:mrgreen: Allah iyiligini versin sakın buji yerine başka birşey sokma sakın :queen:
Siyah koruma kapagını soktunten sonra karşına kayış,varyator ve debriyaj tasını tutan 2 adet somun vardır buraya kadar guzel. bu somunlar 19" numaradır ve bunu cırcır kolla falan sokemessin boşa doner, cırcır kol ile sokmek istiyorsan debriyaj tasını ve varyatoru sabit tutman gerek.
Yapılması gereken şekil:
Kapagı sok
![]()
Sokunce 2 adet somun gorunur 19"
![]()
varyatorde 2 adet delik var, resimde goruldugu gibi segman pensesi ise sabitleyip sok
![]()
Debriyaj tasındaki hava kanallarınada segman pensesini sokup sabitleyip sok
![]()
Bende elektrikli somun sokme/sıkma makinesi var ve hic bu işlerle ugraşmadan sokuyorum işimi bitirip sıkıyorum, eger bu işlem sana zor geliyorsa bence servis veya bir havalı somun sokme/sıkma makiesi olan bir tamircide sokup temizler ve sıkarsın...
çok teşekkür ederim bunu deneyecegim hep vitesli motor kullandıgım için kayışlı motora yabancıyım. birde bu ön tahrik setinde bulunan pilastiklerin aşındıgı nerden belli oluyor bu sökecegimiz yerden mi bakılıyor bu parçalara
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:58 PM ----------
aynen senin dedigin gibi havalı bir tabanca ile söktüm sıktım ön varyatör kısmında pilastik bilyalar var bunların bir tarafları düz bir şekilde iz yapmış bunun iz yaptığı kısım aynı takılmazsa zararı olurmu yada iz yapan yer tam nereye denk geliyordu. bunu da bilmek gerekli şimdilik taktım bakalım deneyecegim havalar müsait olunca. bilgi için çok teşekkür ederim bu ararda