SYM'sine yağmur lastiği taktıran arkadaş var mı? Nasıl bir performans sağladığını merak ediyorum açıkçası. Lakin original lastikleriyle önden kayma yaşıyorum. Kışın kullanmasam da hava durumunu tahmin edemeyip yağmura yakalandığım oluyor.
ben metzeler yağmur lastiği kullanıyorum ama dayanıklılık dışında orjinali ile arasındaki farkı tam olarak bilemiyorum çünkü motoru aldıktan 1-2 ay sonra değiştirmiştim. Lastik takılırken her iki lastiğide bizzat inceleme fırsatım oldu, orjinali tek elinizle yanaklarından tutup rahatça sıkabiliyorsunuz, sanki içinde hiç çelik halat koruma felan yok, sıradan plastik gibi ama Metzerler lastikleri hiç esnetemedim ve şunu söyleyebilirim, bugüne kadar girdiğim çukurlara orjinal lastik ile girseydim eminim lastik yarılır, jant bile yamulurdu. :bounce:
Kayganlık konusuna gelince, orjinal lastikle hiç yağmurda kullanmamıştım ama bu lastikle epey yağmurda kullanmak nasip oldu. Hiç düşmedim, hiç kaymadım yalnız ilk zamanlar virajlarda çok yattığımda veya virajda gaz verdiğimde arka teker kayacakmış hissi veriyordu, bu his yüzünden virajlara sert giremiyorum artık, belki benim kuruntumdur ama test etmeye gözüm yemedi

Sonuç olarak lastikler bence çok önemli, 80-90 ytl çok para değil, orjinali belki birsüre yeterli gelebilir ama en azından üzerinde daha güvenle duracağınız bir lastikle değiştirin.
Bu arada benim motordan Shell 95+ (97) oktan benzinle en iyi randımanı alıyorum. Tüm 95 oktan ve Opet 97 ile Türkpetrol 97 den aynı randımanı alamadım.
Saygılar, sevgiler.