25 bin olursa alacak olan adam TRK502'ye kayar. Suzuki de bunun farkındadır, o yüzden psikolojik olarak 25 bin'in altında kalmaya çalışacaktır diye düşünüyorum. TRK'ya zam gelse bile 31 bin'i geçmez bence.
yalnız şuda var endurocuların çoğu enduro sınıfında düşük hacim olmadığı için mecburi zorunlu takılı kalıyorlar 600-800 cc arası hacimlerde..
Endurocu adamlar zaten genelde ya 1200GS + scooter takılıyorlar yada farklı bir enduro + araba bunu zaten enduro forumlarında görürsün bide endurocu olsam ve yeniş başlasam önceki mesajımda da dediğim gibi 1 tane naked alırım acemiliğimi atarım sonra 600 800cc enduromu alırım enduro tadını veremiyecek bir enduroya 25.000 TL vermek istemem coook arazi meraklısıysan zaten CRF ler var onlara bakarsın
senin gördüklerin tuzu kuru enduroculardır.. Onların zaten maddi durumları çok iyidir ihtiyaçları yoktur öyle 250 lik bir enduroya.. dediğin gibi ikinci bir şehir içi kullanmalık scooter tarzı motorları olur .. bu dediğin ben genelde racing motoru olan arkadaşlarımda çok karşılaşıyorum.. piste falan racingle gidip gazlarını atıyorlar şehir içindede xmas pcx sym tarzı motorlarla takılıyorlar.. ama işte bu maddiyat ile ilgili ..
tuzu kuru insanın yapabiliceği şeyler bunlar.. benim dediğim bu kesim değil çünkü bu kesim motorcular içinde bile ufak azınlık bir kesim.. en azından benim genel gördüğüm çevremde..
1200gs li arkadaşlarımda var 98 model bmw f650 ye binen arkadaşlarımda var yani endurocu kesmi içinde maddi imkanları dar olan kesim aslında azımsanmıycak kadar çok ve bu insanlar genel giderlere çok önem veriyorlar .. yakıt sigorta mtv motorun bakımları v.b ..
Kendi çevremden konuşabilirim benim çevremdekiler genelde orta yaş ve üstü insanlar ... enduro ağırlıklı rahat seyahat motoru olarak tercih ediliyor arazi merakı olan dediğin gibi klassmanı başka.. genelde benim kendi çevremde gördüğüm bozuk türkiye yollarında bu kötü asfalt ve çevresel şartlarda en güzel en garantici ve sağlam yormadan sarmasmadan yol alınabilicek motor tarzı olduğu için orta yaş ve üstü enduroyu tercih ediyor.. ve bu insanlar zaten basmıyor süratleri çokda 250 lik bir motorcunun gittiği süratten farklı değil.. dertleri en bozuk en berbat normal asfalt yol koşullarında bile rahat rahat gidebilmek..
O yüzden diyorum makul rakamlı 250 lik kaliteli güzel endurolar gelirse bu ülkede satılır.. ama rakamın makul olmasıda şart tabii.. yakıtı koklasın beygiri 30 beygir olsun abs si olsun birde harbi enduro olsun öyle çakma lafda falan değil yok satar.. rx3i evo misal satışları çok iyiydi bir ara sıra vardı 2015 de motoru görmek istemişdik adam 3 aylık sıra olduğunu söylemişdi ellerinde kalmadığını söylemişdi..
demek ki doğru satış fiyatlaması doğru taktik sattırıyor ..
aynen o paralar çok verilmez 250 lik makineye ..