Samimi cevap vereceksiniz bir soru sorayım...
Bu hükümetin istifa etmesi dışında ( bu zaten iyi olur) ne yaparsa iyi yaptı dersiniz.
Örnek verirseniz sevinirim
samimi olarak cevap vermek isterim
şu an hemen bir toplantı yapıp, şunlrı söyler ve yaparsa;
- yasama, yürütme ve yargıyı birbirinden tamamen bağımsız hale getiriyorum, artık cumhurbaşkanı yargı için kimseyi atamayacak, tüm üyeler tam bağımsız olacak, sayıştay ve danıştay da bağımsız oalcak. devlet denetleme kurulu yetkileir artırlacak.
- tcmb bağımısızdır, spk bağımsızdır,
- bundan böyle gazete dergi tv gibi her türlü yayın organları sahiplerini kesinlikle aramayacam, kimse aramayacak, medya bağımsızdır.
- kamuya tüm alımlar sadece yazılı sınav ile yapılacak, soruların ve cevapların güvenliği maksimum düzeyde tutulacak, siyasi görüşlerinden bağımısz en liayakatli kişi işe alınacak,
- üretimi azalmış olan tüm tarım ürünleri için destek sağlanacak. toprak verimliliği, gübre verimliliği için arge çalışmaları başlatılacak. her ilçeye ziraat mühendisleri götürecez, köylülerimizin tüm problemlerini dinleyip brilikte aksiyon alıcaz. hayvan, süt ve toprak verimliliğini kısa süre içinde yükselticez. tarım arazilerine asla yapılşma olmaaycak.
- tüm iskanlar sıkı denetimden geçirecek, denetimi yapanlar siyasi değil liyakatlı kişiler olacak. tüm binalarda yeşil oranı, sağlamlık, altyapı-otopark, sitelerde park-bahçe testleri ve oranları zorunlu olacak. bunlar sıkı biçimde kontrol edilecek. ek kat yapımına asla izin yok.
- her il için en az yeşil oranı kanun çıkaracaz, şehir merkezlerinde yeşil oranı minimum %10 olacak. kamulaştırma ile büyük her şehire devasa parklar yapılacak.
- altyapı ve ulaşımda bundan böyle karayoluna değil, demiryoluna ağırlık verilecek.
- özelleştirilen işletmeler sıkı kontrollerden geçirelecek, özelleştirme öncesi satış ve karlılıkları gözetilecek.
- eğitim için imam hatiplere yönelik değil fen liseleri ve bilime yönelik okullar açılacak. aydınlık ve eğitimli bireyler yetiştirlecek. amaç soran sorgulayan bilen araştıran bireyler yetiştirmek olacak. ilk 12 yıl eğitim zorunlu olacak. tüm okullar bu amaçla gözden geçirilecek. okullarda patlayan bombalar tanklar asker resimleri değil dağ bayır güneş masal resimleri olacak. çocuklar propaganda ile değil eğtim ile yoğrulacak.
- her türlü dini tarikat ve vakıflar kapatılacak.
- her türlü bilimsel araştırma geliştirmelere pay ayrılacak, devlet desteği sağlanacak. bütçede argenin payı hemen şimdi 10 katına çıkaraılacak. bu pay her sene %100 oranında artılacak.
işte o zaman samimi bir şekilde bu ülkeyi saevidklerine, bu ülkeyi gerçekten kalkındırmak istediklerine, en aznda geçmişte yapmış oldukları yüzlerce hatadan geri dönmeye başladıklarına inanırım.
en çok biz vatanı seviyoruz edebiyatı ile yürümez o işler.
dini propaganda ile hiç yürümez.
senin gibi düşünmeyen herkes ve her şey için "vatan haini" damgası atmakla yürümez.
liyakatsız yürümez.
hızlı ve aklıma ilk gelenleri yazdım, yazım hataları için kusura bakmayın.
*
mürekkebi kurumadan edit geldi: ankara'yı da metrobüsle tanıştıracakmış!
ben demiryolu ağı diyorum, o hala karayoluna yüklenmeye devam ediyor.