Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Herkese iyi forumlar motor arayışı içerisindeyim aklımda dominar 400 var fakat hem japon olmasindan hemde 2. El fiyatlarinin birbirine yakın olmasından ve bu forumdaki bazı abilerim yüzünden v strom 250 aklıma girmeye başladı neyse çok uzattım dominar 400 kadar kaçar mı şehir içi uzun yol konfor vs nasıl
V-Strom 250, Dominar 400'den daha konforlu ve uzun yola gelen bir makinedir. Lakin bir motor hiç mi gitmez? Hiç mi basamaz? D400 daha atak ve son hızı daha yüksektir ama onun da klasik Hintli, başka sıkıntıları vardır.
Biri sağlam , konforlu çift silindir diğeri 400 cc hızlı ve keyifli , şehir içi yoğun kullanırım arada tek kişi uzun yol yaparım dersen Vstrom 250 , uzun yolda baymasın dersen Dominar 400
Benim kullanim amacim oncelikle kafa dağıtmak için ( kasksız sürmek değil mecaz anlamda;D) işten sonra çıkıp turlayım işte gezim toziyim ise git gel falan o amacla kullancam vstrom 250 gitmiyorsa uzun yolda d400 e göre daha sıkıntı çekerim diye düşünüyorum d400 top 160-170 arası 120 130 la sabit gaz bile gitsen iyi ama şimdi vstrom max 120 goruyorsa 80 le gitsem sabit bayar bence biraz fazla kaçsin titresede cok bisey olmaz bemce
Benim kullanim amacim oncelikle kafa dağıtmak için ( kasksız sürmek değil mecaz anlamda;D) işten sonra çıkıp turlayım işte gezim toziyim ise git gel falan o amacla kullancam vstrom 250 gitmiyorsa uzun yolda d400 e göre daha sıkıntı çekerim diye düşünüyorum d400 top 160-170 arası 120 130 la sabit gaz bile gitsen iyi ama şimdi vstrom max 120 goruyorsa 80 le gitsem sabit bayar bence biraz fazla kaçsin titresede cok bisey olmaz bemce
V-Strom 250'de titreşim yok denecek kadar az, son sürat olsun olsun 140-150 arası olsun, motor da epey ağır. Benim kullanım stilime göre D400 daha uygun.
Birkaç ay önce aynı karşılaştırmaları yapıyordum. V-Storm'un birazcık dişlileriyle oynayınca 150 km/h'a çıktığını söyleyenler var. Böyle bir değişiklik yapsan sabit 120-130 rahat gidersin bence. Blok kısmında sorunsuz ve çok uzun ömürlü, bildiğim kadarıyla kronik sıkıntısı yok. Sakin sakin giderim diyorsan dişli değişimine bile gerek kalmaz sorunsuz olması konusuna yakınsan V-Storm'u tercih et derim.
D400'de fiyat/performans motosikleti bence beygir olsun tork olsun kağıt üzerinde daha güçlü ama kronikleri var. Bildiğim kadarıyla çözülebilen kroniklere sahip.
Keyfine gezeceksem japondan şaşmam.
Zaten az fırsat bulabiliyorum gezebilmek için, Onda da kontağı çevirdiğimde sorunsuz çalışmaısnı, yolda sorun çıkarmamasını, gezerken keyfimi kaçıracak bir arıza çıkmamasını beklerim. Bu yüzden japona ve ustalara fazla fazla para veriyorum.
Herkese iyi forumlar motor arayışı içerisindeyim aklımda dominar 400 var fakat hem japon olmasindan hemde 2. El fiyatlarinin birbirine yakın olmasından ve bu forumdaki bazı abilerim yüzünden v strom 250 aklıma girmeye başladı neyse çok uzattım dominar 400 kadar kaçar mı şehir içi uzun yol konfor vs nasıl
8500 km. V-strom 250 kullandım.
Sağlamlık ve sorunsuzluk arıyorsan tavsiye ederim.
Orijinal haliyle son hız 141 km.
Hız arıyorsan tatmin etmez.
Konforlu ve büyük motosiklet hissi verir.
Tek seferde 600 km. yapmıştım gayet konforlu ve zevkliydi.
Kullanıcılarıda titiz ve temizdir. (en azından benim bildiğim 200 tanesi öyle)
Birkaç ay önce aynı karşılaştırmaları yapıyordum. V-Storm'un birazcık dişlileriyle oynayınca 150 km/h'a çıktığını söyleyenler var. Böyle bir değişiklik yapsan sabit 120-130 rahat gidersin bence. Blok kısmında sorunsuz ve çok uzun ömürlü, bildiğim kadarıyla kronik sıkıntısı yok. Sakin sakin giderim diyorsan dişli değişimine bile gerek kalmaz sorunsuz olması konusuna yakınsan V-Storm'u tercih et derim.
D400'de fiyat/performans motosikleti bence beygir olsun tork olsun kağıt üzerinde daha güçlü ama kronikleri var. Bildiğim kadarıyla çözülebilen kroniklere sahip.
Dişlilerle çok oynayan bir arkadaştan alıntıdır.
Ön dişli için 15t den baika seçenek yok. Şehir içi vites aralığım uzadı. Gayet yeterli.
.
Arka dişliye gelince
39t denedim. Bırak tek sürüşü özellikle artçışı sürüşte kalkışta bile zorlanıyordu. 90km hızlara gelene kadar akşa karayı seçiyordum. Spnraki hızlarda çok hızlandı 185km ye dayandı ancak şehir içi büyük sorun.
.
42t dişli denedim yine şehir içi anlık dur kalkarlar yapınca stop ediyordu ama 50km civarına gelene kadar hafif can çekiliyordu. Sonraki hızları iyi. Son hızı 170km.
.
43t denedim bu da bayırlı yolda çekişten düşüyordu. Şehir içi iyi ama motora uyumsuzdu. Son hız 155km.
.
En son 45t denedim. Şu an üzerinde mevcut. Ana dişli gibi uyum sağladı motoruma. Bayırlı yollarda sıfır sorun. Son hız 147.
.
Birazsa olsa tüm dişlilerde yakıt sarfiyatım düştü.
.
Dişlilerle çok oynadığım için şu konuda gayet emin oldum
VStrom 250 ye arka dişli 45t den başka takılmaz. Çünkü diğer dişlilerden gördüğüm kadarıyla 150/160km arasına gelince aşırı titreme başlıyor. Yani motor isterse 200km ye ulaşsın. Maalesef 150 de titreşim çok var.
O yüzden arka 45t den başkasını önermem.
Vstrom250 kadranda 140 görüyorsa gps te 130 diyordur. Oda tapagaz şekilde. Dominar yarım gazda o hızda gidiyor. Gps te 174 gördüm. İki kere istanbul tokat yaptım 160 170 yapıştırarak. Gayet te keyif aldım. Gerçi son gidişimde zile de yüzde 50 den radara girdim canım sıkıldı. Uzun tur camı, topcase, ve koruma demiri çantaları ile epey bi enduro görüntüsüne de bürünebiliyor. 2018 den beri motor kullanıyorum. Bugüne kadar arayışımı bitiren motor bu oldu. Ybr125, mati125, rx3 evo kullandım. Hepsinde de keşke daha güçlü olsaydı daha hızlı gitseydi falan dedim. Ama D400 tatmin etti. 78 bin km dir kullanıyorum ve gözüm daha yükseğinde değil. Ha ekonomik durumum iyi olsaydı tabiki daha iyisini alırdım ama zorlamaya da hiç gerek yok memnunum.
Bu haftasonu (Cuma'dan başlayarak) Bol bol göreceksiniz. Hog İzmir Rally Var.
Yarın öğlen civarı Gaziemir'den Çeşme'ye gidilecek. Otoyol bir miktar tıkanacaktır. Akacaktır ancak sollama pek mümkün olmayabilir. 2 sene önce 3km konvoy olmuştu.
Tabi ki made in JAPAN
Kafan rahat uyursun, sabah neresinden ses gelecek bu hintlinin diye endişen olmaz.
Dominar 400 kesinlikle 400 cc bir motor gücüne sahip değil. Konfor zaten yok tırt..