Tavsiyelere, önerilere açığım..

Herkese merhaba,

Bu ilk mesajım o yüzden bayağa heyecanlıyım :razz: Şimdi ben İstanbulda yaşayan bir gencim, ve motosiklet almak istiyorum.. Tamamiyle bu konulara yabancıyım.. 1.80 boylarında, 75 kiloyum, kumralım, sosyalim :razz: Kontrolü zor olmayan bir motor lazım bana, ve tabi ki arkasında sevgilim için yeri olacak bir motor :) Çünkü tamamiyle tecrübesizim, bisiklete de fazla binemedim İstanbulda pek uygun şartları bulamadım, ama tabi ki binmesini biliyorum.. Her neyse, benim ilgimi daha çok "Mondial Chooper" veya "Keeway Superlight 150" tarzı motorlar çekiyor, ama onun dışında "Mondial Zat 150" ve benzeri gibileri de gayet hoş ve güzel.. Dediğim gibi ama, benim için ne olursa olsun, kontrolü kolay ve kullanımı rahat bir motor olmalı.. Fiyat konusunda bir fikrim yok, ama herhalde en fazla 7000 YTL ye kadar çıkabilirim.. Sorunlu olmayacak, rahat, karizma, en fazla bu fiyat civarında bir motor istiyorum uzun lafın kısası.. Her türlü öneri ve öğüdünüze açığım, şimdiden çok teşekkürler :rendeer:

Kardeş Mondial Chooper kullanıcısı olarak bu motoru tavsiye ederim.Fiyat olarak da pahalı değil ve motor çekici görünüyor.Bu arada hoşgeldin...

Süper Moderatör (BBRR)
arkadaşım bu bölümde hemen hemen piyasadaki bütün modeller hakkında bilgi mevcuttur. ilgilendiğin modelle ilgili başlığı takip ettikten daha rahat karar verebileceksin.
başlığı almak isteyenler bölümüne taşıyorum.

selam bir motor da ben almak isterim yeniyim ve heyecanlıyım. CBR 600F veya 750S arasındayım ne dersiniz

Mondial, Jinlu, Keeway Chopper ları gayet güzel, ama dediğim, fazla bilgim olmadığı için bu konularda önerilere ihtiyacım var.. Sırf bu markalar da olmayabilir, ilk mesajda bahsettiğim şartlara uyan tavsiye etmek istediğiniz başka motorlar da olur.. Lütfen yardım edin, çok hevesliyim, ve hevesimin kursağımda kalmasını istemiyorum :)

sym gts 250 sevgilin için kocaman bir yer.karizma.rahat.kaliteli.hızlı.ne istersen var.tavsiye ederim

selam ,
anladıgım kadarı ıle 7 ye yakın bir bütçe ayırmışsın. tavsiyem ilk önce bir kursa yazıl ancak kesinlikle motor dersi veren olsun (tavsiyem villa levent) ama daha ucuzunuda bulursun . Motorun yanında kıyafet te onemki bu da yaklasık 1-1,5 arası tutar mont. çizme kask, eldiven, bellik butun bunları ayırdıktan sonra, buradaki yorumları iyice bir oku alacagın motorun chopper, enduro,scoter tarzına karar ver.
Ben de Eylul başı aynı senin gibi idim bugun işime regal raptorum la gidip geliyorum.
Tarza karar verdiysen ve hakkındaki yorumları okuduysan her birinin satıcısına ve tamircisine ugra bir konus (karar vermende buyuk etken oluyor).
Çinli düşünüyor isen
Benim aldığım motor üzerine yorumlar su linkte
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=3629&page=44
bunun yanısıra Keway, Mondial MCT, Jinlun, da seceneklerin arasında, forumda araştırırsan bulursun
biraz bütceni kasıp ikinci el bir Japon da düşünebilirsin. Ben ilk defa motora binecektim ve kafamda bazı soru işaretleri vardı bu yüzden Çinli tercih ettim (memnunum) ama ileride yüksek cc ye geçmeyi planlayınca bütçeyi artıracagız.
Saygılar,

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
ehliyet ve giyim masraflarını bi çıkar.geri nekadar bütçe kalıyo ona göre bi motor seçersin.kız arkadaşının giyim işinide halledin,koruma olmadan motora binmek yok.kalan paraya göre sıfır çin malı veya ikinci el japon bi cruiser beğenmeye bak.

Sıfır Çin malı, ve kesinlikle Chopper almak istiyorum.. Regal'in Raptor'ı çok hoş, çok güzel, büyük ihtimalle onu alacak gibi gözüküyorum, gerçi 2006 yaza doğru alırım havalar falan düzelsin diye, kimbilir ne modeller çıkar.. En azından Chopper alma konusunda kararlıyım, modeline sonra karar verilir.. O zaman ben size ehliyet kursu sorayım sağlamından Anadolu yakasında.. Fiyatı çok da önemli değil milyarlara ulaşmadıktan sonra, yeter ki motor hakkında her şeyi öğretsin, bol pratik yaptırsın, her şeyi beyne kazısın :) Barış dolu bir dünya istiyorum ben :p

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
abi para önemli değil demişin kurs için.ozaman sana önerim kurs farketmez.ehliyeti hangisinden alırsan al.bunun yanında hondanın falan sürüş eğitim seminerleri falan var.onlara katıl.yada bilen birinden birebir kurs al

Bu Bir Tavsiyedir

Kardeş Sana Keeway Superliht Tavsiye Ederim Yol Tutuşu Harika

yeni motor almak isteyenler

bende yeniyim daha dün mondial 150 zat aldım ve akıl almaz memnunum ve tavsiye ederim

Arkadasım bende sana 125cc 4zamanlı enduro tavsiye ederim çünkü bu tip motorlar hem hataları kaldırır hemde bir tümsekten yada çukurdan geçtiginde şoku emer dolayısı ile başlangıç için ideal motorlardır. Eger düsünürsen bende 2002HONDA xlr125 var. temiz. 2500ytl 05056918710 numarasından yada [email protected] dan ulasabilirsin. Ayrıca alırken bence çin malı alma honda yada kawasaki den şaşma çünkü Japon (honda...) malları çok saglam oluyor ama çin malları motoru yavaşça devirsen bile direksiyonu yamuluyor yada benzeri olaylar basına gelio oysa bir honda devrilmede en ufak bi hasar görmez.

Son düzenleme:
SONUNAKADAR kardeş hoş geldin camiaya.
benim yurt dışı sebebiyle sattığım bir makina var eger mail adresi verirsen resimlerini yollarım.öz şunlar:

*****bu makinanın sıfırı 4,686ytl dir******

marka:kanuni seyhan 250 c (ŞU ÖNÜNDE 3 FARI OLAN CHOOPER TARZI)
model-2004
km-4000
renk-gri
kazasıs ve orjinal
fiyat ise-2900

ALİ DÖNMEZ:0532 352 57 22

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar