Telefon Sapıklarının İşi zor

cep_telefonu.jpg

Telefon sapığının hangi numaradan aradığını öğrenmek artık daha kolay. Türk Telekom telefon sapıkları ile başı dertte olanlara yeni sistemi ile nefes aldırıyor. Ev telefonlarından rahatsız eden sapıkların numarasını öğrenmek için iki yöntem bulunuyor.

Türk Telekom'un, özellikle 'telefon sapıkları' ile başı dertte olan müşterilerine rahat nefes aldıracak Calling Linen İdentification Presentation (CLIP) uygulaması iki yıldır hizmette. Türkiye'nin büyük bir bölümüne yayılan arayan numarayı gösteren bu hizmetten yararlanabilirsiniz.

Diğer bir yol ise ev telefonunuzu cep telefonuna yönlendirmek. Bunun için telefonunuzun en alt kısmında bulunan * (yıldız) tuşundan sonra 21 ve tekrar * (yıldız)'dan sonra yönlendirmek istediğiniz cep telefonu numarasını tuşlayın.

Sizi arayan sapık ev telefonunu aradığını sanırken telefon numarasının cep telefonunda göründüğünden haberi bile olmayacak. Eğer sapık tehlikesi geçmiş ve saldırıyı başarı ile atlatmışsanız tekrar telefonunuzu eski haline döndürebilirsiniz: # (kare) 21 # (kare)'yi tuşlayarak yönlendirmeyi kaldırabilirsiniz
http://www.turkoglu-sat.com/forum/thread.php?threadid=1061&sid=

Bu uyarı için bayağı bir geç kalmışsın :) Artık herkes biliyor bunları. Asıl sen mesaj atarken numara gizleme ile gizlenmiş numara ile seni arayanların numarasını görmeyi biliyor musun ondan bahset :queen:

Yakında görüntülü Telefonlar çıkacak ve Gizli numaranın yerini Kar Maskesi alacak Uyarayım.. :computer:

Ben bilmiyordum valla. İyi oldu eline sağlık XX

Amerikada hoşuma giden bir uygulama görmüştüm. İstersen telefonunu gizli numaralara kapatıyorsun, ev telefonu dahil. Gizli numaralı biri aradığı zaman "karşısı gizli numaraya kapalıdır, lütfen numaranızı açıp öyle arayın" falan diyor. Tabii bunun için ülkede analog santral kalmaması lazım o da ayrı :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar