Tanrıya Mektup ...

Ona göre, gerçek olan yaşanandır, dünyanın ötesinde ikinci bir dünya yoktur. İnsan, yaşadıkça gerçektir, gerçek ise yaşanandır. En şaşmaz ölçü akıl ve sağduyudur. İnsan bir akıl varlığıdır. Gerçeğe ancak akıl yolu ile ulaşılabilir. HAYYAM'DAN....Hayyam da gerçek olan yaşamdır.diyor. Oysa BU DURUMU KURANI KERİME BAKACAK OLURSAK BAK NEDİYOR,CENABI HAK "İNSANLAR UYKUDADIR ÖLÜNCE UYANIRLAR." AYET. YANİ BU AYETTEN DE ANLAŞILACAĞI GİBİ HAYYAM DİREK MAT OLMUŞTUR.UYKU HALİNE GERÇEK DİYEMEYİZ DİMİ ARKADAŞIM ccbbdd. :rendeer: .....DİĞER BİR ÖRNEK ;SUYU RENKSİZ VE KOKUSUZ OLARAK BİLİYORUZ.GÜNEŞLİ BİR HAVADA BİR MUSLUĞU AÇIK BIRAKIP PARMAĞIMIZI MUSLUĞA DAYARSAK GÖKKUŞAĞININ BÜTÜN RENKLERİNİ GÖREBİLİRİZ.....VEYA BİR LAMBAYA BAKTIĞIMIZDA YANIYORMUŞ GİBİ GÖRÜRÜZ OYSA 1 SN DE 7 DEFA YANIP SÖNDÜĞÜNÜ MÜSBET BİLİM İSPATLAMIŞTIR. :rendeer: BU ÖRNEKLERDEN DE ANLAŞILACAĞI GİBİ YAŞANAN ŞEYLERİN GÖZ ALDANMASI OLDUĞU YANİ GERÇEK OLMADIĞINI ANLIYORUZ.YANİ AKIL ŞAŞMIŞTIR.
:cat: HAYYAM BİR DE "GERÇEĞE ANCAK AKIL YOLU İLE ULAŞILABİLİR "DİYOR........ccbbdd ARKADAŞIM SANA GÜZEL BİR SÖZ..."İNSAN FİKRİ KAPTAN KABA DOLUYOR,DÜNKÜ FİKRİ BUGÜN ENKAZ OLUYOR. :thumleft: YANİ İNSANLIK HİÇBİR KONUDA DAHA SON SÖZÜNÜ SÖYLEYEMEMİŞTİR.BU NASIL BİR AKILDIRKİ GERÇEĞE HALA ULAŞAMAMIŞTIR.EĞER AKILLA GERÇEĞE ULAŞILABİLSELERDİ Kİ (MUTLAK GERÇEK ALLAH)TIR, ORTAÇAĞDA VE GÜNÜMÜZDE YAŞAYAN FİLOZOFLAR EVLİYA OLURDU.OYSA BAKTIĞIMIZDA DURUMUN HİÇTE ÖYLE OLMADIĞINI ANLIYORUZ.YANİ İNSAN NE SADE KAFA,NE DE SADE GÖNÜLDÜR.MUTLAK GERÇEĞE ULAŞMANIN BENCE TEK YOLU AKILLA AŞKIN İZDİVACIDIR. :rendeer: SAYGILARIMLA........... :joker: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE :joker:

BOZOK, demiş ki:
Ona göre, gerçek olan yaşanandır, dünyanın ötesinde ikinci bir dünya yoktur. İnsan, yaşadıkça gerçektir, gerçek ise yaşanandır. En şaşmaz ölçü akıl ve sağduyudur. İnsan bir akıl varlığıdır. Gerçeğe ancak akıl yolu ile ulaşılabilir. HAYYAM'DAN....Hayyam da gerçek olan yaşamdır.diyor. Oysa BU DURUMU KURANI KERİME BAKACAK OLURSAK BAK NEDİYOR,CENABI HAK "İNSANLAR UYKUDADIR ÖLÜNCE UYANIRLAR." AYET. YANİ BU AYETTEN DE ANLAŞILACAĞI GİBİ HAYYAM DİREK MAT OLMUŞTUR.UYKU HALİNE GERÇEK DİYEMEYİZ DİMİ ARKADAŞIM ccbbdd. .....DİĞER BİR ÖRNEK ;SUYU RENKSİZ VE KOKUSUZ OLARAK BİLİYORUZ.GÜNEŞLİ BİR HAVADA BİR MUSLUĞU AÇIK BIRAKIP PARMAĞIMIZI MUSLUĞA DAYARSAK GÖKKUŞAĞININ BÜTÜN RENKLERİNİ GÖREBİLİRİZ.....VEYA BİR LAMBAYA BAKTIĞIMIZDA YANIYORMUŞ GİBİ GÖRÜRÜZ OYSA 1 SN DE 7 DEFA YANIP SÖNDÜĞÜNÜ MÜSBET BİLİM İSPATLAMIŞTIR. BU ÖRNEKLERDEN DE ANLAŞILACAĞI GİBİ YAŞANAN ŞEYLERİN GÖZ ALDANMASI OLDUĞU YANİ GERÇEK OLMADIĞINI ANLIYORUZ.YANİ AKIL ŞAŞMIŞTIR.
HAYYAM BİR DE "GERÇEĞE ANCAK AKIL YOLU İLE ULAŞILABİLİR "DİYOR........ccbbdd ARKADAŞIM SANA GÜZEL BİR SÖZ..."İNSAN FİKRİ KAPTAN KABA DOLUYOR,DÜNKÜ FİKRİ BUGÜN ENKAZ OLUYOR. YANİ İNSANLIK HİÇBİR KONUDA DAHA SON SÖZÜNÜ SÖYLEYEMEMİŞTİR.BU NASIL BİR AKILDIRKİ GERÇEĞE HALA ULAŞAMAMIŞTIR.EĞER AKILLA GERÇEĞE ULAŞILABİLSELERDİ Kİ (MUTLAK GERÇEK ALLAH)TIR, ORTAÇAĞDA VE GÜNÜMÜZDE YAŞAYAN FİLOZOFLAR EVLİYA OLURDU.OYSA BAKTIĞIMIZDA DURUMUN HİÇTE ÖYLE OLMADIĞINI ANLIYORUZ.YANİ İNSAN NE SADE KAFA,NE DE SADE GÖNÜLDÜR.MUTLAK GERÇEĞE ULAŞMANIN BENCE TEK YOLU AKILLA AŞKIN İZDİVACIDIR. SAYGILARIMLA........... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
SEVGİLİ DOSTUM YAZDIKLARINA BEN VE ŞUAN BANA MİSAFİR OLARAK TÜM MOTORCU ARKADAŞLARIM CANI GÖNÜLDEN KATILIYORUZ.DİĞER YAZI YAZAN YORUMDA BULUNAN İNSANLARADA CAHİLLİKTEN VE KENDİLERİNİ BİLMEMEZLİKTEN VE BİRAN ÖNCE KENDİLERİNE GELMELERİNİ^^YÜCE ALLAH'TAN ^^diliyorum hayırlı günler arkadaşlar...

SN;Arkadaşlar ömer hayyam Allah sız değildir ve olmamıştırda(benim fikrim) Ayrıca Onun dörtlüklerini okuyanların da Allah sız olduğunu da kimde idda edemez aşağıdaki dörtlükte o nundur üstelik , Her halde Allah sız bir insanın dizeleri olamaz bunlar;

Neylesem bu benim iç kavgalarımla?
pişmanlığım, kendime düşmanlığımda?
Sen bağışlasan da ben yerim kendimi?
Neylesem bu yüz karam utancımla?

Yorum sizlerindir.
saygı ve selam.

piyade, siz biraz daha tarih okuyun.ÇÜNKÜ: tarihte iki tane bilinen ömer hayyam vardır bir tane tıp alimidir kendisi iyi olarak bilinir tıbba çok katkıları olmuş diğeride kadına içkiye saçma sapan şeylere abuk subuk şeylere adamış dallamanın tekidir bunları iyice öğrenin biraz tarih okusaydınız bunları bilirdiniz ok.

Ayrıca ömer hayyam a (Büyük Seçuklu Devleti zamanında kuranlarda Halis Türk ırkından gelmekte dirler) Büyük Selçuklu hakanı Melikşah ; İsfahanda Bir rasathane (gözlem evi) kurması için veziri nizamülmülk eliyle Hayyam'a yer göstermiş devlet olarak her türlü masrafını karşıladığı gibi Özel ihtiyaçları içinde her sene 10000 dinar verilmesini emretmiştir.Bunlar tarihi gerçeklerdir arkadaşlar.
saygı ve selam.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar kimin yazdığı o kadar da önemli değil bu yazıları ama ben o kadar hoşlandımki tanrıya mektuplar kısmını okurken.İnsanı hem düşündürten,hemde tebessüm ettiren bir yazı olmuş.Metal sana çok teşekkür ederim bizimle de paylaştığın için gerçekten çok güzel.Bu arada küfür etmeye hiç gerek yok herkes istediğini düşünmekte serbest ama forumda hepimizin birbirine saygılı olması gerektiğine inananlardanım.Anlaşılan kimi arkadaşların hoşuna gitmemiş bir yazı ama olabilir genede hoşa gitmesede saygı çerçevesinde yaklaşılsa çok daha iyi olur. :rendeer:

Sizin gibilerle tartışma ortamına girmeyi sevmem ama söylemeden de duramıycam kardeşim Allahsız olsa ne yazar. Herkes senin inandıklarına inanmak zorunda mı. Hayyamın Allahsız oluşundan sana ne. Onunla beraber mi yanacaksın. Din kul ile yaratan arasındadır. Parayla imanın kimde olduğu bilinmez. Herkes kendi işine baksın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gaffar :rendeer: kesinlikle katılıyorum arkadaşım herkesin inancı kendine,herkes fikrini özgürce söyleyebilir tabi ama saygı çerçevesinde olmalı diye düşünüyorum.Başkalarına fikirlerinden dolayı küfür etmek hiç hoş değil. :farao:

ALPASLAN16' Alıntı:
piyade, siz biraz daha tarih okuyun.ÇÜNKÜ: tarihte iki tane bilinen ömer hayyam vardır bir tane tıp alimidir kendisi iyi olarak bilinir tıbba çok katkıları olmuş diğeride kadına içkiye saçma sapan şeylere abuk subuk şeylere adamış dallamanın tekidir bunları iyice öğrenin biraz tarih okusaydınız bunları bilirdiniz ok.

Ben İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi mezunuyum çok merak ettim sen hangi konuda eğitim aldın?ne işyaparsın?kimsin?nesin?2 tane Hayyam varmış,,ne bu Malkoçoğluyla karıştırdın heralde

BOZOK' Alıntı:
Ona göre, gerçek olan yaşanandır, dünyanın ötesinde ikinci bir dünya yoktur. İnsan, yaşadıkça gerçektir, gerçek ise yaşanandır. En şaşmaz ölçü akıl ve sağduyudur. İnsan bir akıl varlığıdır. Gerçeğe ancak akıl yolu ile ulaşılabilir. HAYYAM'DAN....Hayyam da gerçek olan yaşamdır.diyor. Oysa BU DURUMU KURANI KERİME BAKACAK OLURSAK BAK NEDİYOR,CENABI HAK "İNSANLAR UYKUDADIR ÖLÜNCE UYANIRLAR." AYET. YANİ BU AYETTEN DE ANLAŞILACAĞI GİBİ HAYYAM DİREK MAT OLMUŞTUR.UYKU HALİNE GERÇEK DİYEMEYİZ DİMİ ARKADAŞIM ccbbdd. :rendeer: .....DİĞER BİR ÖRNEK ;SUYU RENKSİZ VE KOKUSUZ OLARAK BİLİYORUZ.GÜNEŞLİ BİR HAVADA BİR MUSLUĞU AÇIK BIRAKIP PARMAĞIMIZI MUSLUĞA DAYARSAK GÖKKUŞAĞININ BÜTÜN RENKLERİNİ GÖREBİLİRİZ.....VEYA BİR LAMBAYA BAKTIĞIMIZDA YANIYORMUŞ GİBİ GÖRÜRÜZ OYSA 1 SN DE 7 DEFA YANIP SÖNDÜĞÜNÜ MÜSBET BİLİM İSPATLAMIŞTIR. :rendeer: BU ÖRNEKLERDEN DE ANLAŞILACAĞI GİBİ YAŞANAN ŞEYLERİN GÖZ ALDANMASI OLDUĞU YANİ GERÇEK OLMADIĞINI ANLIYORUZ.YANİ AKIL ŞAŞMIŞTIR.
:cat: HAYYAM BİR DE "GERÇEĞE ANCAK AKIL YOLU İLE ULAŞILABİLİR "DİYOR........ccbbdd ARKADAŞIM SANA GÜZEL BİR SÖZ..."İNSAN FİKRİ KAPTAN KABA DOLUYOR,DÜNKÜ FİKRİ BUGÜN ENKAZ OLUYOR. :thumleft: YANİ İNSANLIK HİÇBİR KONUDA DAHA SON SÖZÜNÜ SÖYLEYEMEMİŞTİR.BU NASIL BİR AKILDIRKİ GERÇEĞE HALA ULAŞAMAMIŞTIR.EĞER AKILLA GERÇEĞE ULAŞILABİLSELERDİ Kİ (MUTLAK GERÇEK ALLAH)TIR, ORTAÇAĞDA VE GÜNÜMÜZDE YAŞAYAN FİLOZOFLAR EVLİYA OLURDU.OYSA BAKTIĞIMIZDA DURUMUN HİÇTE ÖYLE OLMADIĞINI ANLIYORUZ.YANİ İNSAN NE SADE KAFA,NE DE SADE GÖNÜLDÜR.MUTLAK GERÇEĞE ULAŞMANIN BENCE TEK YOLU AKILLA AŞKIN İZDİVACIDIR. :rendeer: SAYGILARIMLA........... :joker: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE :joker:

sana söyleyecek sözüm yok...Hayyamı çürüttün aşmışsın.. :cherry: :cherry:

arkadaşlar kavga dövüşe laf kalabalığına gerek yok :pr: isteyen inanır isteyen inanmaz kimseyi yargılayamayız geçmişe mazii s....e :pale: gazi diyolar herkezin inancı kendine bizim doğrularımız bize doğru başkalarına eğri gelir bu konuyu burda kapatıp biraz gaz çekelim şöleeee uzaklara dağlara tepelere doğru ... :king:

bartender07 ARKADAŞIMA Fazlasıyla katılıyorum Saçmalamayın ALLAHINI seven saçmalamasın bırakın artık yaaa Onlar sadece çocuk yazmışlar iste bana pek inandırıcı gelmedi bu yaşta bu zeka yada bu cesaret ama küçük tebessüm ediceğin biraz düşünüp yine motora binip dewam ediceğin bi mevzu lütfen kaptırmayalm bu kadar kendimizi gerek yok be Arkadaşlar .....

Herkezsin düşüncesi kendine bunu unutmayalım kompileks yapmayalım ...

DOĞRU

DOĞRU NEYDİ KARIŞTI KAFASINDA
DOĞRULARI YAPAMAZ OLDU
AŞKI SEVGİYİ YANLIŞ BİLİRDİ
YANLIŞLIKLAR İÇİNDE KALDI
BAKTI Kİ DÜNYA ONA AYAK UYDURAMAMIŞ
BATMALI.............
GÖRDÜKKİ O DÜNYAYA AYAK UYDURAMAMIŞ
KALKTI ÖLDÜ.......... :thumright:
..................

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar