Telefon tutacağı sağlam mı ?

Ben 'CB 125 F' motor aldım, kuryelik yapma hedefim olduğu için ; aynaya takılan telefon tutacaklarından almayı hedefliyorum. Lakin, bir çekingenlik duyuyorum. Otobana v.s çıktıgım'da kopma, düşme gibi şeyler olur mu ? Kullanan var mı ?

aynaya değil gidona takılanlardan al. n11 de satılıyor. 30 tl falan. bir de klipslerle sabitledin mi olası bir istanbul depremine bile dayanır.

uzun suredir telefon tutacagi kullaniyorum. dikkat etmeniz gerekenleri tecrubelerim dogrultusunda soyliyim,
1)gidona takilanlardan almalisiniz
2)aldiginiz tutacak kilif seklinde telefoinu icine koyacaksaniz yaz sicaklarinda telefon asiri isiniyor ve telefondan sicaklik uyarisi geliyor. birsure kullanilamiyor. soguk veya serin havalarda sorun olmuyor.
3) alacaginiz tutacagin baglanti yerleri plastik olmamali.
4) tutacak ara ara gevseyip gevsemedigi kontrol edilmeli.
umarim yardimci olabilmisimdir.

motowolf-motorsiklet-bisiklet-telefon-tutucu-navigasyon-tutacagi__0536379315419461.jpg

Ben bundan kullanıyorum çok memnunum. CNC alüminyum malzeme

Otobanda ve yolda telefonundan olan birçok motosiklet sürücüsü var. Bu yüzden alacağınız telefon tutacağının kalitesinden emin olun. Tercihen gidona bağlayın, su geçirmez bir model tercih edin veya en azından su geçirmez bir kılıf içerisinde aparata bağlayın. Mümkün mertebe telefonun arka kısmını boşta bırakan bir model tercih edin, böylelikle bataryanız bir saat dolmadan (Batarya Aşırı Isındı, Şarj Durduruldu) ikazları ile alarm vermeye başlamaz, bataryanın patlaması veya zarar görmesi bir nebze önlenir. Bunlara ek olarak telefonunuzda darbelerden koruyan bir kılıf ve kırılmaz cam da mutlaka olsun. Ve her ihtimale karşı telefonun kendi kılıfından bir ip ile ayrıca gidona bağlı olsun. Böylelikle sorun yaşama ihtimaliniz en aza düşer.

Buna ek olarak telefonunuzu; su geçirmez bir kılıf ile montun sol koluna sabitlemeyi de düşünebilirsiniz. Böylelikle telefonun motosiklette bırakılması ile ilgili çalınma, unutma, aşırı titreşimden kaynaklı görüntü ve arıza sorunları, montaj ayağı kırılması, gevrekleşen plastik nedeniyle kırılan ayak ve daha birçok sorunu aradan çıkarırsınız. Tek problem telefona bakmak için sol elinizden gidonu bırakıp "-kol saatime bakıyorum" hareketini yapmanız gereğidir. Oluşabilecek riskler her iki kullanım şeklinde de benzer ve farklı. Yine de ben özellikle uzun yolda ikinci yöntemi tercih ediyorum :wiinkk:

lg-stylus2-f720-i-in-darbelere-dayan-kl-hibrid.jpg

Darbe korumalı telefon kılıfı örneği (benzer modellerini kullanıyorum)

98d75939-3e59-4d32-b47c-de7cfb28fc53.jpg

Sudan korumak için ise bu tip bir ürün kullanabilirsiniz.

Biraz terzi işi ile kolaylıkla montun koluna sabitlenebilir.

Ben resimdekinden kullanıyorum. Çift Fermuarlı, sıcak havada fermurlar üste gelecek şekikde az bir açık bırakıyorum. Kïlıfa telefon kadar powerbankda sığıyor. Şarz kablosu takılınca kılıfa sığmadığından, fermuarın üsten açık kısmından biraz dışarı sırıtıyor. Ama havada alıyor. Birde kılıfın arkasında ip geçirme halkası var, orayada bir misal anahtarlık ipi ekledim. Kullanınca ipi aynaya geçirip, sonra kılıfı soketine takıyorum.
Dikkat etmek gereken iki unsur daha, 1.Tutacağı alırken kullanacağın telefonun boyutuna uygun olsun. 2. Kılıfı sokete geçirirken ''tık'' diye bir ses gelene kadar iyice oturtturulmalı. Yeni kılıfda biraz zor geçiyor, tam yerine. Çıkarıncada öyle. Birkaçkez tak çıkar alışırsınız. :)

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRP0EFFxD84eo7O4OGQI4EShDicbzY2rricjeookI9PRN6Gc_I4hA

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:27 ----------

Bunun birde gidona tutturma aparatı var, paketinde, bende gidonda yer olmadığından, resimdeki tutancağı aynanın dibine tutturdum,

Motosikleti
D400
2 tane aldım 2side yolda düştü.

titreşimli motorda zor :queen:

tabi kaliteli alırsan baska.

Soran arkadaş için,bu ürünü kullanıyorum,link veremem çünkü motosikleti aldığımda ürün üzerindeydi . Kullanıyorum memnunum,zaten telefonumumun su geçirmeme özelliği var,yağmurda yağsa kullanıyorum,genelde navigasyon amaçlı çok lazım oluyor.

üstad merhaba motowolf diye arattım çıktı n11 de var ancak birisi yorumlarda gidonda ince yer var mı kontrol edin falan yazmış.. ince gidona mı takılabiliyor sadece nc750 motosikletim var acaba benim gidona küçük mü kalır kavrama noktası?

Hocam nc750de sorun olmaz. R25 gibi racing tarzı gidonlara takmak problem oluyor. Ben mt25te kullanıyorum.

Hocam nc750de sorun olmaz. R25 gibi racing tarzı gidonlara takmak problem oluyor. Ben mt25te kullanıyorum.

eyvallah üstad verdim siparişini. yalnız videosunu bulamadım yanlardaki vidalarla manuel olarak mı sıkacağız her seferinde yoksa iki yandan içe doğru bastırmamız yetecek mi

eyvallah üstad verdim siparişini. yalnız videosunu bulamadım yanlardaki vidalarla manuel olarak mı sıkacağız her seferinde yoksa iki yandan içe doğru bastırmamız yetecek mi

Manuel olarak sıkıyorsunuz zaten içi kauçuk kaplama gibi bişey yapışıyor telefona, 5-6 tur döndürmeniz yetiyor sıkıca tutması için, çıkarırkende aynı şekilde 5-6 tur çevirip telefonu alıyorsunuz.

Gidona takılanlardan kullanıyorum,220-230 hız ,hiç sıkıntı yok

Ya ben gökte ararken seni burada buldum.
Hocam Benim CBR 650F'e bi tutacak arıyordum. Çok beğendim senin tutacağı.
Link vs atamam demişsin bari markasını modelini yaz olmaz mı ? :cherry:

Son düzenleme:
En net açıklamayı ben sana yapayım reyiz. 1,5 ay oldu ilk defa kuryelik yapıyorum ve bölgeyi bilmediğim için telefon tutucu aldım 25 tl ye, şu anda 30 tl olmuş fiyatı ( https://www.maxitekno.com/motosiklet-bisiklet-telefon-tutucu-suya-dayanikli ). Bunun su geçirmez olanınıda kullanmıştım iş görüyor. Fakat sana tavsiyem bunu al fazla para harcama, çok işime yaradı ama kısa sürdü, neden dersen en fazla kullanacağın süre 10 gün felan ve onu takıp daha sonra bölgeyi öğreniyorsun zaten. Ayrıca sana zaman kaybettiriyor sürekli telefonu o cebe koyup çıkarmak ve bazen üstünde bile unuttuğum oldu 3-5 kez. 1 aya ona hiç ihtiyaç duymazsın siparişe gitmeden bir defa bakıyorum adrese bir de gidince bakıyorum, olay tamam.

aynaya değil gidona takılanlardan al. n11 de satılıyor. 30 tl falan. bir de klipslerle sabitledin mi olası bir istanbul depremine bile dayanır.
Kesinlikle doğru diyor ama 29.90 olandan alma berbat alacaksanda ilk aldığında telefon bağlantı klipsini yapıştır yada vidala hemen çıkıyor düşüyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar