lotonun bu haftaki numaralaraı çıkıyomuş...yaaa....:p

Eyong olsa demiştim hemen 2.mesjda damlamış...Fiziken uyardılar onu...Üyelerle el ense olma diye...bu ara pas vermiyo bizlere....:pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar