@musis
Türkçeyi kullanma kabiliyetine hayran kalmamak elde değil. Tarzın çok hoşuma gitti bilesin.
@tüm SYM cemaati
Bazı arkadaşlar 128 sayfalık yazılanları görmezden gelip, devekuşu misali kafasını kuma gömmeleri bana çok komik geliyor. Hele hele telefonlara sarılıp servisleri arayıp nedir bunun sorunu diyenler ise sadece düşündürüyor.
Bir nesneye bu kadar sıkı sıkıya bağlı olmanızı anlayabiliyorum, ama saplantı haline gelmesi ciddi bir problem. Burada birçok arkadaşı SYM sahibi yaptık, birçok arkadaşın sorununa kilometrelerce öteden derman olmaya çalıştık. Yeri geldi, bizler de parladık, yeri geldi eleştirdik, yeni dostluklar kurduk, ailevi sorunlarımızı bile paylaştık.
Ama yeni SYM sahiplerinden bazıları bunları okumamış anlaşılan. Zaten 128 sayfalık bir paylaşımda ayıklama yapılmadan yayınlanırsa bilgiyi bulmak samanlıkta iğne aramaya benzer.
Daha kaç kere yazacağım bilmiyorum ama, objektif olmak adına 20000 km kullandığım bir motosiklet hakkında biraz bilgi sahibi olduğumu varsayıyorum. Ve yakın çevremde halen bu motosikletin sahibi olan en az 10 kişi sayabilirim.
Yukarıda yazdıklarım uyarı niteliğindedir, her motosiklette çıkacak diye bir şey sözkonusu değildir. Bir iyilik yap denize at demişler şimdi onun sıkıntısını çekiyorum, hele ki burada yazdıklarım dostum dediğim insanları zor duruma düşürüp çalışamaz konuma getirdiyse.
Motana ile ilgili yazdıklarımı da unutun, yalancı bir adamın birşey bilmeden sallaması diyin gülün geçin. Zaman herşeyin ilacıdır.
Sevgili Thai
Belki herkesın şaşkınlığı 128 sayfada bahsedilmeyen ve birden bire internet sym topiğinde tanışmadığımız ama sym topiginde sözüne itibar edilen bir kişinin
niye ani bir dönüşle
Suziki SYM yi bıraktığında parca sorunu yaşanabilir.
Bu motorun 10000-15000 de bazı kronik sorunlarla karşılaştığının acıklanması
tabiki kafaları karıştırdı. Burdan tanıdığımız 1 kerede fuarda tanıştığımız Thai ye
daha duyarlı bir acıklama beklerdik şaskınlığı içinde insanlar.
Tabiki böyle birşeyler konuşulduğunda kafalar karıştığında Yetkili servisleri aramak en doğal davranış. 20.000 de olupta ne olacak motormu patlayacak.
Uzakdoğu sokaklarında yoğunlukla rastlanan SYM markası varsa bir problem
illaki cözüm üretecek. Bir cok ciddi araba firması meydana geldiği söylenen
arızalar için binlerce otomobili servise cağırıyor. Yaptığı hatayı düzeltmek için. Bir acıklamada bugune kadar servisine ve sözüne güvendiğimiz Altan motordan da bir acıklama gelirse sym kullanıcıların kafasındaki sorular giderilmiş gibime geliyor. Bir kaç motor da olsa hatalı kullanımdanda kaynaklanabilir, ne gibi arıza cıkar. Bunu gidermenin yolu ve maliyeti nedir.
Bu motorların kullanım ömrü ne kadardır. Ne gibi masraf cıkar.
50000 mi 100000 km gider. Kac binde sekman v.s yapılması gerekmektedir.
Saygılar.