Valla şu paraya Versys 300'ü alan katıksız enayidir, bu kadar net konuşuyorum. Onu alacağına TRK 502 al çok daha iyidir. Yakında bu arkadaşların burun kıvırdığı Bajaj, Hero gibi markalar eli yüzü düzgün bir enduro çıkarsınlar, Benelli TRK 252 bir gelsin o zaman kim motor satıyor, kim satamıyor göreceğiz. V-Strom hesapta yok satmış ama daha ben yolda bir tane görmedim. Muhtemelen iki seneye de piyasadan çekerler, kalanları da şu andaki fiyattan satarlar belki ben alırım. Bir arkadaş Suzuki'nin neden satış yapmadığıyla ilgili başlık açmıştı, V-Strom'un sattığını söyleyenler ona bir zahmet cevap versinler.
Bu forumda benim tespitlerimi alaya almak için kırk fırın ekmek yemiş olmak gerekiyor. Bugüne dek benim satmaz dediğim ve satan bir tane motor gösteremezler. Örneğin, Royal Enfield, Ural, V-Strom 250, RKS Winner 200, Bajaj AS150, MT-125, 2018 model 20 bin TL'ye satılan tüm 125'likler, Spada Anton 200, Yamaha XSR700, Super Soco elektirikli motosikletler gibi... Ha beş on tane motor satmayı satıştan sayıyorsanız, o kadar satıyorlar. Bu konuda o kadar iddialıyım ki bunları satan firmalarda çalışan ekiplerle bile boy ölçüşürüm. Dikkat ederseniz bende marka model ayırımı yoktur. Tüm markalara eşit yaklaşmaya çalışırım, yorumlarken de bu alay ettiğini sananların yorumladıkları gibi sıfır teknik altyapıyla yorumlamam. Taraf tutmadığım için de malımın ederini kullanııcı gözüyle çok iyi tartarım. Siz önünüzdeki markadan gözleriniz körleşmiş şekilde bayiye koşarken ben oturur internetten günlerce yazı okurum, yapabilirsem test ederim. Sen gidersin MT-25 alırsın, ben daha ucuza 400NK alırım. Kalite aynı mıdır ? Değildir. Birisi 10 ise diğeri 8'dir ama daha hızlıdır, daha güçlüdür, donanım olarak da bir eksiği yoktur.
Bir mal satın alırken kazık yemenin iki tipi vardır: Ya maldan yersiniz ya da fiyattan. Parası bol olanlarda fiyattan kazık yeme kavramı yoktur. Ne de olsa onlara her şey ucuz, al gitsin satarken de ucuza verirsin olur biter. Veya kendi çevrende tiplere satarsın gider. Vespa 16 bin TL'lik 50 cc motoru onlar için getiriyor. Bu çarkın batmadan dönmesini sağlayanlar da onlardır. Maldan kazık yiyenler de paraları olmadığı için mecburen yiyorlar, onlara lafım yok. Burada en zor iş fiyatına göre iyi ürün almaktır. Bunu yapmak için bilgi gerekir, cesaret gerekir, genel geçerin dışına çıkabilmek, markacı olmamak gerekir. Sütten ağzın yandı diye yoğurdu üfleyerek yiyecek korkaklıkta olmamak gerekir. İlk kısımda bahsettiğim arkadaşlar benim gibi fiyat performans oranı peşinde koşanları gerizekalı zannederler, enayiler olarak görürler. Onlara göre biz safız, firmanın pazarlama taktiklerine kanmış ezikleriz. Halbuki bu işten en iyi anlayanlarız ama o arkadaşlar bunu kavrayabilecek kapasitede değiller çünkü herkesi kendileri kadar bilir zannediyorlar. Elit motorcular olarak kafalarına göre takılıyorlar.
Niye yazdıysam bu kadar ?