Tam Sopalık!!!

Motosikleti
Voge 250RR
Bu aralar çok sık kamera sayesinde kendi haklılığını ispatlayan ve kamera olmasa sıkıntıya girecek motorcu videosuyla karşılaşıyorum. Benim anlamadığım şey bu şeyler ucuz da değil herkes kamera takmak kayıt almak zorunda mı böyle şeylerin yaşanmaması için? Ortalama bir ailenin alabileceği bir şey olsun yemin ediyorum ertesi gün alırım çok da isterim motosiklet sürerken yaşadığım her şeyi kaydetmeyi ama uygun fiyatlı bir şey de değil ki ben aynı durumu yaşasaydım ehliyet sınavında o adamın sözü ne olursa olsun kabul görecek sınavdan kalacaktım mesela.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Sopalıktan kasıt nedir? Eğer sınav görevlisi ise hatadan dönmek sopalık bir durum değil. Sınav görevlisi de insandır. Hata yapabilir. Hatadan dönmek kötü bir davranış değildir.

Hepsini buraya koyamam. Yorumlarda küfür kıyamet. Bu seviye düşüklüğü bile sopalık değildir. Sadece eğitim ve kültür sorunudur.
1t8zv4a.png

Motosikleti
İki Teker Havada
Sopalıktan kasıt nedir? Eğer sınav görevlisi ise hatadan dönmek sopalık bir durum değil. Sınav görevlisi de insandır. Hata yapabilir. Hatadan dönmek kötü bir davranış değildir.

Hepsini buraya koyamam. Yorumlarda küfür kıyamet. Bu seviye düşüklüğü bile sopalık değildir. Sadece eğitim ve kültür sorunudur.
1t8zv4a.png
Bir hata sonucu ehliyet emek para hepsi çöp oluyor
Sorumluluk altına giriyorsan dikkatli olacaksın
Hem eğitmenin art niyetle yapmadığı ne malum
Uslubu herseyi açıklıyor zaten
Ayrıca nedir o sürücü kursu eğitmenin artist artist konuşması
Olacak iş değil!!!

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Motosiklet ehliyet sınavlarında ilk yapılan kontroller, sinyal ve benzeri komitatörlerin kontrolüdür. Bunu yapmadan nasıl başlamış sınava?

Ben 2022'de aldım ehliyetimi. Lastik, far, sinyaller ve kornaları kontrol etmeden motorun üstüne bindirmiyorlardı.

Motosikleti
750x

1t8zv4a.png
Genel olarak bakarsak haklısınız, ancak çok küçük bi nuans var orada.. Sınav görevlisini hatasından döndüren, kursiyerin kendi tedbirini almış ve kamera kaydının olmasıdır. Eğer kursiyerin elinde bir kayıt olmasaydı Sınav görevlisi hatasında ısrarcı davranıp kursiyeri sınavdan bırakacaktı. Doğru haklısınız sınav görevlisi de insandır, hata yapabilir, ancak sınav gibi yüksek sorumluluk gerektiren ve İnsanların emeklerinin söz konusu olduğu bir durum da Sınav görevlisi hata yapmamalı.

Motosikleti
250 SR

1t8zv4a.png
bu hata nedeniyle kaldıktan sonra 6k vereceksen diğer sınavım için hatadır olur diyelim?

Motosikleti
İki Teker Havada
Kasıtlı yaptığı uslubundan beri

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Motosiklet ehliyet sınavlarında ilk yapılan kontroller, sinyal ve benzeri komitatörlerin kontrolüdür. Bunu yapmadan nasıl başlamış sınava?

Ben 2022'de aldım ehliyetimi. Lastik, far, sinyaller ve kornaları kontrol etmeden motorun üstüne bindirmiyorlardı.
Düğmelerin nerede olduğunu göstermek yeterli, çalıştırmanı istemiyorlar. Ayrıca kurs motoru, başta çalışıp sonradan gittiyse şaşırtmaz.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Genel olarak bakarsak haklısınız, ancak çok küçük bi nuans var orada.. Sınav görevlisini hatasından döndüren, kursiyerin kendi tedbirini almış ve kamera kaydının olmasıdır. Eğer kursiyerin elinde bir kayıt olmasaydı Sınav görevlisi hatasında ısrarcı davranıp kursiyeri sınavdan bırakacaktı. Doğru haklısınız sınav görevlisi de insandır, hata yapabilir, ancak sınav gibi yüksek sorumluluk gerektiren ve İnsanların emeklerinin söz konusu olduğu bir durum da Sınav görevlisi hata yapmamalı.
Sınav görevlisi sertifikamı 1998 yılında aldım. Emekli olunca da kurslarda çalıştım. 30 yıla yakın bir zaman içinde sinyal verdiği halde aday ve kurs hocasının itirazlarına rağmen sınavda bırakılan bir kişi gördüm. O olayda da sınav komisyonu başkanı hakkında soruşturma açıldı. Böyle bir hatada adayın bırakılması kamera olmasa bile zordur. Takip aracındaki kurs hocası adayın sinyal yaktığını söyler. Bırakamazlar. Ama hepsi fe uyuyorsa entetesan bir durum vardır.

Motosikleti
750x
Sınav görevlisi sertifikamı 1998 yılında aldım. Emekli olunca da kurslarda çalıştım. 30 yıla yakın bir zaman içinde sinyal verdiği halde aday ve kurs hocasının itirazlarına rağmen sınavda bırakılan bir kişi gördüm. O olayda da sınav komisyonu başkanı hakkında soruşturma açıldı. Böyle bir hatada adayın bırakılması kamera olmasa bile zordur. Takip aracındaki kurs hocası adayın sinyal yaktığını söyler. Bırakamazlar. Ama hepsi fe uyuyorsa entetesan bir durum vardır.
Yani kursiyere doğru yaklaşan sınav görevlisi mi, kurs hocasımı bunu bilemiyoruz elbet. Ancak her kimse o yaklaşım ''Sınavdan kaldın'' yaklaşımı bence.

Motosikleti
1250 trofi
bu video daha once ortalikta vardi, motorun sinyali arizaliymis, bosuna gorevliye laf etmeyin yani
viral olmasi icin bu aciklamalar eklenmiyor haliyle.

Bu aralar çok sık kamera sayesinde kendi haklılığını ispatlayan ve kamera olmasa sıkıntıya girecek motorcu videosuyla karşılaşıyorum. Benim anlamadığım şey bu şeyler ucuz da değil herkes kamera takmak kayıt almak zorunda mı böyle şeylerin yaşanmaması için? Ortalama bir ailenin alabileceği bir şey olsun yemin ediyorum ertesi gün alırım çok da isterim motosiklet sürerken yaşadığım her şeyi kaydetmeyi ama uygun fiyatlı bir şey de değil ki ben aynı durumu yaşasaydım ehliyet sınavında o adamın sözü ne olursa olsun kabul görecek sınavdan kalacaktım mesela.
Kamera motosikletçinin kaskosu. İyi kötü mutlaka birtane alıp kullanmak lazım. İlla aksiyon kamera olmasına gerek yok, interkom + kamera gibi çözümlerde var. Hayat kurtaran bir yatırım olur.

Arabada yıllardır kullanıyorum. Bir defasında en korktuğum şey başıma geldi, ben durur halde iken önüne bakmayan bir ufaklık arabaya çarptı, beni çocuğa çarpmakla suçladılar, 1 dk sürdü tabi ispat etmesi :) Tamponu babasına yaptırmam da 2 günümü aldı :) Bunun gibi bir ton örnek sayabilirim.

Bu ülkede yolda yürürken dahi önlü arkalı kamera takmam lazım :)

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Motorun sinyalide çalışmamış olabilir.

Çok da takılmadım. Kamera da varmış. Abartılacak birşey yok. Ha bu ara bunlar çoğaldıysa kamera şart.

Daha fecaati eldiven nerde? Motorcu o kadar da hatasız değil. Eğitmen de takılmalı buna.

Ehliyetimi alalı 2-3 gün oluyor. Sınav gününden önceki sonuncu direksiyon dersimizde hocamızla sınavı simüle ettik. Ben önden çıktım dış parkura, o beni takip etti. Yola çıktıktan sonra telsizden ''Sinyal vermedin, kırmızı hata.'' dedi. Telsiz tek yönlü olduğundan cevap veremedim, el-kol işaretleriyle anlatmaya çalıştım. Parkur bitip başlangıç alanına geri döndüğümüzde sinyal verdiğime emin olduğumu söyledim.
''Doğru, sinyali çok az yanıyormuş motorun. Belli olmuyor neredeyse, sınav günü başına bela olur bu.'' şeklinde bir yanıt verdi.
Bu yüzden sınav boyunca sinyallerimi bayağı erkenden verdim korkudan, çok da erken değil tabii, o da kalma sebebi çünkü. :)

Sinyaller yanmamış olabilir, görmemiş olabilirler. Başıma gelsin istemem açıkçası, kimse istemez. Adamın dikkatsizliği suçlanabilir, eyvallah ama devlet kaska ayrı takip eden araca ayrı kamera koymuyorsa onlar ne yapsınlar? Bir de arabada tek kişi olmuyor ki, hiç biri görmediyse ben motoru suçlarım açıkçası.

Eldiven konusunu ben de anlayamadım. Bizde hiçbir aday korumalı eldivensiz sınava çıkamadı. Normal eldiven vs. olmuyor, korumalı olmak zorunlu denildi görevliler tarafından.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar