taksi duragının evime yakın olusundan taksici tanıdıgım epeyce var,senelerdirde oturup cok sohbet etmişizdir... durak taksisiyle serbest taksi arasında cok fark vardır duraklar semtlerde kalıcı oldugundan ipsiz sapsız adamları şöför olarak almazlar cok adam secerler,düzgün akıllı baslı efendileri yok degil yani.. serbestlerse hepimizin bildigi gibi şikayetçi oldugumuz tipler maglesef... şimdide bu tipler silah istiyo öylemii?! yandık yandıkki ne yandık.. kaçın terk edin yolları.... allah muhafaza olabilecek senaryoları düşünmesi bile korkunç!.. bundan 4-5 sene öncesini hatırlıyorum semtimizdeki durakta calısan arabalardan 2si gasp(o senelerde şimdiye göre daha fazla gasp olayı duyuluyodu) 1de silah zoruyla şehir dışına cıkarma olayı olmuştu ve gündemde yine taksicilerin korunma problemi vardı, hatta hatırlayanlarınız olur belki tv lerde taksiler için geliştirilmiş özel şöför kabinleri tanıtılıyodu şeffaf oda gibi birşey.. fakat kimse ragbet göstermedi buna (enazından ben o seneden bu seneye koruma kabinli hiçbir taksi görmedim) fiyatı neydi hatırlamıyorum ama iddaya girerim bugün yine aynı koruma kabini gündeme gelse atıyorum 3bin ytl fiyatlı ve aynı meyanda silah izni çıksa,bi silah kacparadır bilmiyorum ama onuda atıyorum 5bin ytl fiyatlı(masrafı vergileri ıvırı zıvırı hariç),bizim ticarilerimizin %99'u silah alır... BENCE.
hal böyle olunca GERİSİ BAHANE.. BİZİM MİLLETİMİZ SİLAHI SEVER YOKTUR ÖTESİ.