Suzuki mi? Yamaha mı? Piaggio mu?

kesinlikle piaggio . fuarda 1 saate yakın inceledim arka bagajı ,ön süspansiyonları,direksiyonu ve görünümü mükemmel. diğerleri de kaliteli tabi ki ama Piaggio ayrı güzel. bir kere binin, oturuş pozisyonu rahatlık görünüm olarak kesinlikle made in italy.
fiyat olarak büyük paralar olduğu için bayilerine git dene derim.
herşey gönlünüzce olsun
saygılarımla

kesinlikle piaggio . fuarda 1 saate yakın inceledim arka bagajı ,ön süspansiyonları,direksiyonu ve görünümü mükemmel. diğerleri de kaliteli tabi ki ama Piaggio ayrı güzel. bir kere binin, oturuş pozisyonu rahatlık görünüm olarak kesinlikle made in italy.
fiyat olarak büyük paralar olduğu için bayilerine git dene derim.
herşey gönlünüzce olsun
saygılarımla

Piaggio 'da haklısınız ama.. Bu gün babam da xmax'ı denemiş. Mükemmel bi motor dedi. Yarın da ben bi gidip bakıp deniycem.

Koltuk olarak, hızlanma olarak, her şeyiyle mükemmel motor dedi.. Boy olarak ta iki ayak tabanı yere tam olarak basmıyor.. Ama sadece parmak uçları da deymiyor.

Yani topuğun biraz havada kaldığını düşünün o işte.

Zaten okuduğum tekniklerde -belki sadece vitesliler için geçerlidir- hep sol ayakla durun diyolardı. Bakıcaz bakalım yarın ben de bi deniyim.. :)

Ama şu an bi sıkıntı çıktı.. Piyasada XMAX ABS yok..

Xmax ın beyazı çok güzel beyaa..:mrgreen:
Arca sende 2 tane mi pcx var acaba ?
Git dene ve gör hangisini beğenirsen onu al.

Xmax ın beyazı çok güzel beyaa..:mrgreen:
Arca sende 2 tane mi pcx var acaba ?
Git dene ve gör hangisini beğenirsen onu al.

İçimden beyaz veya siyah geçiyor.. Ama gel gör ki piyasada XMAX ABS yokmuş. :) Harıl harıl bakınıyor babamlar.

Evet bi siyah bi de gri pcx var. Birini satıcaz xmax alıcaz. Seneye üniversiteye giderken de öbür pcx i satıcaz..
Sonrasını bilmiyorum.. :)

İşte babam bu gün -aslında artk dün oluyor- denemiş.. Mükemel bi motor dedi..

Ben de yarın -yani bu gün oldu artık- gidicem deniycem bakalım.

Çok çok büyük bi ihtimalle XMAX 250 ABS alıyoruz.. :)

Xmax çok şık bir makina ...doğru tercih bence..tolme nikli arkadaşımda aldı ona danışabilirsin detayları...neden xmax işte eyle:)

En güzeli ve farklısı Piaggio bence. Ancak sele altına iki kapalı kask alması nedeniyle mantıklı tercih X-Max olmalı. Arkaya bir de çanta takınca harika olur. Ama yine de sanırım benim aklım X-Evo'da kalır :).

xmax tokadı basar... gerek görüntü gerek kalite olarak ama 1.lik için suzuki ciddi rakip. En son ise piaggio yu tercih ederdim.

Xmax çok şık bir makina ...doğru tercih bence..tolme nikli arkadaşımda aldı ona danışabilirsin detayları...neden xmax işte eyle:)

Bu gün uygun olursam xmax'ı deneme imkanım olacak. :) Bakalım babamın ve sizlerin de dediği kadar var mıymış? :mrgreen:

En güzeli ve farklısı Piaggio bence. Ancak sele altına iki kapalı kask alması nedeniyle mantıklı tercih X-Max olmalı. Arkaya bir de çanta takınca harika olur. Ama yine de sanırım benim aklım X-Evo'da kalır :).

X-EVO nun sele altı bagajı da küçük değil.. Sanırım o da iki kask alabiliyor. Ayrıca arka kısımda araba bagajı gibi olan bölmeden koyarak 80 cm uzunluğunda cisimler taşıyabiliyormuşsun.. Ama XMAX.. XMAX yani.. :)

xmax tokadı basar... gerek görüntü gerek kalite olarak ama 1.lik için suzuki ciddi rakip. En son ise piaggio yu tercih ederdim.

Suzuki 200 lük pek tutmadı nedense. 200 lük olduğu için olabilir. XMAX'ta karar kıldık.. Bakalım piyasalar araştırıyoruz. Ama çoğu firma ağustosa gün veriyor xmax'ın glemesi için.. Aramaya devam!

Scooterdan pek anlamam o yüzden yorum yapmıyım ama tip olarak piaggio biraz daha iyi gibi ama hepsi güzel.Merak ettiğimden soruyorum hiç scooterım olmadı , motorunu büyütürken neden seçimini tekrar scooterdan yana kullandın ? Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan

Scooterdan pek anlamam o yüzden yorum yapmıyım ama tip olarak piaggio biraz daha iyi gibi ama hepsi güzel.Merak ettiğimden soruyorum hiç scooterım olmadı , motorunu büyütürken neden seçimini tekrar scooterdan yana kullandın ? Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan

Aslında scooter tercihi tamamen babama ait.. Benim gönlümde yatan herhangi bi enduro motosiklet ama babamın vitesli motosikletlere karşı bi ön yargısı olduğu için ne derse he demen zorundayım.. Sonuçta alacak olan o.

Uzun yola gelen rahat ve performanslı bi motor istiyordu.. Scooter olarakta böyle oldu işte.

Aslında en başta CBF 150'yi alınca ne güzeldi. İğneada'ya geldi, İğneada'da gezdik.. Amaa ta ki burgaza dönüp şehir içinde debriyajlı motoru kullanana kadar.. Uğraşılmaz bunla şehir içinde dedi.. Daha 1000 km olmayan motoru sattı. :(

Ben olsam suzuki alırım. Bence daha sağlam..

Sağlamlık olarak haklısın da.. Diğer yönleri de düşününce yamaha kesinlikle öne çıktı.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cümleten merhabalar.. Aranıza yeni katıldım, dilerim hayırlı olur...

Soruyu soran arkadaşa 'benim' yanıtım: gözünü seveyim Piaggio alma! Benim Carnaby'im var.. Ha deli makina, uçar kaçar vs.. Piaggio'lar iyidir, müthiş konforludur.. Gel gelelim Allah muhafaza servise işin düşmesin.. Senden resmen başlık parası alırlar.. İş sadece para değil, Piaggio'nun bazı hayati parçalarını İtalya'dan beklemek zorundasın.. Yamaha'yı bilemem, Suzuki'yi de bilmem, ama Piaggio İtalya'da 10 Euro'ya sattığı parçayı getirip sana burda 50 Euro'ya -mesela- satar! Bil de, ona göre karar ver..

Sunduğun seçeneklere bakılırsa para mefhumu pek olmayan bir arkadaşsın, tamam güzel de, an gelir o servis masrafı canını yakar. Piaggio'ların çukura tümseğe pek gelmediğini, inceden nazik motorlar olduğunu da hatırlatırım. Ben Carnaby'yi elden çıkardıktan sonra Suzuki Inazuma veya olmadı Yamaha Xenter'e sulanacağım ama şimdilik kararsızım..

Bir de dikkatimi çeken şey, forumlarda birisi bir aleti kötülediğinde veya övdüğünde hemen 'satıcı mısın, bilmemne misin' damgası yiyiyor. Ne demiş Hadis'te 'Alacağın cevap seni mutsuz ediyorsa o zaman o soruyu sorma!'

Sana yardımcı olmaya çalıştım, yine de karar senin.. Aldıktan sonra da aklında soru kalmasın, en güzel mal elindeki maldır.. Her ne kadar beni delirtse de Carnaby'mi de seviyorum, bu hafta elime geçecek olan Honda Wave'imi de seviyorum.. İkisinin yeri ayrı.. Paran varsa sana da iki farklı segment motor tavsiye ederim..

Hayırlı sürüşler kardeşim..

konuyu güncellemek istiyorum. XEVO mu? XMAX mı? Joymax mı? yoksa gts evo mu?
125 cc den sonra maxi ye geçmek istiyorum. Şu an kullandığım scooter'da tek şikayetim konforsuz oluşu ve dik oturuş pozisyonu. Bu modellerden hangisi en konforlusudur? + suzuki burgman200 ü de eklemek isterim. Hemen hepsi aynı fiyat aralığında.

Xmax derim ben sonuçta gerçekten çok şık bir makina ve yok satıyor , fiyat olarak da çok uygun servis olarak da normal seviyede ne iyi ne kötü , tip olarak da hepsine bin basar şahsi görüntüm ama artık bütün maxi scooterlar çok hantal ve şişman geliyor gözüme ayrı bi tipsiz ama xmax te o yok , hiç motordan anlamayan bilmeyen kız arkadaşım bile geçen gün geldi 'yolda bi scooter gördüm yanında xmax yazıyordu çık güzeldi yaaa ' dedi , tabi ki beyaz olanı :)

tip de önemli tabi ama xmax için genelde konforsuz ve sert süspansiyonları olduğu söyleniyor. Dediğim gibi benim için en önemli etken tipten ziyade konfor. Açıkçası sym ile piaggio bana daha yakın. Nedense çok popüler modelleri sevmiyorum, pcx gibi.

Bitmesin bence güzel muhabbet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar