Tapu hk.bir soru

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba ben bir daire almayı düşünüyorum ama tapuyu nişanlımın üzerine yapmak istiyorum ama kendisi yurt dışında böyle birşey mümkünmü yoksa illa gelmekmi zorunda teşekkürler.

Vekalet ile halledebilirsiniz. Yurt dışından gönderilecekse konsolosluktan çıkartılabilir. Vekaletin "Düzenleme Şeklinde" yapılması önemlidir, aksi halde tapu dairesi kabul etmez.

Evli çiftlerde, evlilik süresi boyunca edinilen mülkler hangisinin üzerine olursa olsun ortaktır. Evlilik öncesi edinilen mülkler için durum böyle değildir. Tavsiyem mülkü, yalnızca birinizin üzerine değil, yarı yarıya almanızdır. En doğrusu budur. Herşeyinizi, aynen hayatı paylaştığınız gibi paylaşın.

Son olarak, hayırlı olsun, güle güle oturun...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Vekalet ile halledebilirsiniz. Yurt dışından gönderilecekse konsolosluktan çıkartılabilir. Vekaletin "Düzenleme Şeklinde" yapılması önemlidir, aksi halde tapu dairesi kabul etmez.

Evli çiftlerde, evlilik süresi boyunca edinilen mülkler hangisinin üzerine olursa olsun ortaktır. Evlilik öncesi edinilen mülkler için durum böyle değildir. Tavsiyem mülkü, yalnızca birinizin üzerine değil, yarı yarıya almanızdır. En doğrusu budur. Herşeyinizi, aynen hayatı paylaştığınız gibi paylaşın.

Son olarak, hayırlı olsun, güle güle oturun...

çok açıklayıcı bir cevaptı teşekkür ederim son olarak alacağım dairenin fiyatı 190 bin lira sorun olurmu vekalet sırasında.

Dairenin fiyatı ile vekaletnamenin ilgisi yok. Sizi her türlü alım işleminde, gerekli evrakların düzenlenmesinde, ödemelerin yapılmasında, gerekirse her türlü itirazın yapılmasında vekil tayin edecek. Fiyatı ya da alınacak gayrimenkulün spesifik bilgilerini vermesi şart değildir. Zaten vekaletnameyi düzenlemek üzere gideceği konsolosluk ne yazılacağını bilir ve ona göre yazar. Sorun çıkmaz. Yalnızca bir iki defa vekaletnameyi düzenleme şeklinde yapmadıklarına şahit oldum, bu sebeple özellikle belirttim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Dairenin fiyatı ile vekaletnamenin ilgisi yok. Sizi her türlü alım işleminde, gerekli evrakların düzenlenmesinde, ödemelerin yapılmasında, gerekirse her türlü itirazın yapılmasında vekil tayin edecek. Fiyatı ya da alınacak gayrimenkulün spesifik bilgilerini vermesi şart değildir. Zaten vekaletnameyi düzenlemek üzere gideceği konsolosluk ne yazılacağını bilir ve ona göre yazar. Sorun çıkmaz. Yalnızca bir iki defa vekaletnameyi düzenleme şeklinde yapmadıklarına şahit oldum, bu sebeple özellikle belirttim.

not aldım teşekkür ederim
konu kapanabilir.

Motosikleti
750x
Evli çiftlerde, evlilik süresi boyunca edinilen mülkler hangisinin üzerine olursa olsun ortaktır. Evlilik öncesi edinilen mülkler için durum böyle değildir. Tavsiyem mülkü, yalnızca birinizin üzerine değil, yarı yarıya almanızdır. En doğrusu budur. Herşeyinizi, aynen hayatı paylaştığınız gibi paylaşın...

BBelt mirim benden önce yazmış.
Söylediklerine aynen katılıyorum.

adam pröfösör beyler!

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
düzenleme şeklinde vekaletname ile onun yerine sen yapabilirsin buradaki işlemleri

yalnız takıldığım nokta şudur ki
daireyi sen satın alıyorsan, neden henüz evlenmediğin bir insanın üzerine yapıyorsun?

Motosikleti
750x
düzenleme şeklinde vekaletname ile onun yerine sen yapabilirsin buradaki işlemleri

yalnız takıldığım nokta şudur ki
daireyi sen satın alıyorsan, neden henüz evlenmediğin bir insanın üzerine yapıyorsun?

Onu bende soracaktim.
Fakat nedense sormaktan vazgeçtim.

Birde eklemek istediğim şu var ;

Eğer bu fikir nişanlınızdan çıktıysa, an itibariyle ilişkinize son verin.

adam pröfösör beyler!

Hee, Prof. Dr. Zihni Sinir :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:02 ----------

Evlenmeyi düşünen insanların tahmin ediyorum birbirlerine karşı bir güven sorunları yoktur. Zaten işin o kısmı bizim haddimizi aşar.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Daire fiyatını yüksek göstermeniz harç fiyatını yükseltir ve de daire sıfır ise bir müteahhit veya inşaat firmasından ise
kdv problemi de çıkabilir satıcı ile aranızda, bunlarıda önceden konuşmakta fayda var.

Birde harç yüksek olmasın diye daire fiyatını düşük gösterir iseniz, sonrada 5 yıl olmadan daireyi sattığınızda alıcı kişi
daireyi gerçek aldığı fiyattan gösterirse aradaki farktan gelir vergisi ödersiniz bilginiz olsun :)

Son olarak bende çok merak ettim, neden nişanlının üstüne yapıyorsunuz daireyi?

Parayı o gönderiyor yurt dışından daireyi sen alacaksın ondan mı?

Yok eğer parasını sen veriyorsan karışmak bize düşmez ama biraz daha üstünde düşünmek gerekebilir :)

Evlendikten sonra yap.. Senin için daha iyi olur. dünyanın bin türlü hali var.

Motosikleti
750x
Hee, Prof. Dr. Zihni Sinir :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:02 ----------

Evlenmeyi düşünen insanların tahmin ediyorum birbirlerine karşı bir güven sorunları yoktur. Zaten işin o kısmı bizim haddimizi aşar.

Bunu banamı dediniz bilmiyorum ama..
Yakın geçmişte güvensizlikle itham edilmiş ve bundan dolayı boyunun ölçüsünü almış biri olarak, beni buna inandırmanız çok zor.

Şahsım adına sadece olabilecek durumları göz önünde bulundurarak kişisel fikrimi beyan ettim.
Bunun dışında tabiki bizi ilgilendiren bi husus söz konusu değil.

Bunu banamı dediniz bilmiyorum ama..

Yok ustam, olur mu öyle şey? Kırdıysam kusuruma bakma. Emin ol ben senin mesajını o satırı yazdıktan sonra gördüm. Yine de özür dilerim.

Benim söylemeye çalıştığım, bu insanlar birbirlerini sevmişler ki evlenmeye karar vermişler. Vardır arkadaşımızın bir bildiği, kalbini kırabilecek birşey söylememeye özen göstermeye çalışalım istedim. Yoksa sırf tapu kimin adına gösterilecek tartışması yüzünden boşanan çift gördüm ben. Sana katılıyorum. Bunlar çok çok önemli konular...

[[[karısını evinin temeline gömen adam suçunu itiraf etti;
"evi üstüme yap" dedi...!!!]]] :queen:

sen sen ol evlenmeden yapma, alma, sakın ama sakınnnnnnn :p

Sen önce kendi üzerine yap, evlendikten sonra onun üzerine geçirmek kolay... ne olur ne olmaz.
He eğer parayı almanya' daki nişanlı ödüyorsa o zaman birşey diyemem tabi. para ve düdük olayı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
cok ilginc ve güzel yorumlar gelmis :) ama aramizda güven sorunu yok bizim ben 1 harcadiysam o 5 harcamistir ev onun üstüne olur sonra yanlis adim atarsa kendi düsünsün ben düsünmem niyemi cünkü hep vicdanimla yasamisimdir tavsiyeleriniz icin tesekkürler tekrar :)

Onun üzerine yapsan de evlendikten sonra yap. Kanun gereği evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar