Teknik Özelliklerine Bakılırsa Hangisi

Kymco Agility 125

Ölçüler 1830 x 690 x 1130
Ağırlık (kg) 105.5
Motor Tipi 4 zamanlı
Soğutma Sistemi Hava
Şanzıman CVT
Motor Hacmi (cm³) 124.6
Ateşleme Tipi CDI
Yakıt Kapasitesi 5
Yağ Kapasitesi 0,9
Sele Yüksekliği 790
Max. Güç (Hp/d/d) 9 / 7500
Max. Tork (Nm/d/d) 9.1 / 6500
Frenler Ön / Arka Disk / Kampana

Tekerlek Ölçüsü Ön 120 / 70 - 12
Tekerlek Ölçüsü Arka 130 / 70 - 12

http://www.sahibinden.com/pesin_fiyatina_12_ay_taksit_plaka_dahilWQQaXQQ4850878WQQpXQQdisplayitem

Fiyat:2650YTL (Plaka Dahil)

Suzuki An 125

Motor hava soğutmalı, 4 zamanlı , SOHC, tek silindir
Motor Hacmi 124
Silindir Çapı & Hareket Mesafe 52 x 58.6
Sıkıştırma Oranı 10.2:1
Azami Güç (bg/dd) 8,8/7500
Azami Tork (Nm/dd) 9,3/6000

Ateşleme elektronik ateşleme( CDI )
Çalıştırma elektrikli / ayak marşlı
Şanzıman Otomatik
Güç Aktarım Kayış ile
Boyutlar (UxGxY) (mm) 1772 x 682 x 1112
Tekerlek Arası Mesafe (mm) 1255
Sele Yüksekliği (mm) 740
Yakıt Kapasitesi (lt) 6,5
Kuru Ağırlık (kg) 106
Lastik Ön 3.50-10 M/C (51J) Tubeless
Lastik Arka 3.50-10 M/C (51J) Tubeless
Süspansiyon Ön teleskopik çatal , helezon yaylar, yağ sıkıştırmalı
Süspansiyon Arka hareket kollu tipi , helezon yaylar , ayarlı amortisör
Fren Ön disk
Fren Arka kampana

http://www.sahibinden.com/2100_ytl_18_aya_varan_taksitlerleWQQaXQQ4792602WQQpXQQdisplayitem

Fiyat:2100YTL

Mondial 150 ZC

Motor : Tek Silindir, 4 Zamanlı
Silindir Hacmi : 149,6 cm³
Silindir Çapı ve Strok : 57,4 x 57,8
Sıkıstırma Oranı : 9,2:1
Maksimum Tork : 9,2 NM / 5500 d/dak

Soğutma : Fan Soğutma
Çalıştırma : Elden Ve Ayaktan Marşlı
Ön fren : Disk
Arka fren : Disk

Yağlama Tipi : Yağ Pompası
Ateşleme : Elektronik CDI
Ön Süspansiyon : Hidrolik Ön Maşa
Arka Süspansiyon : Hidrolik Amortisör
Yakıt Tankı Kapasitesi : 5,8 L
Ön Lastik : 130 / 60 – 13
Arka Lastik : 130 / 60 – 13
Ağırlık : 116 kg
Boyutlar U-G-Y mm : 2065 x 665 x 1175
Şanzıman : Otomatik

http://www.sahibinden.com/pesin_fiy...uner_motor_daWQQaXQQ9376888WQQpXQQdisplayitem

Fiyat:1950YTL

Konuya bakan ve alakalı yorum yapan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.

2 aydan uzun süredir motorları araştırıyorum, ilk defa motor alıcam ve bütçem için uygun olan motorlardan eleye eleye bu 3 motor kaldı geriye.

Beklentilerim ve yapmak istediklerim;

1-İstanbul Kartal da ikamet ediyorum ve hergün mecidiyeköydeki iş yerime gitmeyi düşünüyorum. (Hava koşulları elverişliyken yapabilirmiyim?)

2- Ara sıra kız arkadaşım ile birlikte (Toplam 120-125 Kg) İstanbuldan - İzmite (Kocaeli Ünv.) ara sıra Ağva-Şile taraflarına veya Tekirdağ yeniçiftlik taraflarına gitmeyi düşünüyorum. Gideceğim en uzak nokta feribot yardımıyla Çanakkale olacaktır. (Yapabilirmiyim?)

3-Arkaya veya yanlara çanta koymayı düşünüyorum.

Merak Ettiklerim;

1- Sizce bu motorlardan hangisini almam gerekiyor? Nedeni ile birlikte yazarmısınız?

2-Rahatlık olarak mondial rahat görüyor ve boyutları neredeyse maxi scooter gibi, Kymco ve Suzuki bana biraz küçük görünüyor İki kişi bindiğimde rahat edebilirmiyim? (Boy 173 cm)

3-Mondial 150 cc olmasına rağmen bu motorlardan güçsüz görünüyor sanırım, iki kişi iken, gerektiğinde yokuş yukarı hangisi ile daha hızlı veya daha uzun süre gidebilirim?

4-İşçilik, kalite ve satış sonrası işlemlerde (Yedek parça, servis ve bakım ücretleri) sizce hangisini tercih etmeme neden olmalı.

5-Hangisi daha az yakar ve güvenlidir (Virajlarda vs.)

Arkadaşlar, kısacası siz olsanız hangisini alırdınız ve neden? Gönlüm büyük olması nedeniyle Mondialde, performanslı ve kaliteli olması nedeniyle suzuki veya kymco da. Fikirleriniz çok önemli, kullananlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

(Mondial çin, onu alma gibi yorumları lütfen yapmayalım, almamam gerekiyorsa neden almamam gerektiğini açıklamanızı rica ediyorum. Maddi gücüm doğrultusunda tercihlerim bunlar, 2650 YTL üzeri olmayacak şekilde daha kaliteli önerileriz varsa (Scooter) bunlarıda nedenleri ile birlikte alabilirim.)

Saygılarımla.

playboy_77 teşekkür ederim. Kısaca nedenlerinide yazabilirmisin? Benim beklentilerimide karşılarmı bunuda duymayı isterim.

Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşım boyun çok da fazla sayılmaz bence bu fiyatlar ve özellikler ile Suzuki almak en akıllıcası olur. Sonuçta hepsinin gücü hemen hemen aynı...Boyları da çok farketmiyor. Mondial,Asya ve Kanuni türevlerine hiçbir zaman alışamadım malum çin de üretilen en dandik motorları kapıp getiriyorlar. Kymco'yu çin malları ile karıştırma sakın... Türkiye de çok fanatiği olmamasına rağmen bildiğim kadarıyla dünyada scooter piyasasında çok saygın bir yerde ama suzuki nin fiyatı kampanyalı ve daha ucuz. Kymco daha ucuz olsaydı Kymco derdim kesinlikle. Ben de Agility 125R veya Agility City olarak da bilinen modelin gelmesini bekliyorum. 16 inch tekerler ve biraz daha büyük kasa, ön arka disk fren muhteşem binilesi bir scooter geliyor. Çok acelen yoksa sende bekle...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
üzerine 500 YTL daha koy 2.el bir 250 roadstar,supershadow al derim.
Hatta Çorlu'da 3.500 e 10 taksit 0 roadstar satıyorlar.
V motor tek silindirliden her zaman daha nefeslidir.

almışken temız bısey al işi bitirderım suzuki bıne bıldıgın kadar bın cın alıcan 4 yada 5 aydan sonra bozulucak parana yazık tmm suzuki an 125 cın yapım ama motor japon işi parcalardan bısey olmaz

üzerine 500 YTL daha koy 2.el bir 250 roadstar,supershadow al derim.
Hatta Çorlu'da 3.500 e 10 taksit 0 roadstar satıyorlar.
V motor tek silindirliden her zaman daha nefeslidir.

Scooter tarzı birşey düşünüyorum. Roadstar Bisan roadstar ise ilgilenmiyorum teşekkürler yinede teklifin için.:wiinkk:

Arkadaşım boyun çok da fazla sayılmaz bence bu fiyatlar ve özellikler ile Suzuki almak en akıllıcası olur. Sonuçta hepsinin gücü hemen hemen aynı...Boyları da çok farketmiyor. Mondial,Asya ve Kanuni türevlerine hiçbir zaman alışamadım malum çin de üretilen en dandik motorları kapıp getiriyorlar. Kymco'yu çin malları ile karıştırma sakın... Türkiye de çok fanatiği olmamasına rağmen bildiğim kadarıyla dünyada scooter piyasasında çok saygın bir yerde ama suzuki nin fiyatı kampanyalı ve daha ucuz. Kymco daha ucuz olsaydı Kymco derdim kesinlikle. Ben de Agility 125R veya Agility City olarak da bilinen modelin gelmesini bekliyorum. 16 inch tekerler ve biraz daha büyük kasa, ön arka disk fren muhteşem binilesi bir scooter geliyor. Çok acelen yoksa sende bekle...

Afterdarq çok faydalı fikir paylaşımın için teşekkür ederim. Açıkcası fiyatı fazlada olsada şekli itibarıyla Kymco agiliyt var şu anda aklımda ama bugün kymco sitesinden inceledim bende Kymco agility city 125 çok daha iri ve iyi görünüyor. Temmuz gibi gelecekmiş, fiyat bilgisi henüz yok eğer 3000YTL üzeri olursa düşünmem ama o civara kadar olursa düşüneceğim.

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
bir gün ümmet perkütanla konuşurken ( zaten burada yamaha da üzmeye başladı başlığı altında sitem etmişti) bu konuyu sordum, bana dedi ki;
"çin malı motor kullanırken bir arıza yaptığında bir marka olmadı diğer markadan biri mutlaka uyuyor ve hem ucuz hem de çabuk tamir oluyor ama yamaha da bir parçayı 10 gün bekliyorum ve daha pahalı. her arızada 10 gün bekliceksem ve parçada sıkıntı çekeceksem neden daha çok para ödeyeyim ki"
bu bir açıdan bakıldığında doğru mantık ama ivmelenme ve yıpranma olarak da sym veya suzuki derim. çinliler geç ivmeleniyor ve en başta egsoz olarak çabuk paslanma yapıyor. bence bunlara takılacağına 2. el bir 250 cc scooter al. istanbul trafiğinde sıkıştığın yerde basıp aradan sıyrılabilirsin ve en önemlisi 125cc sana bir süre sonra yetmeyecektir.az biraz daha sık dişini ya da bul buluştur ve 250cc al... ben küçük cc motorların hep daha fazla yaktığına şahit oldum, istanbul tarfiğini ve yol yapısını iyi bilirim, otoyolda sorun pek yaşamazsın ama gezmek için biraz yokuşa vurdun mu bir süre sonra kesilecektir. ve zaten bir süre sonra büyütmeye çalışacaksın... bence sym 2. el veya suzuki 2. el bir 250 cc.
neden mi? çünkü benim tecrübelerim bunu gösteriyor. haaa bir de şu var, yokuşlarda scooter makinalar daha fazla yakar, kayış aktarmalar güç kaybına sebep olur. yok illa ki yine de 150cc de ısrarlıysan KANUNİ DEER 152 derim. su soğutmalı ve dijital ekran.... ben onu vitesli sanyodum ama almaya gittiğimde gösterişili scooter olduğunu gördüm. keşke vitesli ve zincir aktarma olsaymış....

yeterli mi?

Satış sonrası destek,(yedek parça bol servis hizmeti iyi)sağlamlık (45 ooo kmde Agility tık yok),ihtisas (sadece motorsiklet yapıp başka firmalara da motor üretiyorlar.),sürat yeterli,serilik güzel sadece KYMCO AGİLİTY 125

playboy_77 teşekkür ederim. Kısaca nedenlerinide yazabilirmisin? Benim beklentilerimide karşılarmı bunuda duymayı isterim.

Şimdiden teşekkürler.

neden mi suzuki an 125.kyomco biraz basit kalıyor.çok cılız bir motorsiklet.sağlam mı sağlam ama tip biraz kayık bana göre ve 3 seçenekten en pahalı o.mondial zaten bir çinli onu hiç saymıyorum bile.suzuki an 125 biraz daha toplu ve şehir içi için güzel bir motorsiklet.kyomca kadarda seri bir makine.ve suzuki.her yerde servis ağı mevcut.başın ağrımaz ve piyasası olan bir motorsiklet.fiyatıda bir çinli kadar.bu yüzden suzuki an 125 :cat:

Merhaba arkadaşım ben 6 aydır agility 125 kullanıyorum, çok memnunum. Çok yakın arkadaşımın da suzukisi var.. Suzuki güzel makine fakat kask koyma yeri dar altı çok alçak lastikleri ince ve küçük. Fakat kymcodan daha rahat diyebilirim. İki kişi suzuki de problem yaşarsın çünkü motor altını sürtebilir lastik sürtebilir vs vs. Ben kızarkadaşımla saatlerce her yeri geziyorum çakır çukur bana mısın demio. Bu arada agility biraz daha güçlü. Agility yağ değişimi 2000 de 1 suzuki ise 5000 de 1. Fakat agility 100.000 km motor garantisi veriyor. Agility oldukça sağlam bir motor yol tutuşu çok iyi. Yakıt suzuki ile aynı. Servis olarak suzuki daha önde diyebilirim. Tüm bunları göz önünde bulundur ona göre tercihini yap. Ben motorumu çok seviyorum gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Hayırlı olsun.

Merhaba arkadaşım ben 6 aydır agility 125 kullanıyorum, çok memnunum. Çok yakın arkadaşımın da suzukisi var.. Suzuki güzel makine fakat kask koyma yeri dar altı çok alçak lastikleri ince ve küçük. Fakat kymcodan daha rahat diyebilirim. İki kişi suzuki de problem yaşarsın çünkü motor altını sürtebilir lastik sürtebilir vs vs. Ben kızarkadaşımla saatlerce her yeri geziyorum çakır çukur bana mısın demio. Bu arada agility biraz daha güçlü. Agility yağ değişimi 2000 de 1 suzuki ise 5000 de 1. Fakat agility 100.000 km motor garantisi veriyor. Agility oldukça sağlam bir motor yol tutuşu çok iyi. Yakıt suzuki ile aynı. Servis olarak suzuki daha önde diyebilirim. Tüm bunları göz önünde bulundur ona göre tercihini yap. Ben motorumu çok seviyorum gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Hayırlı olsun.
kYMCO GAARAANTİ 30000 KM.kULLANIM KLAVUZU VE GARANTİ BELGESİNDE YAZIYOR.100000 KM YALAN.

Arkadaşlar, teşekkür ederim hepinize. Mondial i direkt olarak eledim.

Suzuki an 125 ve Kymco agilty harika cihazlar, öncelikle kymco aklımdan geçmesine rağmen, fiyat ve görünüş olarak suzukiye kaymış durumdayım. Temmuzda Kymco Agility City 125 geliyormuş, o tamamen farklı ve fiyatıda çok farklı değilse onuda görmek istiyorum.

Temmuz başında motoru alıyorum, ehliyet kursu devam ediyor, ehliyeti alana kadar rodajı bitirmek niyetindeyim.

Kymco agility lastik ve süspansiyon sorunları nedeniyle, sonuç olarak suzuki de karar kılmış durumdayım ama agility city'i bekleyeceğim.

Teşekkürler yanıtlar için.

Bu arada Kymco Agility City 125cc modeli için avrupa sitelerine bakmıştım. Orda fiyat belli. Satışa sunulmuş bile olabilir. Oran orantı yöntemi ile Super8 modelinden daha ucuz olacağını hesapladım tahminimce 3300 ytl gibi bir rakamdan satılabilir, ama dediğim gibi bu sadece bir tahmin. Ben sadece 16inch tekerleri için bu modeli bekliyorum. People S modeli de düşünülebilir ama nerdeyse temiz ikinci el People ile sıfır Kymco Agility City aynı paraya gelecek gibi... 125cc segmentinde çok büyük bir boşluğu dolduracak, büyük tekerlekli scooter kullananlar veya kullanmış olanlar ne demek istediğimi anlarlar.

Araç çok güzel ama ruhsat plaka ile birlikte 3500 gibime geliyor. Bu fiyata çıktıktan sonra üzerine biraz daha katılırsa daha büyük bir scooter alınabilir. Firmayı aradım agility city ile ilgilenen yetkili yoktu, ne zaman Türkiyede satışa sunulacağını pazartesi günü arayarak Berna beyden öğrenebilirmişim. Ben takip edeceğim sizlerede bilgi veririm.

Temmuzda Suzuki an 125 alacağım ama bu ürününde temmuzda geleceğini duydum, bu yüzden beklemekte fayda var çok fiyat farkı varsa elbette suzuki:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar