Bana göre güvenlik önce gelmeli bende ehliyet yok ama canımı koruyacak olar ehliyet değil...Gençler tebrik ederim. En az kaskınız bile kafanız da, çoğu arkadaşlarınız da dizlikler de mevcut. Taktir ettim. Sizler den yaşca büyük olupta, sizin gösterdiğiniz olgunluğu gösteremeyen abileriniz var forum da.
Etkinliğinize gelirsek, biraz eksik olmuş. Görselliğe biraz daha değinerek ve bunu yazılarla süsleyerek daha güzel işler çıkarabilirsiniz.
Paylaşımlara devam. Kazasız, belasız...
Hocam tamam ehliyet şart.Kudret biliyor acısını sırf onun motor 125 lik diye ceza yedi.Onunla aramızdaki diyalogumuz:queen:.Ama şu gerçekte var.Adam gibi gidince it kopuk gibi gitmeyince çevreye ve trafik kurallarına uyunca ha ehliyetsiz sürmüşsün ha ehliyetli.Motoru ehliyet sürmüyor.Sen sürüyorsun.Buda tecrübe işine bağlı.İlerleyen zamanda ehliyet sınavında hiç bilmemek farklı,bilmek farklı.Şu gerçek ehliyetli bir sürü tanıdığım kaza yaptı.Çevreye zararı oldu.Şuana kadar trafikte en az 1000 km yol yaptım.Kimseye bi zararım dokunmadı.Trafik polisleri gördü yanlarından geçtim adam gibi sürdüğüm için durdurmayı bırak yüzüme bakmadılar bile.Ara sıra sol şerit,arada bir de arkadaki adamları sıkmamak için emniyet şeridinden gidiyorum.Sinyalimi düzgün olarak yakıp söndürürüm.Trafikte duracağım zaman 3 kez firen'e basarım arkadaki adam anlasın diye.Bunları yaptıktan sonra ehliyet benim için sadece çevirmelerde cezayı yemeden kurtarır.Bu arada taksi,dolmuş,Otobüs,minübüs,bayan şöförler...Şu aynaları ve sinyallerinizi kullanın.Aynaya bakmadan kapılarınızı açmayın.Hanzo gibi yola diklemesine çıkmayım belki 1-2 kişi görürde onlar yapmaz.
Sonpo hocam şuanlık ileti almayı bilemiyorum.Windy benim motorum.150 lik motora bu şekil biniyorum.Baya kişi bana sanki 1000cc motora biniyorsun sanki diyiyor.Kudret aha bu laf sana:mrgreen:.Neyse desinler gerçi kudrettede var şuan dainese tulum+bot ama 100cc hacimli o şekil motora binmesi hanzoluk gibi dururdu.Gerçi can bu.Geziyi yapan herkez full koruma olarak motora biner-ineriz.Bana göre kask takmamak aptallık.Kask takmayanlar pahalı kıyafet+elbise almayanların birçoğu asfaltın tadına bakmayan kişiler.Ben 3 kez baktım ama düşük hızlarda.Ha ayna konusuna gelelim.Köyde motoru aldığım zaman takıcaktım.Ama sol aynayı kırdığım için sağ aynayı taksamda bir şeye fayda vermiyo.Rüzgardan zırt-pırt dönüp duruyo.Üstteki telleri+bulutları gösteriyor.O yüzden takmadım.Ayna konusunda apaci kardeşliği yapmıyoruz.Zaten koca gezi boyunca aynalı bir adamın arkasından takip ettim.Ara sıra geçtiğim oldu ama 120 km çıktım 1 sefer o zamanda benzin bitiyordu.Dip kuru yaptım o zaman 120 km hıza çıktı.Baya bi rüzgar vardı.İstemsiz motor sağa çekiyordu.Saygılar sevgiler...
kudreti gördüm sanki :queen:
bravo mont kask on numara güzel gezmişiniz