- Konu Yazar
Bahar bulaştı ya hayata, ağaca, suya, içimde öyle bir seyahat kımıldıyor ki, diren direnebilirsen...
Yüreğim bavulunu toplamış çoktan; ruhum sırtlamış çantasını...
Uzaklar toroslar''çekiyor içimdeki seyyahın tasmasını...
orhan gencebay, sanki şarkı değil, derdimin nedenini söylüyor radyoda:
Saçlarında ılık rüzgarla / cros bir motosıklet sürerek, eğrigöle hiç gitmediğini / 43 yaşında fark etti.
ve ben gidene kadar daha iyi giden yok ve olmayacak ya allah bismillah

konya ovası,sadece yağmur yağarsa islanırsınız .bir yer bir gök görünür dağ bayır yeşil en az 100 km uzakta

Bulutlardan haber saldım sen gelecektin
Yağmuryağdı gözlerime sen silecektin
Taş duvarlar sıkar beni
Gönlüm dağlarda

evet bende direnemedim en çok yüz yapan motorla sıkıntıda olsa birbuçuk saatte 110 km hatunsaray akören avdan mavi geçit ve bozkır

yiğidin harman olduğu suyu sert insanı mert bozkır

hiçbir zaman aradığımı bulamadığım tuz ile tuzluğun arasında 1500 metre olan avm çılgınlığında bakkal kalabilmiş nadir yerlerden

çocuklumun çay başlarında geçtiği yerler.hatırlandıkça acı veren hatıralar

Alabaşın havlaması
Kuyruğunu sallaması.
Sanki bir sevda türküsü,
Kuzuları otlatması
Dağların eteklerinde.

hacı hacıyı mekkede gidi gidiyi tekkede bulurmuş.bizden birgün evvel direnemeyen biz giderken o dönen osman (solodrago) ile karşılasıyoruz arazide

beş silindir beş çerpı beş çeşme

Bir garip evimiz vardı,
Dağların eteklerinde.
Önünden dere akardı,
Yönü yamaca bakardı.
Dağların eteklerinde.

köyün bakkalı ve dolmuşçusu motor ve dağ bayır sevdalısı iki arkadaşımızıda ayartıp aygırdayız.

eh 90 km akan konya apa barajına dökülen suyun çıktığı yer aygır gediğindeyiz.ama bu bizi kesermi.9 kişiyiz ufak bir iştişare

ve söylenen bir tabirle altı tatlısu motorcusu asfalt öpen grup kalıyor üç şebeke suyu motorcusu ova ile yalçın torosları bağlayan bu yoldan çıkıyoruz

on dakikalık tırmanıştan sonra muhteşem sarıot gölü ve karlı toroslar bizi karşılar

böğürdelik çiçeği aramaya gelmiş iki emekli.eli boş gönlü hoş

bizi buralarda kesmez sular geçtik dağlar aştık eğrigöle gidemesekte gitmeye çalışacağız teker boşa dönmeyene kadar..böyle sularda kıçımız ıslansa bile yola devam

bedenmiz değil ama yüreğimiz serinliyor yavaş yavaş.gözlerimden alıp tüm hücrelerime ulaştırmak bu serin sesiz dağları.menfaatsız ardniyetsiz sahte çakma olmayan bu samimi dost toroslar

Resmin çizdim hasret kokan duvarlarıma
Güller diktim penceremin ön tarafınA ama
Kelepçeler sıkar beni (demir kapı sıkar beni)
Gönlüm dağlarda

en uzakta benim teker izim vardı.benden evvel gelen osman ve orhan grubunun teker izlerini bir metre kadar geçtim şükür

artık imza atmaya hak kazandım dimi.alosyı. AL i OS man YI lmaz

Ordadır hayırseverler,
Saygı, sevgi, gelenekler
Kaybettiğimiz değerler;
Dağların eteklerinde.

denizde açılır gibi geri dönüşü hesap etmemiz lazım. şimdi dönsek bile karanlığa kalacağız.filimli kaskla gece gidilmiyor.siz siz olun asla filimli cam takmayın

keşke az daha zaman olsada zorlayabilseydik varamasakta görürdük şimdi ikiside olmadı eğrigöl başka bahara kaldı

Maziyi arar gözlerim.
Çocukluğumu özlerim.
Anam, babam, sevdiklerim;
Dağların eteklerinde.

çeken yerden bi tel açtık beş otuza kadar gelmezsek gidin dediydik tatlısucular beş otuzbirde gitmişler.iyide etmişler

oraların yerlisi üçüncü arkadaşımız ramzeyci mehmet palaz arkadaşamızı sorkun kasabasına uğurladık
vadiye inmedik bizde tepelerden çat barajı cat kasabası derken bozkıra indik.burada tüm ihtiyaçları giderdik yakıt çay dinlenme vs. tarihi köprü ve camide yarım saat mola

çay ocağında ikişer bardak cana dermen çay.bu arada kaç yakar kaçlık kaç para gibi muhabbetler.xt 660 için bunlara cevap çok keyfli ama benim cincon için sıkınta valla
tek avuntum şase çin ama motor suzuki dl 200 motoru heh heh ya nasip kimbilir

bozkıra veda akşam saatlerinde

çumrada hava hava kararıyor

hey gözünü sevdiğim toroslar size kolay olaştım ama zor vazgeçtim
ve son yarım saat 50 km karanlıkta sıkıntılı bir asfalt trafiği off off...
hep yazdığım gibi yaşamak zorunda olduğum şehir şelçuklu başkenti sevemediğim metropol konya.yeşil içinde değil içinde yeşil konya
buraya kadar geldinizse izlemeye değer bulduğunuz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum sağolun varolun
beni izlemeye devam edin öksüz bırakmayın selametle kalın..kusurumuz varsa affola ana okulu terk bir adamdan bukadar rapor çıkar ancak
Vakti gelenler öldüler.
Sonunda unutuldular.
Sahipsiz mezar oldular.
Hepsi sararıp soldular.
Dağların eteklerinde.
Şahballı inletir sazın,
Dostlar vasiyetim yazın.
Bir çukur da bana kazın.
Dağların eteklerinde
Yüreğim bavulunu toplamış çoktan; ruhum sırtlamış çantasını...
Uzaklar toroslar''çekiyor içimdeki seyyahın tasmasını...
orhan gencebay, sanki şarkı değil, derdimin nedenini söylüyor radyoda:
Saçlarında ılık rüzgarla / cros bir motosıklet sürerek, eğrigöle hiç gitmediğini / 43 yaşında fark etti.
ve ben gidene kadar daha iyi giden yok ve olmayacak ya allah bismillah

konya ovası,sadece yağmur yağarsa islanırsınız .bir yer bir gök görünür dağ bayır yeşil en az 100 km uzakta

Bulutlardan haber saldım sen gelecektin
Yağmuryağdı gözlerime sen silecektin
Taş duvarlar sıkar beni
Gönlüm dağlarda

evet bende direnemedim en çok yüz yapan motorla sıkıntıda olsa birbuçuk saatte 110 km hatunsaray akören avdan mavi geçit ve bozkır

yiğidin harman olduğu suyu sert insanı mert bozkır

hiçbir zaman aradığımı bulamadığım tuz ile tuzluğun arasında 1500 metre olan avm çılgınlığında bakkal kalabilmiş nadir yerlerden

çocuklumun çay başlarında geçtiği yerler.hatırlandıkça acı veren hatıralar

Alabaşın havlaması
Kuyruğunu sallaması.
Sanki bir sevda türküsü,
Kuzuları otlatması
Dağların eteklerinde.

hacı hacıyı mekkede gidi gidiyi tekkede bulurmuş.bizden birgün evvel direnemeyen biz giderken o dönen osman (solodrago) ile karşılasıyoruz arazide

beş silindir beş çerpı beş çeşme

Bir garip evimiz vardı,
Dağların eteklerinde.
Önünden dere akardı,
Yönü yamaca bakardı.
Dağların eteklerinde.

köyün bakkalı ve dolmuşçusu motor ve dağ bayır sevdalısı iki arkadaşımızıda ayartıp aygırdayız.

eh 90 km akan konya apa barajına dökülen suyun çıktığı yer aygır gediğindeyiz.ama bu bizi kesermi.9 kişiyiz ufak bir iştişare

ve söylenen bir tabirle altı tatlısu motorcusu asfalt öpen grup kalıyor üç şebeke suyu motorcusu ova ile yalçın torosları bağlayan bu yoldan çıkıyoruz

on dakikalık tırmanıştan sonra muhteşem sarıot gölü ve karlı toroslar bizi karşılar

böğürdelik çiçeği aramaya gelmiş iki emekli.eli boş gönlü hoş

bizi buralarda kesmez sular geçtik dağlar aştık eğrigöle gidemesekte gitmeye çalışacağız teker boşa dönmeyene kadar..böyle sularda kıçımız ıslansa bile yola devam

bedenmiz değil ama yüreğimiz serinliyor yavaş yavaş.gözlerimden alıp tüm hücrelerime ulaştırmak bu serin sesiz dağları.menfaatsız ardniyetsiz sahte çakma olmayan bu samimi dost toroslar

Resmin çizdim hasret kokan duvarlarıma
Güller diktim penceremin ön tarafınA ama
Kelepçeler sıkar beni (demir kapı sıkar beni)
Gönlüm dağlarda

en uzakta benim teker izim vardı.benden evvel gelen osman ve orhan grubunun teker izlerini bir metre kadar geçtim şükür

artık imza atmaya hak kazandım dimi.alosyı. AL i OS man YI lmaz

Ordadır hayırseverler,
Saygı, sevgi, gelenekler
Kaybettiğimiz değerler;
Dağların eteklerinde.

denizde açılır gibi geri dönüşü hesap etmemiz lazım. şimdi dönsek bile karanlığa kalacağız.filimli kaskla gece gidilmiyor.siz siz olun asla filimli cam takmayın

keşke az daha zaman olsada zorlayabilseydik varamasakta görürdük şimdi ikiside olmadı eğrigöl başka bahara kaldı

Maziyi arar gözlerim.
Çocukluğumu özlerim.
Anam, babam, sevdiklerim;
Dağların eteklerinde.

çeken yerden bi tel açtık beş otuza kadar gelmezsek gidin dediydik tatlısucular beş otuzbirde gitmişler.iyide etmişler

oraların yerlisi üçüncü arkadaşımız ramzeyci mehmet palaz arkadaşamızı sorkun kasabasına uğurladık
vadiye inmedik bizde tepelerden çat barajı cat kasabası derken bozkıra indik.burada tüm ihtiyaçları giderdik yakıt çay dinlenme vs. tarihi köprü ve camide yarım saat mola

çay ocağında ikişer bardak cana dermen çay.bu arada kaç yakar kaçlık kaç para gibi muhabbetler.xt 660 için bunlara cevap çok keyfli ama benim cincon için sıkınta valla
tek avuntum şase çin ama motor suzuki dl 200 motoru heh heh ya nasip kimbilir

bozkıra veda akşam saatlerinde

çumrada hava hava kararıyor

hey gözünü sevdiğim toroslar size kolay olaştım ama zor vazgeçtim
ve son yarım saat 50 km karanlıkta sıkıntılı bir asfalt trafiği off off...
hep yazdığım gibi yaşamak zorunda olduğum şehir şelçuklu başkenti sevemediğim metropol konya.yeşil içinde değil içinde yeşil konya
buraya kadar geldinizse izlemeye değer bulduğunuz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum sağolun varolun
beni izlemeye devam edin öksüz bırakmayın selametle kalın..kusurumuz varsa affola ana okulu terk bir adamdan bukadar rapor çıkar ancak
Vakti gelenler öldüler.
Sonunda unutuldular.
Sahipsiz mezar oldular.
Hepsi sararıp soldular.
Dağların eteklerinde.
Şahballı inletir sazın,
Dostlar vasiyetim yazın.
Bir çukur da bana kazın.
Dağların eteklerinde