[Tekirdağ - MT]

kardeşim gel motor senindir :) Hiç Problem değil biliyorsun .. Fiyatım uygun.. :)

Ayıp oluyoo Sülümaaan.
Bu arada balık türleri konusunda bu kadar bilgisiz olduğunu bilmiyordum, ya da renk körlüğü var.:p:p:p

Google dan arat bakalım palyaço balığı deyince ne renk balıklar geliyor.:queen::queen::queen:

Palyaço balığı Maroon clown
Yellow%20bar%20Maroon%20Clown.jpg

MaroonClown_Gold_Stripe.jpg

Amphiprion Nigripes
ClownfishTomato1.jpg

Abi bu balıkların hepsi palyaço varyatesidir :)

İllede tatlı su balığı derseniz size bir alternatif.

Red rubin
31%20Aulonocara%20Rubin.jpg

Tropheus sp black
tropheusspredchilangieh4.jpg

Son düzenleme:
Mavi liği de var diye demeye çalışıyorsan yanılıyorsun :) O akvaryumun ışıklandırma sisteminin yansıması. Aslında o bölgesi balığın beyaz.

ortalığı balık kokutmuşsunuz yahu :p

balık dediğin öyle değil böyle olur

tabi bide yakaladıktan sonra temizlemesi varya hiç sormayın.....

ama onu bunu boşverinde güzel balıklar abicim allah hepimize bir deniz akvaryumu nasip etsin :silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:10 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:08 AM ----------

yayınla baya cebelleşmişsiniz balık yara bere içinde.
nerden çıkardın onu ?
bir ara balık avı organizasyonu yapalım :cat:

Teknik adam olmasak yeriz açıklamanı ama yutturamadım maalesef.
Nasıl bir yansımaysa bu bazı balıklarda beyazlar beyaz çıkıyo, bazılarda ise beyazlar mavi? Çok enterasan.
Dediğini kabul etsem bile, beyaz ışığın yansımasından sadece mavi çıkmaz. Cünkü beyaz ışık tayfında sırası ile kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi ve mor renkler vardır. Dolayısı ile ışık yansıdığında veya kırıldığında bu renklerden herhangi birini alabilir ki bu durumda sarılar da beyaz olur, kırmızılar da beyaz olur ve hatta bütün cisimleri beyaz yapabilirsin.:mrgreen:

Beyaz balık olan bir akvaryuma mor ötesi floresan ekleyip bir bak abi :) Balıkların hepsi mavi oluyor ve çok güzel görünüyor canlı bir mavilik.

Gün ışığı ve mor ötesini yakınca böyle aydınlık bir akvaryum oluyor ve beyaz renkler yine bu şekilde mavi görünüyor.

İlhan yazık değil mi yayına yaw. Haşat etmişsiniz balığı :) Nerede yakaladınız bakalım bu balıkçıkları ?

ama onu bunu boşverinde güzel balıklar abicim allah hepimize bir deniz akvaryumu nasip etsin :silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:10 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:08 AM ----------

yayınla baya cebelleşmişsiniz balık yara bere içinde.
nerden çıkardın onu ?
bir ara balık avı organizasyonu yapalım :cat:

balık yara bere içinde değil gazete ıslanmış ve de yayın balığının kendine has kamuflajlı renginden dolayı ancak yakından net bi şekilde rengini anlayabilirsin öyle bi balık işte, nerden tuttuğum bende kalsın sakın ağla çıkardım zanettmeyin elle ve gecenin 3 ünde tutuldu o balık:cat:

Gün ışığı ve kızıl ötesi kullanıldığı zaman da çok canlı kırmızılar elde edebilirsin :)
Hem de aydınlık olur!!! :):):)

Bana ne bana ne palyaço sarı kırmızı işte :)

Sarı lacivert arıyorsanız size birkaç örnek :)

damsel_JPG.jpg

Blue_Hippo_Tang.jpg

purple-tang.jpg

PP%20blue%20hippo%20tang.jpg

ASFUR.jpg

purpletang2.jpg

angel.jpg

Bi-Color%20Angel.jpg

Tamam Sülümaan, sakin ol. Bunlar da sarı lacivert ama palyaçolarda da var bu renkler.
Bak bu arada alttan ikinci resim güzelmiş, aslıdan Aziz(e) Başkan a yeni forma modeli olarak önermek lazım :):):)

vay Sülüman kardeşim burayı akvaryum.com yapmış sonunda...:p

Sülümanım bu canlılar için doğal yaşamlarını destekleme üremelerine katkıda sağlamak:p için zemin ve ortam hazırlaman gerçekten çok güzel ve huzur veren bir hobi...:rendeer:

peçete tutmak zorundada kalmıyorsun ne güzel...:queen:

benim en uyuz olduğum şey aynı akvaryumdaki balıkların birbirini yemesi...la olm senin familyadan dengesiz hayvanat niçın kendi akrabanı yiyorsun dimi...

detayin hocam senin kadar şanslı bi arkadaşım olmamıştı bu güne kadar kutluyorum seni, hangi kızın ahını aldın bu kadar :mrgreen:

Bende şans mı oda ne ben hiç tanışmadım :)ama kendimden korkar oldum açan çiçek ben dokunduğumda soluyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar