Tekerim Neden Yere Yan Basıyor?

Selam arkadaşlar.
2 bin km de ki lastiğimi şans eseri yere yandan bastığını fark ettim. Yani lastik tam ortalı yere basmıyor biraz sağlı olarak yere basıyor. Sorun şu ki Hiçbir şikayetim yok. Ne arka diskte sürtme ne arka tekerde titreme ne sağa sola çekme yani hiçbir sıkıntım yok Teker zincir mil ayarına baktım sağ sol aynı.
Soru şu bu teker neden yandan basıyor ?
Lastik mc50

[url=https://hizliresim.com/8p9s9c0][/URL]

[url=https://hizliresim.com/mosjdvn][/URL]

çift hamurlu lastikse, üretim aşamasında yan hamurların dengesini tutturamamışlardır.

ya da uzunca bir süre eğimli yolda sürdüğünden lastiğin profili değişti.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Dediklerine göre konuşursak lastik hatası olabilir..
Gergilerle alakalı olamaz.. Olsaydı yengeç misali yan yan giderdin gene düz basardı..
Salıncak taakozlarını kontrol edebilirsin..Salıncak yamuk duruyorsa sebebi odur..

çift hamurlu lastikse, üretim aşamasında yan hamurların dengesini tutturamamışlardır.

ya da uzunca bir süre eğimli yolda sürdüğünden lastiğin profili değişti.
2-3 ay boyunca yerde yatar vaziyette durdu ama imkan vermiyorum buna
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dediklerine göre konuşursak lastik hatası olabilir..
Gergilerle alakalı olamaz.. Olsaydı yengeç misali yan yan giderdin gene düz basardı..
Salıncak taakozlarını kontrol edebilirsin..Salıncak yamuk duruyorsa sebebi odur..
Ben bu lastiği mosotiklet fuarında mitas ithalatçısından piyasanın 1500 lira altına almıştık. Acaba bunlar fuar da defolu lastiklerimi itelediler diye düşünüyorum. Salıncakta eğim olamaz çünkü önceki lastik 15 bin km de bu olmadı

Motosikleti
Forza250-cygnusL
2-3 ay boyunca yerde yatar vaziyette durdu ama imkan vermiyorum buna

Ben bu lastiği mosotiklet fuarında mitas ithalatçısından piyasanın 1500 lira altına almıştık. Acaba bunlar fuar da defolu lastiklerimi itelediler diye düşünüyorum. Salıncakta eğim olamaz çünkü önceki lastik 15 bin km de bu olmadı
Salıncaktaki furşların lastik takozları biraz esnediyse diye demiştim..
Dediğin gibiyse lasik hatasıdır..

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Balans ayarini yaptırırsaniz sorun çözülür.

Ön tekerde aynı durum var mı? Motosiklette otururken eğer bir tarafa doğru ağırlık merkezinizi kaydırıyorsanız yada yan çantalarınızdan sadece biri takılı ya da dolu ise motosiklet bu durum oluşabilir. Sürekli artçılı sürüşlerde artçı iki bacağını da motosikletin soluna veya sağına alıyorsa ( motosiklete yan biniyorsa ) da olabilir. Bu durumda her iki tekerde de aynı görüntünün olması gerekiyor.
Sadece arka tekerde var ise salıncaklardan bir tanesinin kısalmış olması yada çift arka amortisör var ise birinin patlamış olması olasıdır.
Lastik yanakları hatalı da olabilir. Aklıma gelenler bunlardır.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
O çizgi iç tarafta bir şeyin tekere sürtmesi yüzünden olmasın? Sanki bir şey sürtmüş de tozunu silmiş gibi görünüyor. Elle kontrol edince orada bir yukseklik farkı var mı?

Motoru ilk aldığında eğri tekeri düzeltmek için yakın çevreye baklava ısmarlamak lazım hocam ısmarlamadın galiba 😁

Ön tekerde aynı durum var mı? Motosiklette otururken eğer bir tarafa doğru ağırlık merkezinizi kaydırıyorsanız yada yan çantalarınızdan sadece biri takılı ya da dolu ise motosiklet bu durum oluşabilir. Sürekli artçılı sürüşlerde artçı iki bacağını da motosikletin soluna veya sağına alıyorsa ( motosiklete yan biniyorsa ) da olabilir. Bu durumda her iki tekerde de aynı görüntünün olması gerekiyor.
Sadece arka tekerde var ise salıncaklardan bir tanesinin kısalmış olması yada çift arka amortisör var ise birinin patlamış olması olasıdır.
Lastik yanakları hatalı da olabilir. Aklıma gelenler bunlardır.
Önde bir problem yok önceki lastikte de böyle bir problem yoktu. Sadece bunda var ama ilginç olanı bir şikayetim yok. Sadece zinciri yağlarken fark ettim.

Motoru ilk aldığında eğri tekeri düzeltmek için yakın çevreye baklava ısmarlamak lazım hocam ısmarlamadın galiba 😁
Kimseye zırnık yerdirmem ben :)

O çizgi iç tarafta bir şeyin tekere sürtmesi yüzünden olmasın? Sanki bir şey sürtmüş de tozunu silmiş gibi görünüyor. Elle kontrol edince orada bir yukseklik farkı var mı?
Herhangi bir sürtme yada lastikte bir kavis yok

Şans eseri pulsarı olan birisi de face de ki gruba da bu soruyu sormuş. Orada da kaza yok ise motorun sadece bir tarafına ağırlık bindirdiğinden dolayı böyle olmuş demişler ama bana mantıklı gelmedi. Bence büyük ihtimal üretim hatalı lastikleri fuar da bize uygun fiyattan itelediler. İşin ilginci lastik taktırdığım yerde balans yaparken makine de görmedi bu dengesizliği. Neyse Sonuç itibari ile hiçbir şikayetim yok sadece gözlem ile fark ettiğim bir şey

Böyle bakılmaz bir yere su dök üzerinden geç orta sehpada bak. Sola yatmaktan korkuyor olabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar