Tam sentetik yağmı yarı sentetik yağmı?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Ben ybr kullanıyorum. Vitesin yağlamasını da motor yağı hallediyor. Kitapçığın ve servisin önerdiği yağ yamaluble tam sentetik yağ. Bence bu iş tercih meselesi.

yeni öyle evet, ben geçen seferde motul-7100 tam sentetik ester 10w40 koymuştum ama dünki yağ değişiminde hiç sebepsiz yere motul-5100 yarı sentetik ester 10w40 yağ koydum.

neden 7100 değilde 5100 koydun diye sorsanız valla tam olarak o anda bende bilmiyordum, arada 10 lira fark var zaten paramda vardı ama ne bileyim işte bazen anlamsız hareketlerimiz olabiliyor ve de çokta önemsemedim açıkçası. bir an azımda 5100 lafı çıktı ve sonrada koskoca adamla dalga geçer gibi yok o değil 7100 demek istemedim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ıpone 15-50 full sentetik pulsar ns200 çiçek gibi.

Ben ybr kullanıyorum. Vitesin yağlamasını da motor yağı hallediyor. Kitapçığın ve servisin önerdiği yağ yamaluble tam sentetik yağ. Bence bu iş tercih meselesi.

Simdi ybr kitapcigina baktigimda tam sentetik yag diye bir ibare yok,yari sentetikte yok.Marka olarak yamalube yaziyor ve APİ JASO standartlarini karsiyalan yag koyulmasi gerektigini belirtiyor.

Dedigim gibi kullanilmaz diye birsey yok.Coklu debriyajlarda sikinti yasanabiliyormus her motorda olacak bi durumda degil.Basina gelen bircok kisi var.

istisnalar kardeşim...kaideyi bozmuyor. motorunu azıcık seven herkes tam sentetik yağ kullanıyor. motosiklet icin uretilen tam sentetik yağların hepsinin icinde gerekli kaydırıcılar mevcut. cevrende ufak bi anket yapabilirsin 600, 1000 cc motor kullananlara sor bakalım hangi yağı kullanıyorlar?

Tam sentetik benim motorda boşu bulmamı zorlaştırıyor ama vites geçişlerini ben yapmasam otomatik diyecem, o derece yani :)

istisnalar kardeşim...kaideyi bozmuyor. motorunu azıcık seven herkes tam sentetik yağ kullanıyor. motosiklet icin uretilen tam sentetik yağların hepsinin icinde gerekli kaydırıcılar mevcut. cevrende ufak bi anket yapabilirsin 600, 1000 cc motor kullananlara sor bakalım hangi yağı kullanıyorlar?

600-1000 Segmentinde tartismasiz tam sentetik.Hatta 600f e yeni koyduk motul 7100 ilk 600 luk motorumuz farki bilmiyoruz tabi ama cok fark oldu gercekten memnun kaldik.

Sahsen benim yzf 125 e hep yari sentetik koyuyorum.Bilmiyorum aliskanlik tam sentetik koyarsam fark olur mu cok merak ediyorum

yarı sentetikten tama geçerken yağ filtresini mutlaka değiştirin

biz fazla devir çeviren motorlara bunu kullanıyoruz

Son düzenleme:
heka sizin yağlar özelmi

mesela vespa içinde eni yağ diyolar öyle bişeymi var

Bu yağ özel, KTM Yarış Mühendisleri ve Motorex firmasının geliştirdiği bir ürün. Türkiye'de bilinen bir yağ değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:39 ----------

Qvnvdg.jpg

Simdi ybr kitapcigina baktigimda tam sentetik yag diye bir ibare yok,yari sentetikte yok.Marka olarak yamalube yaziyor ve APİ JASO standartlarini karsiyalan yag koyulmasi gerektigini belirtiyor.

Dedigim gibi kullanilmaz diye birsey yok.Coklu debriyajlarda sikinti yasanabiliyormus her motorda olacak bi durumda degil.Basina gelen bircok kisi var.

Evet kitapçığı şimdi ben de kontrol ettim tam veya yarım diye bir ibare yokmuş. Aklımda yanlış kalmış kusura bakma sallamış gibi oldum :) ancak servisin tam kullanman daha iyidir dediğini çok net hatırlıyorum.

Ayrıca şöyle bir konu buldum. Burada da değişik fikirler var. Bir bakarsınız siz de. Konuyu açan arkadaş iki yağı da ısıtmış farkları gözlemlemiş. Buradan yola çıkarak benimki gibi hava soğutmalı motorlarda yüksek ısıya daha fazla maruz kalma şansı yüksek olduğu için bence tam sentetik daha mantıklı.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/68962-normal-yari-ve-tam-sentetik-motor-yaglari.html

bu paketteki yağı koymadıklarına emin olabilirsiniz motogp yakıtı ve yağları çok özeldir, bu firma motogp ye yağ yapacak kapasitede olsa da iş ticarete gelince farklı oluyor zaten sponsorluk satış pazarlama taktiği honda takımının motorlarında olan repsol yağ gibi daha bir sürü örnek var..

bu paketteki yağı koymadıklarına emin olabilirsiniz motogp yakıtı ve yağları çok özeldir, bu firma motogp ye yağ yapacak kapasitede olsa da iş ticarete gelince farklı oluyor zaten sponsorluk satış pazarlama taktiği honda takımının motorlarında olan repsol yağ gibi daha bir sürü örnek var..

Motogp yakıtları mutlaka farklı, sonuçta o pistte motordan beklenen performans üst düzeyde,ve kullanılan yağda hakeza,söz konusu yağın bize ulaşması imkansız fakat kullanılan teknolojiden'de o pakete kıyısından köşesinden biraz damlar sanırım.

eklediğim link yağ hakkında bilgi amaçlı.ok.

Son düzenleme:
Bu motosiklet için en uygun yağın bu olduğunu düşünüyorum.
Tercih meselesi, araştırmanızı tavsiye ediyorum, kullanmak isteyeceksiniz...

ilk gördüğümden beri araştırıyorum lakin aklıma takılan şeyler var, ktm genelde yüksek devirli araçlar üretmiyor acaba yağı kendine göre mi yapıyordur ? Başka motora koymak sakıncalı olur mu ?

ilk gördüğümden beri araştırıyorum lakin aklıma takılan şeyler var, ktm genelde yüksek devirli araçlar üretmiyor acaba yağı kendine göre mi yapıyordur ? Başka motora koymak sakıncalı olur mu ?

Farklı bir motosiklet için yorum yapmam doğru olmaz. RC serisi tek silindir ve sınıfına göre yüksek torka sahip olduğundan dolayı düşük devirde kullanmak sarsıntıya ve boğulmaya neden oluyor. Yağın teknik özelliklerine bakıp motosikletiniz ile karşılaştırabilirsiniz.
Önemli faktörlerden bir tanesi de hava koşulları, malum Muğla ve çevresi neredeyse kış yaşamıyor, -10°/15°.

RC 250, Z250SL, CBR 250 vb modellerde kullanılabilir, araştırmak lazım.

Farklı bir motosiklet için yorum yapmam doğru olmaz. RC serisi tek silindir ve sınıfına göre yüksek torka sahip olduğundan dolayı düşük devirde kullanmak sarsıntıya ve boğulmaya neden oluyor. Yağın teknik özelliklerine bakıp motosikletiniz ile karşılaştırabilirsiniz.
Önemli faktörlerden bir tanesi de hava koşulları, malum Muğla ve çevresi neredeyse kış yaşamıyor, -10°/15°.

RC 250, Z250SL, CBR 250 vb modellerde kullanılabilir, araştırmak lazım.

Çok güzel bir yağ tam motorunuza uygun. Kalın diyenler olabilir. Tek silindir yüksek devir çeviren motorlar için bu yağ uygun. Yüksek devirde yüksek sıcaklıklara çıktığında inceliyor zaten. Ama herkes 10w40 alışmış gidiyor. Aslında çok büyük sorun değil fakat ince yağ ile motor ömrü bir miktar kısalır diyor ustalar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar