O zaman belki tüp yada margarin yağ yoktu ama bunları alacak para vardı.Bu gün sebze var ama alacak para olmadığı için kuyruğa giriliyor.Şimdi bilemedim hangisi kötü.
Dostum sende idrak yollari enfeksiyonu olmuş acil antibiyotik kullan.
Tüp kuyrugunda bekleyenler baska biryerden tup alamiyorlardi . Suan marketlerde tonla 2- 4 ira farkla istedigin urun mevcut . Ucuz almak isteyen girer kuyruga alir.
Kimseyede ulu orta kansiz deme kalbini kirarlar.
Dostum sende idrak yollari enfeksiyonu olmuş acil antibiyotik kullan.
Tüp kuyrugunda bekleyenler baska biryerden tup alamiyorlardi . Suan marketlerde tonla 2- 4 ira farkla istedigin urun mevcut . Ucuz almak isteyen girer kuyruga alir.
Kimseyede ulu orta kansiz deme kalbini kirarlar.
1. vergi memuru degilim 2002 oranlarini bilmiyorum. Ama o dönem olmayip suan bir vergi bildigim kadariyla yok. Varsa aydinlatin bilelim?
Az önce sipariş aldığım mağazaların birinin yanındaki halk sebze satış noktasına uğradım. Satış noktasının tam karşısında Carrefour Keçiören Kuyubaşı şubesi, tam yanında Altunbilekler Keçiören Kuyubaşı şubesi var. Halk sebzede satılan ürünlerin aynısı aynı fiyata marketlerde de satılıyor ama gel gör ki yaklaşık 150-200 kişi sıra bekliyor ama marketleri tercih etmiyor.
Sıra bekleyenlerin %90 ı kanımca, Ego otobüsleriyle , yaşlılara bedava olduğu için Ankara turu yapan yaşlı amcalar teyzeler.
Böyle de bi durum var yani ��
kanun zayif daha sert agir yaptirimlari olan bi kanun olsa yollasan vergi memurunu müfettisi adama bi ceza yazsa yedi sulalesi ödeyemese ticaret hayati bitse haksiz kazanc saglamaya cesaret edemez.
Kibrista savasan da bizim askerimizdi suriyede sirnakta nusaybinde savasanda bizim askerimiz. Bu kadar askeri operasyon harcamaya ragmen ekonomi 80 90 li yillar kadar altust olmadi.
Vergi oranlarını biliyor musunuz diye sormadım.Neden benim yazdıklarımı çarpıttınız diye merak etmiştim.
Merak ediyorsanız geçen yıl sattığım 2001 model bir araç vardı.Faturası hala duruyordu.Fatura da toplam vergi sadece %20 KDV vardı başka da vergi yoktu.ÖTV 2002 yılında geldi ama sadece lüks ürünlere ve küçük oranlarda.Yanlış hatırlamıyorsma %20 gibi bir şeydi.Ama yıldan yıla ÖTV yükselte yükselte bazı ürünlerin ÖTV si %160 lara kadar çıktı.Lüks sınıfına girmeyen ürünlere de ÖTV geldi.Şu anda ise 1600 cc ye kadar %30 ÖTV,%18 KDV.2000 cc üstüne %160 ÖTV %18 KDV.Evet yanlış duymadınız %160.Bunun yanında alkollü içeceklere ve benzine nerede ise %200 vergi var.Aynı şekilde elektronik aletlere,telefonlara,traş kremine bile ÖTV var.Eskiden bunlara yoktu.Ama ne hikmetse yatların aldıkları mazota vergi yok,altı takıya,kürke,elmasa vergi yok.Ve en önemlisi 250 cc üstü motosikletlere %38 ÖTV + %18 KDV var.Yıllardır bu ülkede yaşıyorsunuz bir kere merak edip bakmadınız mı vergi oranlarına?Farkına varmadınız mı?Sizce bu vergi oranları normal mi?Bu kadar vergi toplanmasına rağmen ekonominin bu durum da olması normal mi?
Yurticinde muadili olan herseyin ithal edilirken ekstra vergilendirilmesinin yerli ureticiyi rahatlatacagini dusunuyorum.
Alenen 16 yilda ulkenin icine s.ctilar yazdiniz bende 2002 ye donmek istediginiz algisi olustu. O donemlerde iyi giden seyi merak ettim. Egitimmi harikaydi ? Ekonomi mi? Ben hic iyi birsey hatirlamiyorum .
Eğitim her zaman kötüydü, ama en azından istikrarlıydı. Ekonomi bariz kötüydü. Ne iyiydi?
Ülkenin kurumları daha sağlıklıydı. Güçler ayrılığı vardı. İnsanlar konuşmaya korkmuyorlardı, daha özgürdü. Bağımsız olması, bir ülkenin düzgün işlemesi için kritik olan medya ve yargı iktidarın kontrolünde değildi. Saltanat ve israf bu derece değildi. Hiç bir Avrupa liderinde olmayan büyüklükte özel uçak aldık, sıfır kocaman saray yaptık, yetmedi bi de yazlığını yapıyoruz. İhale ve rant bu kadar açık ve sistematik değildi.