Oy oy...Şaftlı makine.Nedense bu tür aletleri gördüğümde hoşuma gidiyor.Vallaha 3-4 yıl motosikletin yatması için az bir süre değil.Bazı nikelajlarda da paslanmalar görüyorum.Bu parçaları önce güzel bir temizlemeli sonra da çeşitli temizlik ve bakım malzemeleri ile pasları sökmeyi denemelisin.Tahminimce olsa bile bu parçalar iyi görünmeyecektir.Aklıma gelenleri aşağıda sıralayayım.
3-4 yıl içinde lastikler özelliğini yitirir.(Hiç kullanılmasa bile hamur olarak ömrü biter.)
Nikelajlar tekrar yapılacak..
Bütün paslı civatalar sökülecek.Yerine yenisini taktırabilirsin.Ya da kadmiyum(umarım doğru yazdım) kaplatarak tekrar yerine takılacak.
Motosiklet çalışmayacaktır.Eğer silindirde karıncalanma varsa ki olma ihtimali yüksek o silindir değişecektir...
Motosikleti genel bir bakıma sokacaksın.Yağ filtre bujiler sigortalar...Hatta amortisör yağlarına kadar incelenecek.Motosiklet kıymetli bir parça gibi ancak pek güzel muhafaza edilmemiş.Depo içinde pas,küf vardır tahminen.Hepsi dağıtılacak.Bu alet hakkında bilgim yok...Karbüratörlü ise karbüratör temizlenecek.Elektrik aksamı güzel muhafaza edilmediği için çürümüş,ya da yıpranmış olabilir.Bunu da güzel bir elden geçirmek de fayda var.Motosiklet insan gibidir...Ben yurtta 1 ay boyunca yattım.Farkında olmadan hasta oldum...Şu anda kollarımdaki güçsüzlüğü kendim hissediyorum.Bu bebeği tekrar yaşatmak için biraz para harcayacaksın.Tavsiyem garaj gibi bir yeriniz var ise motosikleti şaseye kadar soyun...Gerekli gördüğünüz her parçayı...Tek tek yazın.Sonra toplamaya başlayın.Hatta şaseyi kontrol edip çürüme var mı diye bakın.Varsa şaseyi güzel bir bakıma alıp.Sonrasında güzelce toplayın.İyi forumlar.