Cuma günü götürüp önce varyatöre baktıracağım zaten bi temizlik yaptırmak istiyodum hemde krank keçesinden emin oluruz. El değmişken bujiye de baktırıyım. Yalnız 3-4 bin km dir yağ eksiltiyor. Gözle farkedilir şekilde kurum belli olur mu acaba?Beyaz duman normaldir, fakat maviyse iş sıkıntıdır. Yağ yakan bir motor ısınınca duman atmayı kesmez her zaman duman atar, bir istisna var oda duman lastiklerinden kaçırdan motordur oda motor soğukken yanma odasına yağ iner ve ilk marşta mavi duman atar ardından keser. Bence ilk bujiyi kontrol edin ardından varyatör kapağını, Sym'ler benim gözümde 10.000 kilometrede yağ yakacak motorlara sahip değiller.
Haa bu arada ek bir problemim daha var. Normalde orjinal farları halojendi. Ben led ile değiştirdim. Ama led farda titreme oluyordu ve sinyal korna kullanınca pır pır ediyodu. Çok dert etmedim aydınlatması güzel diye ancak uzun vadede elcik ısıtma yeterince ısıtmamaya başladı. Ekrandaki voltaj değerleri normalde 14.1 i görüyorken 13.5 den yukarı çıkmamaya başladı. Bu gün acaba led fardan mı oldu diye halojen taktım kitapçıkta yazan değerlere uygun şekilde. Ancak voltaj bu seferde 12.7 nin üstüne çıkmadı. Acaba akü mü ömrünü dolduruyor.