Tavla Hakkında

of ya.... amma çingen ciktin a. turnuva eleme usulu olsun da karsilasmayalim:D

Az önce cezerye ile tavla oynuyorduk ve iki konuda tartıştık, sizlere sorayım dedim.

Öncelikle; aşağıdaki durumda kırmızı pulu topluyoruz.

ads305zvg0.jpg

gelen zar 4-3. Bu uyanık arkadaşımız önce 3'ü oynayıp yani altı kapısındaki taşı üçüncü kapıya koymayı, sonra da ordan 4 diyerek almayı planlamakta. Tabi oyun izin vermiyor, ben de diyorum kendisine öyle bir şey olmaz önce büyük zarı oynaman lazım diye. Ama inandıramadım, bir de siz anlatın :)

Diğer sorumuz da şu;

Mars durumu düşünün, mars olanın bir taşı rakibin topladığı bölümde kaldı ve oyun bittiyse bu durumda 3 oyun sayılırmış. Ben duymadım hayatımda böyle bir şey ama sizlere danışayım dedim yine de :)

Sevgiler saygılar.

walla bencede senin söylediklerin doğru onun yaptığı işin kurnaz kısmına kaçıyo ama olmaz kurallara aykırı :cat:

gelen zar 4-3. Bu uyanık arkadaşımız önce 3'ü oynayıp yani altı kapısındaki taşı üçüncü kapıya koymayı, sonra da ordan 4 diyerek almayı planlamakta. Tabi oyun izin vermiyor, ben de diyorum kendisine öyle bir şey olmaz önce büyük zarı oynaman lazım diye. Ama inandıramadım, bir de siz anlatın :)

Sevgiler saygılar.

Bunca yıl tavla oynadım,her yörede bazı kuyrallar farklı oluyor.Ben de olsam önce 3 oynar sonra 4 diye alırdım.Açık vermezdim. İtiraz edenede bilmiyorsan oynama ,çamur yapma derdim:mrgreen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Pro hani turnuva?.....

Yapalım be bir turnuva......

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
pencüse severler güzeli genc üseee :p

Baştan bişey konuşulmadıysa 2 açık olur. hatta bazenbiz birkaç arkadaşla içerde vurup kaçma varmı yokmu onu baştan konuşur oyle oynarız.
:)

Yaa abartmayın.. Tawla nın beLLi baslı kuraLLarı war ve onlara göre oynanır.. Yöre ne olursa olsun !

valla ben oynarken hep böyle oynuyorum , kimse de hooop öyle olmaz demedi...:p :p :p

Belki de yörelere göre kurallar değişiklik gösteriyor olabilir...:silent:

Sana böyle bir durum gelmemiştir ondan.

Basit bir örnek vereyim: 7. sırada bi taşın var ve 6-1 attın diyelim. Önce 1'i oynayıp 6 yok diyerek bırakıyor musun? :cherry:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sana böyle bir durum gelmemiştir ondan.

Basit bir örnek vereyim: 7. sırada bi taşın var ve 6-1 attın diyelim. Önce 1'i oynayıp 6 yok diyerek bırakıyor musun? :cherry:

Pro sen haklısın..Kural kuraldır..Şivesi yoktur....Oyun bütün dünyada tek şekilde oynanır....

Bu arada başlayalımmı?....Varmı bildiğiniz site?....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar