Cümleten merhabalar.. Aranıza yeni katıldım, dilerim hayırlı olur...
Soruyu soran arkadaşa 'benim' yanıtım: gözünü seveyim Piaggio alma! Benim Carnaby'im var.. Ha deli makina, uçar kaçar vs.. Piaggio'lar iyidir, müthiş konforludur.. Gel gelelim Allah muhafaza servise işin düşmesin.. Senden resmen başlık parası alırlar.. İş sadece para değil, Piaggio'nun bazı hayati parçalarını İtalya'dan beklemek zorundasın.. Yamaha'yı bilemem, Suzuki'yi de bilmem, ama Piaggio İtalya'da 10 Euro'ya sattığı parçayı getirip sana burda 50 Euro'ya -mesela- satar! Bil de, ona göre karar ver..
Sunduğun seçeneklere bakılırsa para mefhumu pek olmayan bir arkadaşsın, tamam güzel de, an gelir o servis masrafı canını yakar. Piaggio'ların çukura tümseğe pek gelmediğini, inceden nazik motorlar olduğunu da hatırlatırım. Ben Carnaby'yi elden çıkardıktan sonra Suzuki Inazuma veya olmadı Yamaha Xenter'e sulanacağım ama şimdilik kararsızım..
Bir de dikkatimi çeken şey, forumlarda birisi bir aleti kötülediğinde veya övdüğünde hemen 'satıcı mısın, bilmemne misin' damgası yiyiyor. Ne demiş Hadis'te 'Alacağın cevap seni mutsuz ediyorsa o zaman o soruyu sorma!'
Sana yardımcı olmaya çalıştım, yine de karar senin.. Aldıktan sonra da aklında soru kalmasın, en güzel mal elindeki maldır.. Her ne kadar beni delirtse de Carnaby'mi de seviyorum, bu hafta elime geçecek olan Honda Wave'imi de seviyorum.. İkisinin yeri ayrı.. Paran varsa sana da iki farklı segment motor tavsiye ederim..
Hayırlı sürüşler kardeşim..