Teknik Destek !

Arkadaşlar 2. el aldığım motorumun lastiklerinin üstünde tubeless yazıyo fakat geçen gün biyere gidip motoru park ettim cıktıgımda lastiğim inmişti sonra mecbur benzinliğe kadar ole gittim baya bi yolda gittim benzinliğe ulaşmak için sonra havayı bastığımda lastik şişmiyiodu ve bi baktım lastiğin içinde iç lastik var şaşırdım ve buyuk ihtimal iç lastiği yırttım o şekilde gelirken.Sonuç olarak bu lastiğin üstünde tubeless yazdığı halde tubeless olmama şansı varmı yada ben bu lastiğin şimdi iç lastiğini cıkarsam ve sibop takıp şişirsem olurmu kafam çok karıştı yardımcı olmanızı bekliyorum şimdiden teşekkürler. Lastik levorin marka 275-18.

Büyük ihtimal lastiğin yanak taraflarında bir kesik oluşmuş ve lastiği değiştirmekdense iç lastikle idare etsin diye iç lastik takmışlardır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yukarıdaki arkadaşın yazdığı yüksek bir ihtimal.Fakat bir ihtimal daha var.Benim CBF150 ile başıma gelmişti.Lastiğin havası çok fazla inmişti.Benzinliğe gittim , havayı basıyorum ama şişmiyo lastik.Sonunda anladım ki lastiğin havası o kadar inmiş ki yanaklar temas etmiyo ve bastığım hava aradan kaçıyo.Bende havanın basıncını yükseltip yanakları elimle kenara temas ettirip öyle bastım havayı.Zınk diye lastik oturdu yerine.Sonra şişirebilmiştim.Ama dikkat et yüksek hava basıncında parmağını yanakla cant arasına sıkıştırayım deme.

Lastik tubless ama iç lastiklidir. Lastiğiniz üzerindeki Tubless ifadesi tubless kullanılabileceğini ifade eder ayrıca Tubless olayı jantınızın yapısına da bağlıdır, jantınızın sibob tarafı uygunsa, tubless yani iç lastiksiz yapabilirsiniz.

sonuç olarak peki ben iç lastiği cıkarsam ve hava bassam olurmu? bide amonra senin dediğini düşündüm mantıklı fakat iç lastiktede bi hareket yoktu hava basınca.

Forumdan Uzaklaştırıldı
sonuç olarak peki ben iç lastiği cıkarsam ve hava bassam olurmu? bide amonra senin dediğini düşündüm mantıklı fakat iç lastiktede bi hareket yoktu hava basınca.

Sen dediğimi yap.Basıncı baya bi yükselt ver havayı bak nasıl zınk diye yanaklar yapışıyo canta.Tekrar inmeye devam ederse demekki patlak var lastikte.Lastikçiye git içten yama yapsınlar bi daha hava kaçırmaz.Sakın fitil attırma.Özellikle içten yama iste.

Sen dediğimi yap.Basıncı baya bi yükselt ver havayı bak nasıl zınk diye yanaklar yapışıyo canta.Tekrar inmeye devam ederse demekki patlak var lastikte.Lastikçiye git içten yama yapsınlar bi daha hava kaçırmaz.Sakın fitil attırma.Özellikle içten yama iste.

Fitil atmanın sakıncası nedir?İzah edermisiniz...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Fitil atmanın sakıncası nedir?İzah edermisiniz...

Fitil atmak lastikçilerin kolayına geliyo.Ama kesin çözüm değil.Ben eski cbf150'ye iki kere fitil attırmıştım ama sürekli hava kaçırmaya devam ediyodu.Fitil atmak sadece lastiğin iniş süresini uzatıyo.Başka bi işe yaramıyo.Kesin çözüm içten yama.Onun da mantar şeklinde olan yamaları var.Biraz tuzludur.O daha da kesin çözüm oluyo.Ama normal içten yama da lastiğin hava kaçırmasını engeller.

Son düzenleme:
amonra dediğini bi deniycem yarın elimle veya tornavida yardımıyla iç lastiği duzeltebildigim kadar düzelticem lastik içinde sonra 45 psi fln ayarlayıp vericem coşkuyu bakalım hayırlısı:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Lastiğin havası çok fazla inmişti.Benzinliğe gittim , havayı basıyorum ama şişmiyo lastik.Sonunda anladım ki lastiğin havası o kadar inmiş ki yanaklar temas etmiyo ve bastığım hava aradan kaçıyo.Bende havanın basıncını yükseltip yanakları elimle kenara temas ettirip öyle bastım havayı.Zınk diye lastik oturdu yerine.Sonra şişirebilmiştim.Ama dikkat et yüksek hava basıncında parmağını yanakla cant arasına sıkıştırayım deme.
Tamamen havası inmiş lastikler için zaten o lastik şişirme makinesi üzerinde patlak lastik butonu var. O butona bastığınızda normalde yaptığı periyodik olarak beklemeli hava vermek yerine sürekli hava verir. Bylesi daha kolay olur.

Lastik tubless ama iç lastiklidir. Lastiğiniz üzerindeki Tubless ifadesi tubless kullanılabileceğini ifade eder ayrıca Tubless olayı jantınızın yapısına da bağlıdır, jantınızın sibob tarafı uygunsa, tubless yani iç lastiksiz yapabilirsiniz.
Kesinlikle doğru ama "tubeless ama iç lastiklidir" cümlesi garip olmuş :)

İç lastiği çıkarırsan sibob iç lastik üzerinde olduğu için hava basacak bir sibobun olmayacaktır. Bir motorcuya git eğer jantın uygunsa jant üzerine sibob takarak iç lastiksiz haline getirebilir lastiğini.

Lastikçiye git içten yama yapsınlar bi daha hava kaçırmaz.Sakın fitil attırma.Özellikle içten yama iste.

Fitil atmaya oranla mantar yama daha sağlıklıdır belki ama fitil lastik jantın üzerindeyken yapılabiliyor. Ama yama için jastik dolayısıyla da jant sökülmesi gerekiyor. Herhangi bir lastikçi motosiklet lastiğini (arka jant) sök(e)mez. Motosiklet tamircilerinde de mantar yama kullanan henüz ben görmedim. Yani o iş biraz zor.

Fitil atmak sürücünün kendi başına yapabileceği bir eylem ve yolda kalma riskini ortadan kaldırıyor gibime geliyor.Jantı ve lastiği sökmek çok meşakkatli bir olay.Fakat lastiğe zarar vermesi kötü.

yarın işten izinliyim ve lastiğe yoğunlaşmayı düşünüyorum bi danışayım dedim fenada olmadı bilgiler için teşekkürler yarın bi deneme yanılma yapıcaz olursa ne ala olmazsa tamirci yolları taştan hesabı bilgiler için tekrardan saolun yarın gelişmeleri bildiririm.:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Fitil atmaya oranla mantar yama daha sağlıklıdır belki ama fitil lastik jantın üzerindeyken yapılabiliyor. Ama yama için jastik dolayısıyla da jant sökülmesi gerekiyor. Herhangi bir lastikçi motosiklet lastiğini (arka jant) sök(e)mez. Motosiklet tamircilerinde de mantar yama kullanan henüz ben görmedim. Yani o iş biraz zor.

Hele benim lastiği sökmek için bir de eksozu sökmek gerekiyo.Benim lastiği servis sökmüş ve lastikçiye yollamıştı.Eski motorum CBF150'de eksozu sökmeye gerek yoktu.Lastikçi de yapabilir.

arkadaş bugun ugrastım fakat tık demedi lastik yakın bi zamanda motorcuya götürcem çevirebiliosa tubeless yapsın olmadı yeni iç lastik alıcaz.:pale:

benim arkadaşımda aynını yapmıştı dublex lastik jantlardan hava kaçırıyodu içine bi şamrel attılar kesildi ancak son derece yanlış bi olaymış

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS

büyük ihtimal dış lastik sakat ve hava kaçırıyor bu yüzden iç lastik takmışlar,eğer onada hava basmana rağmen şişmiyorsa oda patlak olabilir

oluyosa tubeless olsun iyi olur ama olmuyosa mecbur iç lastik almak farz :pale:

motoru bugun götürcem tamire ama motorcuyamı yoksa lastikçiyemi götürmem gerek cahilliğimi mazur görün ilk defa basıma geldi öğrenicez bu vesileyle :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar