Tavla Hakkında

Az önce cezerye ile tavla oynuyorduk ve iki konuda tartıştık, sizlere sorayım dedim.

Öncelikle; aşağıdaki durumda kırmızı pulu topluyoruz.

ads305zvg0.jpg

gelen zar 4-3. Bu uyanık arkadaşımız önce 3'ü oynayıp yani altı kapısındaki taşı üçüncü kapıya koymayı, sonra da ordan 4 diyerek almayı planlamakta. Tabi oyun izin vermiyor, ben de diyorum kendisine öyle bir şey olmaz önce büyük zarı oynaman lazım diye. Ama inandıramadım, bir de siz anlatın :)

Diğer sorumuz da şu;

Mars durumu düşünün, mars olanın bir taşı rakibin topladığı bölümde kaldı ve oyun bittiyse bu durumda 3 oyun sayılırmış. Ben duymadım hayatımda böyle bir şey ama sizlere danışayım dedim yine de :)

Sevgiler saygılar.

zuaaaa....:D:D:D:D
ona venus diolar olm:D aglama:D venuz oldun iste:D mars tan sonra gelio:D:D:D

1) 6 ve 3 olmak üzere 2 pul alınıp açık verilecek. (kural budur. gözünün yaşına bakılmaz)

2) yok öyle bişey. uydurmaca...

Sağol abi, anlatamadım kaç saattir. Bunla tavla oynanmaz ya tam çirkef :p

Bu arada ilk maddede yazım hatan var. 6 daki pulu nasıl alsın 4-3 atmışken :)

zuaaaa....:D:D:D:D
ona venus diolar olm:D aglama:D venus oldun iste:D mars tan sonra gelio:D:D:D

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Plüton olmuşsun

Önce büyük oynanır. Sen haklısın.

Venüsden ziyade Plüton olmuşsun Cezerye haklı.
::blusssh: ::blusssh: ::blusssh: ::blusssh:

::shake2::

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Valla pro pulların pozisyonu ve gelen zar çok tehlikeli, cezerye çamur yapmakta haklı. Kuralına göre oynadığında iki tane pul açık veriyor çünkü :)

İkinci soru ise geleneksel tavlada geçerli olmasada vidolu kural baz alınarak oynandığında geçerli bir kuraldır. Yani tavlaya başlarken vido lu oynamayı seçtiyseniz (kazanılan puanlar katlanarak hesaplanıyor vs.) ve vidolu oyunda sorulduğu gibi kazanan şahıs tüm pullarını topladığı halde diğer oyuncunun pulu kazananın tarafında kaldı ise triple sayılır ve 3 puandır :cherry:

Yahu o zaman neden oyunun normal kısmında 4-3 atınca istediğimiz gibi oynuyoruz? O zaman oyun başında 4-3 atınca da önce 4'ü oynayalım :farao: Yok öyle bir kural, kandırmışlar sizi :p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yahu o zaman neden oyunun normal kısmında 4-3 atınca istediğimiz gibi oynuyoruz? O zaman oyun başında 4-3 atınca da önce 4'ü oynayalım :farao: Yok öyle bir kural, kandırmışlar sizi :p

Toplarken büyük zar önce oynanır.....Kural budur...Kıs cez üzgünüm kaybettin...:p :queen:

3 lük mars baştan anlaşırsan olur....Ama sonradan konamaz kural....Kıs cez üzgünüm gene kaybettin...:p :queen:

Pro sana gelince hala öğrenemedin kızlarla tavla oynanmaz....Zaten başlarken otomatikman yenik başlıyon...Ki karşındaki cezerye.....:queen: :queen: :queen:

Hadi bi turnuva yapalım ne dersiniz? Nerde oynuyonuz tavlayı?...:cat:

olcayım eyongum;
öyle vidolu- midolu sosyete tavlası bilmem ben.
kahvehanede erkeklerle, çatır çutur pulları vurarak, "haydi kemikkk..." nidalarıyla oynananını bilirim.

venüs, plüton işlemez oralarda.
adam gibi sayıları toplar, bükemediğin bileği öper, kazandığında ise, rakibinin koltuğunun altına kıstırırsın tavlayı.
olay budur.

1 - iLK büyük zar oynanır :) açık şarttt :)

2- venüs jupiter platün yok :) tawla bu sadece mars war...

4- turnuwa felan warsaa her türLüü ben de warım :)

ne 4-3 ü. dun bu basligi acarken sen, ben 5-4 ondeydim.
bugun calismissin heralde:D:D
durum 6-5 arkadaslar. pro yendi:)
tebrikler

ne 4-3 ü. dun bu basligi acarken sen, ben 5-4 ondeydim.
bugun calismissin heralde:D:D
durum 6-5 arkadaslar. pro yendi:)
tebrikler

yok ben daha önce bitecek dediğimiz sayı 4-3 tü onu dedim :)

tebriğini kabul ediyorum, teşekkür de ediyorum. İlerde turnuva düzenleyeceğim katıl sen de :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar