Suzukiden ÖTV için küçük bir jest arkaşlar

Selamlar öncelikle bu konuyu açma sebebim kesinlikle reklam v.b. amaçli değil sadece motosiklet almayı düşünen,ama ötv farki yüzünden hevesleri kursağinda kalan arkadaşlara bir nizbede olsa yardimci olmak adinadir.
LÜTFEN YANLIŞ ANLAŞILIP KONU BAŞKA YERLERE ÇEKİLMESİN...

Yetkili SUZUKI bayisi olarak bugün itibari ile türkiye genelindeki bütün SUZUKI bayilerine çekilen bir faxi aynen size gösteriyorum

11.04.2006

Değerli Yetkili Satıcımız,

ÖTV artışındaki son durum aşağıdaki gibi olmuştur.

ESKİ ORAN YENİ ORAN

250 cc ye kadar olan motosikletler %8 %22
250 cc den büyük motosikletler %8 %37

Bu artış oranına göre yeni perakende uygulaması revize edilerek aşağıda belirtildiği gibi olacaktır.
MOTANA A.Ş. : Ürünlerimizin tamamı 250 cc altında olduğu için yeni ÖTV oranı %22 olmuştur. Yeni oranın tamamı perakendeye yansıtılırsa fiyatların % 14 artması gerekirdi. Ancak satışlarınıza destek olması için bu artış oranı üç aya dağıtılarak aşağıdaki gibi olacaktır.
Nisan Artış Mayıs Artış Haziran Artış Toplam Artış
Perakende fiyat %5 %5 %4 %14

Perakende fiyat listesi yukarıda belirtilen ayların 10’unda arttırılacaktır. Bu yüzden müşterilerinizi uyararak bir an önce satın almayı düşündükleri motosikletin işlemlerini bitirmelerini isteyiniz.Yeni tavsiye edilen perakende fiyat listesini ekte bulabilirsiniz.

SUZUKI A.Ş. : Ürünlerimizden sadece VL250 modelimizin ÖTV oranı %22 diğer tüm ürünlerimizin ÖTV oranı %37 olmuştur. Yeni oranın tamamı perakendeye yansıtılırsa fiyatların % 27 artması gerekirdi. Ancak satışlarınıza destek olması için bu artış oranı üç aya dağıtılarak aşağıdaki gibi olacaktır.

Nisan Artış Mayıs Artış Haziran Artış Toplam Artış
Perakende fiyat %10 %10 %7 %27

Perakende fiyat listesi yukarıda belirtilen ayların 10’unda arttırılacaktır. Bu yüzden müşterilerinizi uyararak bir an önce satın almayı düşündükleri motosikletin işlemlerini bitirmelerini isteyiniz.

Şimdi bunu buraya yazma sebebim gidin SUZUKI alin demek değil,firmalarin kar marjlarindan düşürüp ötv farkini birazda olsa müşteriye yansitmama çabarinin içine girdini anlatmakdir.Sonuç olarak umarim tüm firmalar bu tarz çözümler üretip kısa sürelide olsa insanlari maduriyetten,en önemliside hayallerinin gerçekleştirir.Sizde beyendiğiniz motoru alirken bu konuyu sorarak danişarak alin ki paraniz boşa gitmesin,eğer bir kaç büyük bunu yapti ise, ki SUZUKI bugun motor konusunda gerçekten hatri sayılır bir firmadir gerek Türkiyede,gerek dünyada.Diğer büyüklerinde rakabet ve stok maliyetleri adina buna kayitsiz kalacağini sanmiyorum.Sonuç olarak herkez sevdiği motoru alsin :queen:
Sabirla okuduğunuz için teşekkür ederim arkadaşlar...

NOT: Yukarida anlattiğim hadise tamamen SUZUKI A.Ş. ve MOTANA A.Ş için geçerlidir.

Bunu honda yapsın istiyorum acıkcası honda için ben biraz gec kaldım belkide karar cok ani oldu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yani Suzuki ve SYM motosikletler için şu anda sadece %5 artış görünüyor.
Gönül isterdi ki, ilk iki ay ÖTV'yi fiyatlara hiç yansıtmasın.
Neyse canım buna da şükür.

Honda yaptı zaten.. tamam konu Suzuki konusu ama Honda da her motosikletine ötv'yi direkt olarak yansıtmadı bazı modellerin fiyatları artması gerekenden daha az arttı. örnek olarak cbr 125 4500 YTL'ydi, 4750 YTL oldu. yani sadece yüzde 5.5 oranında zam yapıldı..

ben bir şeyi anlamadım.
şimdi bu artış 3 aya bölünmüş ve ilk ay %10 ikinci ay %10 üçüncü ay %7 denilmiş.
şimdi ilk ay %10 artırıldı burada herşey normal; peki ikinci ay %10 arttırıldığında çıplak fiatın üstüne göre mi hesaplayacaklar yoksa ilk ay fiatının üstünden mi %10 artıracaklar? eğer böyle olursa üçüncü ay sonunda toplam artış %27'yi geçecektir.

dediğine katılıyorum nemrut anahtar teslim satış fiyatının üzerine yapılırsa eğer bu artışlar üç ay sonunda yüzde 29.47'lik bir artış oluyor. bu uygulamanın ötv öncesi fiyat baz alınarak yapılması lazım. yani ilk ay, ötv zammı öncesindeki fiyatın yüzde 10'u ikinci ay da ilk ay yapılan zam gibi ötv öncesi fiyatın yüzde 10'u üçüncü ay da yine ötv öncesi fiyatın yüzde 7'si şeklinde yapılırsa eğer uygulama doğru oluyor. yoksa Suzuki bu üç ay sonunda kar marjını yüzde 2.47 arttırmış olur.

ilnapoli' Alıntı:
dediğine katılıyorum nemrut anahtar teslim satış fiyatının üzerine yapılırsa eğer bu artışlar üç ay sonunda yüzde 29.47'lik bir artış oluyor. bu uygulamanın ötv öncesi fiyat baz alınarak yapılması lazım. yani ilk ay, ötv zammı öncesindeki fiyatın yüzde 10'u ikinci ay da ilk ay yapılan zam gibi ötv öncesi fiyatın yüzde 10'u üçüncü ay da yine ötv öncesi fiyatın yüzde 7'si şeklinde yapılırsa eğer uygulama doğru oluyor. yoksa Suzuki bu üç ay sonunda kar marjını yüzde 2.47 arttırmış olur.
Evet haklısın parakende fiyat üzerinden hesaplaniyor,10 sonundaki 2.47 lik artiş kaçınılmaz,ama bunu da anlamak lazim yani 22.960 ytl olan bir motor(GSX-R1000 mesela) normal şartlarda %27 lik artişla 29.159 ytl'ye alinacağina bu sistemle 25.256 ytlye aliniyor.yine 3903 ytl karda oluyor tüketici.
sonuçta adamlarin demek istediği alacak adam hemen alsin finalde kalmasin gibi :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar