Mesjlar için teşekkür ederim , teferruat vermek gerekli bu durumda , Kuyu hali hazırda mevcut , su" sanırım 70 metrelerde " toplam açma derinliği 100 metre , ve kuyu içinde 3.5 dalgıç var , yani benim kabahtim eksik yazmışım , kuyu üstüne ip çark kurmak mümkün değil , kılıflı tilki yuvası çapında diyelim anlaşılsın.
Sebeb olarak dalgıç pompa 3. arızasını verdi ve halen 3 senedir kuyu dibinde yatmakta , mal değneği aile fertleri konuda bilgili olduğu halde, en az haftada 1 çalışması gerekli pompayı çalıştırmayıp kireç mahareti ile kilitletmekteler , artık usanmıştık kitlenen pompayı çıkarttırmaya masrafa.
Düşüncemde çocukça olmuş belliki , 100 metre bahçe hortumu kuyuya sarkılıtılıp , yüzeyden insan kuweti ile gündelik su çıkartmaya yönelikti.
Özetle el yordamı kas gücü tulumba mantığı ile en azından extreme koşullarda su tedariği için böyle bir proje hazırda durmalı diye düşündüm Allah lazım etmesin , ancak pollyanna varsa aramızda tatlı rüyalar, tatlı hayal mikmeler dilerim , neyse durum özetle bu sanırım elektriğe göbekten bağlıyız.
Solar sistemlere kanalize olayım, araştırayım teşekkür ederim herkese.