Uff çok iyi :cat:Arkadaslar sizinkileri bilmiyorum ama benim sym tam dolu depo ile 550 km civarı yol yapıyor....test ettim onayladım..
Uff çok iyi :cat:Arkadaslar sizinkileri bilmiyorum ama benim sym tam dolu depo ile 550 km civarı yol yapıyor....test ettim onayladım..
yaptığın hesap doğrudur...kullanıma göre tam dolu depo 650 km üzerine çıkıyor,benim sym ninde yakıtı aynı seninki gibi....550 km yi gördüğümde gösterge çubuğu çeyrek depo çizgisinin ortalarındaydı,düşün yani yedeğe bile düşmemişti,yedekte 2 litre benzin kaldığını varsaysak 100 km daha yol yapar=650 km üzerine bile çıkabiliyor....hesabın tastamam doğrudur....bu makina kullanılacaksa zaten bu yüzden kullanılır,benzinliğin yolunu unutturuyor insana,en kötü ihtimal haftada yada 10 günde bir benzin almaya gidersiniz...Bu gün bir hafta tatilden sonra yatan motorumun brandasını kaldırıp kontağı çalıştırdığımda elektriğin "e" si yok. Allahtan teknisyen olan eniştem oradaydı aküyü
tam sökecekken aklıma ayak marşı geldi, daha doğrusu görünce farkettim ( yuh dimi ) Jikle mikle derken bayaağı bir spor yaptıktan sonra motor çalıştı. Opet ten
4,5 litre 18 TL lik (neden diye sormayın uzun hikaye ) benzin daha aldım nerdeyse ağzına kadar dolmuştu (25+25+18 toplam aldığım TL yaklaşık 15.5 litre )
kilometrem ise 175 ti sanırım.Buna göre deposu 14.8 litre aldı ğına göre 1-2 litre boşluk olsa 15.5 litre de benzin almışım 15.5 - 14.8 = 0.7 +2 litre de boşluk
desek yaklaşık 3 litre benzin harcamış 175 kilometrede ( inşallah doğrudur) Bu da 100 km de 1.71 gibi bir rakama gelmekte,hadi fazla fazla olsun 2
litre .Kullanım şartları ise komple şehir içi rodajda 5000 devir altı. 5000 devirdeki düz yoldaki hız 60 km. Boy 1.84.kilo 110 .Bu veriler kesinlikle gerçek veri olarak
kabul edilmesin daha düzgün veriler oluştuğunda buradan sizinle paylaşırım .(fullenip tekrar deneme yapacağım ) 35 Km lik sürüş sonrasında eve geldiğimde marşta
hareketlenmeler başlamıştıBir 35 km daha yapınca basar herhalde.
geçmiş olsun arkadaşım gerçekten böyle trafik canavarları çok piyasadaarkadaşlar tekrar merhaba.
uzun süredir yazmıyordum XS cilerin sayısını arttığını görünce sevindim.
artık kaza yapmayı bekleyen motosikletçilerden çıktım kaza yapmış motosikletçiler arasına katıldım. olayı kısaca anlatayım. ufak bir kavşağa yaklaşırken sağ tarafta bir mercedes in beklediğini gördüm. yol hakkı benim ve onun beklemesi gerekiyor. beni gördüğünü düşündüm ve hız kesmedim. ama merso 20 metre kala yola atladı ve diğer şeritten araba geldiği için durdu. hızım 60 km civarıydı. motoru geçirebileceğim hiç bir boşluk bırakmadı. bende ön arka fren asıldım. kaydım kaydım ve sol arka kapıya bindirdim. sonuç dalağımda 4 cm lik bir yırtık kaburgamda ezilme ve ufak tefek sıyrıklar. direk ambulans geldi ve hastaneye kaldırıldım. gerçi benim gözüm hastane falan görmüyordu çünkü güzelim motorum (daha rodajı bile bitmedi) yerde ön tarafı paramparça şekilde yatıyordu. hastende iç kanamam olduğu anlaşıldı. ama kanama durduğu anlaşıldığı için ameliyata gerek kalmadı.
bu arada kaskım olmasaydı şu anda ölüydüm. çünkü kafam kapının üst tarafına çarptı. cam kırıldı ve üst demiri 10 cm kadar yamuldu.
sonuç olarak 15 gün kalkamadım. daha sonra kazayı yaptığım adamla görüştüm. adam 8 de 8 suçlu olduğu için bütün masrafları karşıladı. ayrıca sürdüğü araba kendisinin olmadığı ve yabancı plakalı olduğu için mersonun da bütün masraflarını karşıladı. yani rahat 10bin tl çıktı cebinden. umarım akıllanmıştır.
kazadan 15 gün sonra motoru görebildim. ben pert e çıkmıştır diye düşünüyodum ama şunu size söyliyim motorlarımız çok sağlam. bütün ön takımı değiştirdim (çamurluk, farlar, ön teker, çatal, gösterlgeler, gidon, sinyaller, hatta depo). ama çatalı, gidonu depo hatta tekeri bile değiştirmesem olurdu. ama madem pert değil ve tamir olması gerekiyor ben de hepsini orjinalleriyle değiştirdim. motorun görünüşünde hiç bir fark yok. beni en çok korkutan dengesinde bir bozukluk olmasıydı. çok şükür öyle birşey de yok. hatta kendim anlamam belki diye başka sürücülere de denettim hiç bir problem yok. hatta ve hatta titreşim azaldı bile. 7000-8000 devir arası hissettirmiyor.
onun dışında motorumdan hiç bir şikayetim yok. sonuçta o fiyata alınabilecek en güzel motosikleti sürüyoruz. tek problemim yan ayaklık eğimli yerdeyse motor kendi kendine kapanabiliyor. sizde de var mı acaba aynı problem.
kafanıza kasktan başka hiçbir şey takmayın. yolunuz açık olsun.
Öncelikle selamlar, 32 yaşından sonra motor sevdasına tutulup ehliyetimi aldım şimdi sıra ilk motorumu almaya geldi. Forumlarda biraz araştırma yaparak ve yolda rastladığım kurye
arkadaşlara sorarak edindiğim bilgilere göre mondial modelllerini eledim, apache, honda 150 veya ybr 125 modellerinin sıfırları bütçemi aşacağı için sym xs 125 modelini ciddi ciddi al-mayı
düşünüyorum.
sahibinden.com'daki ilanlardan takip ettiğim kadarı ile 2000-2500 TL'sına 2009 model tvs almak ile sıfır sym 125 almak arasında kararsız kaldım. yorumlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim