2. Viteste belli bir hızda giderken debriyaji çekip devri 8 binlere yükseltip tekrar salinca gelmiyor mu gelmesi lazım
Yıllardır motosiklet kullanıyorum hayatımda hiç tek teker dediğiniz olayı yapmadım. Hiç merak dahi etmedim. Bende birşey var sanırım...
al benden de o kadar drift 80 85 bine geldi daha tek teker yüzü görmedi
not: teker yapmayın tekerde uzun süre giderken motor yağ çekemiyor yağı çekip göndermesi gereken yerlere. uzun vadede büyük zarar
bu saçmalıklara hala inanan kaldı mı ?
bu saçmalıklara hala inanan kaldı mı ?
Takma kafana kardeş senden de beceriksizleri var, sen 125lik motoru tekere getiremiyosun ben 1000lik motoru :queen:
ben abimin yalancısıyım. abim dediğim kişi de motor teknik lise mezunu. sadece mezun olmakla kalmadı motosiklet dükkanı açıp tamirat işleride yaptı.
şimdiki motorlarda sistem değiştiyse bilemem. abimde bilemez çünkü 2000 den sonra mesleği bıraktı.
demekki sen motor piyasasında yenisin eskileri bilmiyorsun. bende eskiyim galiba yenileri bilmiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:17 ----------
merakımdan soruyorum galiba bu konuya hakimsin. motosiklet ön kaldırdığında yağ kartelindeki yağı çeken pipet tarzı çubuğa yağ gene geliyor mu. motoru açıp bakmadım ama normalde kartelden yağı çeken bişey olması lazım.
elinin debriyaj ayarı öbür motora alışık kalmış olabilir.
Bide debriyaj tokatlayarak alışmışsan her motor yemez onu. Ara gazıyla devri yükseltip ani bırakma dene.