Bir hata sonucu ehliyet emek para hepsi çöp oluyorSopalıktan kasıt nedir? Eğer sınav görevlisi ise hatadan dönmek sopalık bir durum değil. Sınav görevlisi de insandır. Hata yapabilir. Hatadan dönmek kötü bir davranış değildir.
Hepsini buraya koyamam. Yorumlarda küfür kıyamet. Bu seviye düşüklüğü bile sopalık değildir. Sadece eğitim ve kültür sorunudur.
![]()
Genel olarak bakarsak haklısınız, ancak çok küçük bi nuans var orada.. Sınav görevlisini hatasından döndüren, kursiyerin kendi tedbirini almış ve kamera kaydının olmasıdır. Eğer kursiyerin elinde bir kayıt olmasaydı Sınav görevlisi hatasında ısrarcı davranıp kursiyeri sınavdan bırakacaktı. Doğru haklısınız sınav görevlisi de insandır, hata yapabilir, ancak sınav gibi yüksek sorumluluk gerektiren ve İnsanların emeklerinin söz konusu olduğu bir durum da Sınav görevlisi hata yapmamalı.Sopalıktan kasıt nedir? Eğer sınav görevlisi ise hatadan dönmek sopalık bir durum değil. Sınav görevlisi de insandır. Hata yapabilir. Hatadan dönmek kötü bir davranış değildir.
Hepsini buraya koyamam. Yorumlarda küfür kıyamet. Bu seviye düşüklüğü bile sopalık değildir. Sadece eğitim ve kültür sorunudur.
![]()
bu hata nedeniyle kaldıktan sonra 6k vereceksen diğer sınavım için hatadır olur diyelim?Sopalıktan kasıt nedir? Eğer sınav görevlisi ise hatadan dönmek sopalık bir durum değil. Sınav görevlisi de insandır. Hata yapabilir. Hatadan dönmek kötü bir davranış değildir.
![]()
Düğmelerin nerede olduğunu göstermek yeterli, çalıştırmanı istemiyorlar. Ayrıca kurs motoru, başta çalışıp sonradan gittiyse şaşırtmaz.Motosiklet ehliyet sınavlarında ilk yapılan kontroller, sinyal ve benzeri komitatörlerin kontrolüdür. Bunu yapmadan nasıl başlamış sınava?
Ben 2022'de aldım ehliyetimi. Lastik, far, sinyaller ve kornaları kontrol etmeden motorun üstüne bindirmiyorlardı.
Sınav görevlisi sertifikamı 1998 yılında aldım. Emekli olunca da kurslarda çalıştım. 30 yıla yakın bir zaman içinde sinyal verdiği halde aday ve kurs hocasının itirazlarına rağmen sınavda bırakılan bir kişi gördüm. O olayda da sınav komisyonu başkanı hakkında soruşturma açıldı. Böyle bir hatada adayın bırakılması kamera olmasa bile zordur. Takip aracındaki kurs hocası adayın sinyal yaktığını söyler. Bırakamazlar. Ama hepsi fe uyuyorsa entetesan bir durum vardır.Genel olarak bakarsak haklısınız, ancak çok küçük bi nuans var orada.. Sınav görevlisini hatasından döndüren, kursiyerin kendi tedbirini almış ve kamera kaydının olmasıdır. Eğer kursiyerin elinde bir kayıt olmasaydı Sınav görevlisi hatasında ısrarcı davranıp kursiyeri sınavdan bırakacaktı. Doğru haklısınız sınav görevlisi de insandır, hata yapabilir, ancak sınav gibi yüksek sorumluluk gerektiren ve İnsanların emeklerinin söz konusu olduğu bir durum da Sınav görevlisi hata yapmamalı.
Yani kursiyere doğru yaklaşan sınav görevlisi mi, kurs hocasımı bunu bilemiyoruz elbet. Ancak her kimse o yaklaşım ''Sınavdan kaldın'' yaklaşımı bence.Sınav görevlisi sertifikamı 1998 yılında aldım. Emekli olunca da kurslarda çalıştım. 30 yıla yakın bir zaman içinde sinyal verdiği halde aday ve kurs hocasının itirazlarına rağmen sınavda bırakılan bir kişi gördüm. O olayda da sınav komisyonu başkanı hakkında soruşturma açıldı. Böyle bir hatada adayın bırakılması kamera olmasa bile zordur. Takip aracındaki kurs hocası adayın sinyal yaktığını söyler. Bırakamazlar. Ama hepsi fe uyuyorsa entetesan bir durum vardır.
Kamera motosikletçinin kaskosu. İyi kötü mutlaka birtane alıp kullanmak lazım. İlla aksiyon kamera olmasına gerek yok, interkom + kamera gibi çözümlerde var. Hayat kurtaran bir yatırım olur.Bu aralar çok sık kamera sayesinde kendi haklılığını ispatlayan ve kamera olmasa sıkıntıya girecek motorcu videosuyla karşılaşıyorum. Benim anlamadığım şey bu şeyler ucuz da değil herkes kamera takmak kayıt almak zorunda mı böyle şeylerin yaşanmaması için? Ortalama bir ailenin alabileceği bir şey olsun yemin ediyorum ertesi gün alırım çok da isterim motosiklet sürerken yaşadığım her şeyi kaydetmeyi ama uygun fiyatlı bir şey de değil ki ben aynı durumu yaşasaydım ehliyet sınavında o adamın sözü ne olursa olsun kabul görecek sınavdan kalacaktım mesela.