Tecrübeli abilere sorularım var

Herkese merhaba öncelikle
5000 kmdir skuter kullanıyorum kafama takılan sorular var
1.skuterde depo tokatlama hadisesi gerçekleşiyor mu? eğer gerçekleşiyorsa sert frenlerde depo olmadığı için gidona yüklenmek yerine ne yapabilirim?
2.skuterde virajda contrayı verdikten sonra motosiklet ile bende yatamıyorum düşecek gibi hissediyorum tutunacak bir yerim yokmuş gibi. bu konuyu araştırdığımda örneğin sağa virajda sol bacağınız ile baskı uygulamamız söyleniyor ne kadar doğrudur?
3.keith code bileği bükmek belgeselini herhalde 7 kere felan izledim söylediğine göre süspansiyonların tam orta noktasında en verimli olduğu nokta olduğundan virajda arttırarak gaz açıyoruz fakat bildiğiniz gibi skuterde dengesiz bide üstüne benim gibi 188 80 küsür kilo biri oturunca ön lastikteki ağırlık iyice hafifliyor ön lastik kendini ne zaman bırakacak diye düşünmeden edemiyorum virajda gaz açmaya devam etmeli miyim?
Şimdiden çok teşekkür ederim
Yazım hataları içinde özür dilerim.

Sukuterde kural önce fren yapacaksın viraja girerken (keskin virajlar için) yavaşladığını önünün açıldığını görünce bas git. Virajlarda sağa sola yatmak için birazcık hız gerekli sukuter için çok uygun değil öyle diz dayamak falan ki çok zor ben bile iyi bir lastik takımı aldıktan sonra hafif bir açı aldım anca motorla. Yani Türkiye'deki asfaltta zor yatmak tutmuyor lastik bu yolu.

ku gibi süzüleceksin evlat :mrgreen: tabi lastiklerin iyiyse. Öncelikle panik yapmayacaksın ve özellikle ani frenlemeden kaçınacaksın. Viraja girmeden önce hızının viraj için uygun olup olmadığına karar ver. Öncelikle gazı kes, zaten kompresyona girecek alet ve hızlı bir şekilde yavaşlamaya başlayacaktır. Baktın hızın hala yüksek limon sıkar gibi frene asılacaksın. Kesinlikle özellikle viraja girdiğin anda ani fren yapma düşersin. Kontrayı arttırarak ve daha da önemlisi gideceğin yere odaklanarak (bakarak) virajı almaya çalış. Olur da panik yapar da tehlikenin merkezine odaklanırsan kötü son kaçınılmaz olur. Ve son olarak yüksek hız tehlikelidir. Motosikletinin ve daha önemlisi kendi sınırlarını bil ki böyle kötü senaryolarla karşılaşma.

Mersin İl Temsilcisi
Scooter, şehir içi için tasarlanmış lastik ölçü ve yapısı virajlarda adrenaline uygun değil. Amacına uygun kullan.
Scooter, bana hep güvensiz gelmiştir.
O yüzden kullanmadim.
Tecrübeli arkadaslar daha derin bilgiler paylasacaktir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar