Tek teker

Mt-125 i tekere getırmek ne zormuş yahu driftte gazla bıle gelıyor arkaya oturunca ama mt tı bır turlu tekere cekemıyorum tavsıyeler?

2. Viteste belli bir hızda giderken debriyaji çekip devri 8 binlere yükseltip tekrar salinca gelmiyor mu gelmesi lazım

1. viteste olduğun yerde dur. debrijayı sık, gazı sonuna kadar kökle, 3-5 saniye redline'a sok. sonra debriyajı aniden bırak. tebrikler sırt üstü yerdesin. :mrgreen: 150 nk ile ben bu şekilde teker yapıyordum. düşmedim de çok şükür.

Yıllardır motosiklet kullanıyorum hayatımda hiç tek teker dediğiniz olayı yapmadım. Hiç merak dahi etmedim. Bende birşey var sanırım...

Takma kafana kardeş senden de beceriksizleri var, sen 125lik motoru tekere getiremiyosun ben 1000lik motoru :queen:

"teker yapmayı öğren ama yapma" taraftarıyım. motosiklet istemsiz şekilde tekere gelirse panik yapmayıp olayı toparlamak için. zaten benim isteğim dahilinde tekere gelmiyor. bikere tekere geldi, oda yokuş aşağı giderken gazı tatlı tatlı açarken. nasıl oldu anlamadım gazı kesmek zorunda kaldım. ama yanlamayı severim. her fırsatta yanlatırım motoru.
not: teker yapmayın tekerde uzun süre giderken motor yağ çekemiyor yağı çekip göndermesi gereken yerlere. uzun vadede büyük zarar

bu saçmalıklara hala inanan kaldı mı ?

ben abimin yalancısıyım. abim dediğim kişi de motor teknik lise mezunu. sadece mezun olmakla kalmadı motosiklet dükkanı açıp tamirat işleride yaptı.
şimdiki motorlarda sistem değiştiyse bilemem. abimde bilemez çünkü 2000 den sonra mesleği bıraktı.
demekki sen motor piyasasında yenisin eskileri bilmiyorsun. bende eskiyim galiba yenileri bilmiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:17 ----------

bu saçmalıklara hala inanan kaldı mı ?

merakımdan soruyorum galiba bu konuya hakimsin. motosiklet ön kaldırdığında yağ kartelindeki yağı çeken pipet tarzı çubuğa yağ gene geliyor mu. motoru açıp bakmadım ama normalde kartelden yağı çeken bişey olması lazım.

arka süspansiyonu en yumuşak ayara al
en torklu devire motoru çıkar debriyajı bırakmadan önce ön amortisörlere yüklen ,ön taraf geri sekerken arka tarafa oturup debriyajı bırak
:pl:

ben abimin yalancısıyım. abim dediğim kişi de motor teknik lise mezunu. sadece mezun olmakla kalmadı motosiklet dükkanı açıp tamirat işleride yaptı.
şimdiki motorlarda sistem değiştiyse bilemem. abimde bilemez çünkü 2000 den sonra mesleği bıraktı.
demekki sen motor piyasasında yenisin eskileri bilmiyorsun. bende eskiyim galiba yenileri bilmiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:17 ----------

merakımdan soruyorum galiba bu konuya hakimsin. motosiklet ön kaldırdığında yağ kartelindeki yağı çeken pipet tarzı çubuğa yağ gene geliyor mu. motoru açıp bakmadım ama normalde kartelden yağı çeken bişey olması lazım.

Şefim o eski Sv650'lerdeydi ki o zamana bile tek teker yapınca yağsız kalan nadir motorlardan biriydi o belli ki abin bir örnek görüp araştırmadan inanmış. Arazi motorları yıllardır tek teker yapıyor hiç birinin yağsız kaldığını duymadım.

elinin debriyaj ayarı öbür motora alışık kalmış olabilir.

Bide debriyaj tokatlayarak alışmışsan her motor yemez onu. Ara gazıyla devri yükseltip ani bırakma dene.

elinin debriyaj ayarı öbür motora alışık kalmış olabilir.

Bide debriyaj tokatlayarak alışmışsan her motor yemez onu. Ara gazıyla devri yükseltip ani bırakma dene.

Kesıcıye sokup tekere alıyordum eskı.motorumu bunda 10kmh ustı gidersen olmuyor 8 bınde falan sokman lazım bu seferde kaldır cok geldı ındır oluyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar