Otobanda ve yolda telefonundan olan birçok motosiklet sürücüsü var. Bu yüzden alacağınız telefon tutacağının kalitesinden emin olun. Tercihen gidona bağlayın, su geçirmez bir model tercih edin veya en azından su geçirmez bir kılıf içerisinde aparata bağlayın. Mümkün mertebe telefonun arka kısmını boşta bırakan bir model tercih edin, böylelikle bataryanız bir saat dolmadan (Batarya Aşırı Isındı, Şarj Durduruldu) ikazları ile alarm vermeye başlamaz, bataryanın patlaması veya zarar görmesi bir nebze önlenir. Bunlara ek olarak telefonunuzda darbelerden koruyan bir kılıf ve kırılmaz cam da mutlaka olsun. Ve her ihtimale karşı telefonun kendi kılıfından bir ip ile ayrıca gidona bağlı olsun. Böylelikle sorun yaşama ihtimaliniz en aza düşer.
Buna ek olarak telefonunuzu; su geçirmez bir kılıf ile montun sol koluna sabitlemeyi de düşünebilirsiniz. Böylelikle telefonun motosiklette bırakılması ile ilgili çalınma, unutma, aşırı titreşimden kaynaklı görüntü ve arıza sorunları, montaj ayağı kırılması, gevrekleşen plastik nedeniyle kırılan ayak ve daha birçok sorunu aradan çıkarırsınız. Tek problem telefona bakmak için sol elinizden gidonu bırakıp "-kol saatime bakıyorum" hareketini yapmanız gereğidir. Oluşabilecek riskler her iki kullanım şeklinde de benzer ve farklı. Yine de ben özellikle uzun yolda ikinci yöntemi tercih ediyorum :wiinkk:
Darbe korumalı telefon kılıfı örneği (benzer modellerini kullanıyorum)
Sudan korumak için ise bu tip bir ürün kullanabilirsiniz.
Biraz terzi işi ile kolaylıkla montun koluna sabitlenebilir.