Tam sentetik yağmı yarı sentetik yağmı?

Yüksek devir çeviren makinelerde tam sentetik yağmı kullanılmalı? Yoksa yarı sentetik mi?

Ben tam sentetik biliyordum ama biri yarı sentetik dedi

"tam sentetik kullanılmalı" gibi bir tabir yok. sentetik olmayan yağda kullanılabilir. lâkin tam sentetik yağ koruması daha iyi olur. ben her motosikletime büyük cc, küçük cc olsun olmasın; tam sentetik motul koyuyorum, eğer maddi olarak sıkışıksam yarı sentetik koyuyorum.

Super Moderator
Bu gözler ayçiçek yağı koyanı gördükten sonra, sen sentetik koymuşsun, yarı sentetik koymuşsun ne fark eder. Fiskozite önemli.. (Viskozite)

Son düzenleme:
Malına değer veren parayı gözetmeyen adam tam sentetik koyar.
yahu yürüsün motorla birlikte yaşlanmayacağım ya mantığında olan zaten en ekonomiğini kullanıyor.
birde konuyla ilgili bilgisi pek olmayan arkadaşlar var. ülkemin bazı çakal ustaları sana süper bi yağ koydum der 20 liralık yağa 40 lira para alır.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben tereyağ kullanıyorum.

zeytin yağı ideal

mola verince bi yerden ekmek alıp yağ çubuğundan sürüp yiyoruz.

Bu gözler ayçiçek yağı koyanı gördükten sonra, sen sentetik koymuşsun, yarı sentetik koymuşsun ne fark eder. Fiskozite önemli.. (Viskozite)

Babamın anlattığı bir olay aklıma geldi :) o zamanlar çiftçilik yapıyorlar Same marka 80 boğa gücünde hava soğutmalı traktör ile yerleri sürüyor traktörde kronik bloktan yağ akıtma sorunu var düzelmiyor gece 3 te eve geliyor motora yağ ekleyip başka tarlaya geçicek o zamanlar kendileride ayçiçek yağı ürettiriyorlarmış babaannem sen motor yağını al ay çiçek yağını oraya koy babamda karanlıkta ay çiçek yağını motora koymuş sonra yerleri sürmüş eve gelip motoru stop etmiş bi daha kimse yok :)

mantıken sentetik yağ diye birşey varsa tam olanı daha iyidir değil mi? yarı olanıda daha ucuz :mrgreen:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
kullanım kitapçıklarında bununla iligli bir bilgi yok sanırım, bence motor yüksek devirlerde kullanılıyorsa ve ısınmaya maruz kalıyorsa, tam sentetik kullanılmalı.

mesela ben kendi motoruma ıpone yarı sentetik yağ koyuyorum, zorlanmaya ve ısınmaya maruz kalmadığı için gerek görmüyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cok merak ettigim bir konu bu.125cc yamaha yzf 125 motorum var 32.000 de.Tam sentetik kullanmamin bir yarari var midir ? Hep yari sentetik kullandim

Dukede yari sentetik kullandım.
Su ankinde tam kullanıyorum. Bir fark yok.

Bilinen markalardan herhangi birini kullanın gitsin.

öğrendiğim kadarı ile 15 bin devir uçuran motorlara tam sentetik daha düşük devirlilere ise yarı sentetik konması gerekir.

ister pancar motoru ister 1000lik makina olsun tam sentetik tabi ki neyini sorguluyorsunuz?

2 zamanlida İPONE veya PO iyiler Po da mı ne diceksiniz ama tam bir FP ürünü

Onun harici 4 zamanlida da Castrol vb değişiyor kullandigimiz markalar

ister pancar motoru ister 1000lik makina olsun tam sentetik tabi ki neyini sorguluyorsunuz?

Boyle bir duz mantik yok hocam.Biraz arastirmali,sorgulamadan dogruyu bulamazsiniz.

Vitese ayri yaglama kullanmayan motorlarda yani vitesin yaglamasini da motor yaginin yaptigi motorlarda tam sentetik onerilmiyor.Hatta daha once bir konu acmisti bir arkadas EBC debriyaj balatasi degisiminden sonra tam sentetik yagda sorun yasamis kavrama sisteminde.EBC ile iletisime gectiginde tam sentetik yagin kaydirma yaptigini iletmisler kendisine.Bazi motorlarin kullanim klavuzunda da yari sentetik kullanin diye yaziyor

Boyle bir duz mantik yok hocam.Biraz arastirmali,sorgulamadan dogruyu bulamazsiniz.

Vitese ayri yaglama kullanmayan motorlarda yani vitesin yaglamasini da motor yaginin yaptigi motorlarda tam sentetik onerilmiyor.Hatta daha once bir konu acmisti bir arkadas EBC debriyaj balatasi degisiminden sonra tam sentetik yagda sorun yasamis kavrama sisteminde.EBC ile iletisime gectiginde tam sentetik yagin kaydirma yaptigini iletmisler kendisine.Bazi motorlarin kullanim klavuzunda da yari sentetik kullanin diye yaziyor
Ben ybr kullanıyorum. Vitesin yağlamasını da motor yağı hallediyor. Kitapçığın ve servisin önerdiği yağ yamaluble tam sentetik yağ. Bence bu iş tercih meselesi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar