SYM markasını nasıl konumlandırırsınız?

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
Scooter almayı düşünüyorum da SYM markası nasıldır?
Japon kadar sağlam mıdır?
Bajaj ve CFMoto'ya göre kalitesi nasıldır?
Çinli markalar gibi motor ucuz parçaları pahalı mıdır?

Bu iş tamamen bütçe ve beklenti ile orantılıdır. evet parçaları pahalı. Bakım yürütme maliyeti standart. Bakalım kısmetse bende Sympony 200 modelini haftaya alacağım. Fayda maliyet açısından bakıldığında Pcx ile arasında 100 bin TL gibi bir fark var. Bence o kadar fark vermeye değecek bir durum yok.. Geçen sene bende sıfır Pcx aldım ancak bir iş için para lazımdı sattım.

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
Bu iş tamamen bütçe ve beklenti ile orantılıdır. evet parçaları pahalı. Bakım yürütme maliyeti standart. Bakalım kısmetse bende Sympony 200 modelini haftaya alacağım. Fayda maliyet açısından bakıldığında Pcx ile arasında 100 bin TL gibi bir fark var. Bence o kadar fark vermeye değecek bir durum yok.. Geçen sene bende sıfır Pcx aldım ancak bir iş için para lazımdı sattım.
SYM'nin scooterları çok yakışıklı duruyor görüntüsü beni çekiyor ama parça maliyetlerinden korkuyorum Yamaha'ya göre düşükse düşünmeden alırım zaten

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Uzun soluklu bir ürün almak istiyorsanız SYM alınır, kaza bela olmadıkça yıllarca binilir.
Japon kadar sağlam mıdır; yaklaşır ama fiyatına göredir.
Bajaj ve CF Moto ile muadil olan motoru yok gibi.
Motor ucuz değil, parçası da ucuz değil.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Yaklasık 11 bin km dir jet x 125 modelini kullanıyorum 3 binde bir bakımı var şu zamana kadar aksırma tıksırma dahi yaşamadım.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Terlik niyetine symphony var.
Bakımları hondaya göre pahalı. Yakıtıda yüksek. Piyasasıda yok. Repütasyonu düşük bir marka. Bilmeyen çin malı zannediyor.

Ancak japon alınamıyorsa bütçe dostu alternatif öne çıkar. Güvenilirdir. Sıfır km çinli mi 5 yaşında sym'mi desen sym alırdım.

SYM benim güvendiğim bir marka. ADX125 modelini bir gün boyunca kullanmıştım ve çok beğenmiştim. Çinli modellere göre bana daha fazla güven veriyor. Güzel teknolojileri var. SYM özelinde değil ama japonlar dışındaki motorların servis bakım aralıklarının kısa olmasını hiç sevmiyorum ama ona da artık katlanılır.

3 adet sukuter 2 adet vitesli modelini kullandım ikisini kullanmaktayım , ikinci elde piyasası yok , sıfır alıp piyasası yok diye çok düşük kilometrelerde satan birsürü kişi var , ben hep onlardan neredeyse yarı fiyatına aldım , ilk alışımda böyleydi uygun diye aldım markayla tecrübem yoktu kullandıkça vazgeçilmezim oldu diyebilirim , 200 küsür bin japona vereceğime o paraya iki tane Sym aldım biniyorum , sarf yedek parçası bol ve uygun ,

125 lik sukuterini 40.000 km kullandım , 200 luklerini 30.000 viteslileri toplam 8000 , hiçbir sorun yaşamadım..bütçesi sınırlı gençlere tavsiye olunur , freni , gidişi gayet tatminkar , birçok modeli ön arka disk ve Abs li , yakıt tuketimleride anormal değil , şu an kullandığım jet14 200 ortalama 2,5 , Nht200 vitesli ise henüz rodajda ilk depoda 2,3 ortalama tüketti ..

Motosikleti
Taiwan'ı görmeyen kalitesinin ne olduğunu da zor anlar. Japon etiği, Çin disiplini, Taiwan teknolojisi; hepsi bir arada.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Terlik niyetine symphony var.
Bakımları hondaya göre pahalı. Yakıtıda yüksek. Piyasasıda yok. Repütasyonu düşük bir marka. Bilmeyen çin malı zannediyor.

Ancak japon alınamıyorsa bütçe dostu alternatif öne çıkar. Güvenilirdir. Sıfır km çinli mi 5 yaşında sym'mi desen sym alırdım.
Abi sayende kelime haznem gelişiyor repütosyonu öğrendim umarım iki üç güne unutmam 😃

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu arada bizim burada kuryeler için Honda ne ise bazı avrupa ülkelerinde de Sym odur. Özellikle yunanistan ana karasında tüm kuryeler Sym Symphony 125 kullanır.

Şu çocuk Romanyadan çıkıp Türkiye'ye geldi yetmedi gürcüye geçti. Evine yakın gezmediği ülke kalmadı Symphony ile.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
1.5 senedir Joymax Z+ kullanıyorum. Aslında Forza almak istiyordum ama karaborsa olduğu için eledim. Liste fiyatı 240 iken 280'den aşağı gitmiyordu. Bu rezil piyasada 9 taksit 200 civarına Joymax almıştım. Ama satarken de aynı şekilde ucuza satılacak.

Motor, yürüyen aksam olarak sağlam, plastik olarak vasat. Keranajı kolay kırılıyor, boyası hemen çiziliyor.
2. ayda farı bozuldu, garantiden değiştirdiler.

Bakımları makul, servisi görece yaygın ve kurumsal sayılır. İşçilik ücretleri SYM'nin sitesinde yazıyor.
Bazı yedek parçaları absürt derecede pahalı. Birkaç ay önce hava filtresi 1200, arka balata 1500 TL idi. Bu sınıftaki bir motor için çok saçma fiyatlar. Şu siteden ilgilendiğiniz modelin parça fiyatlarına bakabilirsiniz, servisler de benzer fiyat veriyor: https://www.motopit.com.tr/

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sıralama bence şu şekilde;

1- japon
2- avrupa
2.5- tayvan
8-hint
10-çin

Motosikleti
Bu arada bizim burada kuryeler için Honda ne ise bazı avrupa ülkelerinde de Sym odur. Özellikle yunanistan ana karasında tüm kuryeler Sym Symphony 125 kullanır.

Şu çocuk Romanyadan çıkıp Türkiye'ye geldi yetmedi gürcüye geçti. Evine yakın gezmediği ülke kalmadı Symphony ile.

Ben de Tiremiti max rotasını yapınca ne gezdim be diyordum :D

Scooter almayı düşünüyorum da SYM markası nasıldır?
Japon kadar sağlam mıdır?
Bajaj ve CFMoto'ya göre kalitesi nasıldır?
Çinli markalar gibi motor ucuz parçaları pahalı mıdır?
Kymco ve SYM Scooter konusunda Japonların bir tık altında sayılır, çinlilerden hem kalite hem servis ağı olarak daha iyiler. Avrupa’da çok tercih edilen markalar, orada Japonlarla aynı kefeye konuluyor genelde.

Ben de uygun fiyatlı Scooter ararken çinli bakıyordum da aradaki fiyat farkı pek de fazla olmayınca Kymco ya yöneldim en azından servisi belli sağlamlığı biliniyor ve Xmax gibi Japon modellerden çok daha ucuz.

Etrafımda SYM kullanan dostlarımdan çok olumsuz yorumlar almadım. En olumsuz yorum işten anlamayan yetkili servis ustaları. Bu da zaten bu markaya özgü bir sorun değil, Türkiye'de işi bilen usta yetişmiyor artık.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
52 bin km joymax sürdüm 250 300 lük scooter alsam honda yamaha yerine yine alacağım marka sym olurdu. Doğu ve güneydoğu hariç her bölgeye gittim gezdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar