Suzuki ipin ucunu kaçırdı

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben 26 yaşında aldım V-Strom'u. Arada apaçi kanı ateş basıyor, gün boyu 3. viteste 90 civarlarında kullanıyorum, o V-twin motordan gelen sese bitiyorum. Yüksek devirde ara ivmelenmeler hala çok tatlı, hala çok keyifli. 3-4K RPM arası yokuş aşağı akmak hele, off. Enjeksiyonlu olmasına karşın arada patır patır egzoz patlatır bu arada. Kesinlikle yaşlı motoru falan değil, kim demişse traş hikaye. Bir yaştan sonra biraz toplumun da saygısını almak istiyorsun, o kendini gerçekleştirmenin ötesinde bir takım personalara sahip olmak bambaşka bir yanını tatmin ediyor. AEA'nin dediğini hatırla, Suzuki kullanan adamda her zaman bir apaçilik vardır, Suzuki gerçekten farklı karakterler vaadediyor motosikletlerinde. O tasarım ekibinde kafası bambaşka çalışan 2-3 mühendis tutuyorlar yani, belli o.

Başlığa cevap olarak, Suzuki Türkiye uçurumdan baş aşağı düşmekte... Bu piyasada tek kaçış yolları yerli üretim. Aksi halde inanılmaz zor toparlanmaları. Servis, bayi ve hizmet kalitesine birşey demiyorum; Evet güzeller ama o fiyatlarla piyasası olmayacak motorları satamazlar abi.. Geçmişten gelen bir bakiye var ama dominasyon namına Suzuki'de ne vardı ki abi ?.. Yamaha mesela ekmeğini yiyor, Honda'nın kahretsin o da yiyor... Bu CF, Bajaj grubu falan hep Suzukilerin, KTM'lerin, Aprilia'ların payından çalarak büyüdüler. Türkiye'de kaliteden ziyade fiyat ve özellik sayısı çalışıyor, bu anlaşıldı. Umarım biraz karlarını subvanse edebilir ve uygundan motor satabilirler.
Suzuki alan adam motordan anlayan adamdır. Ben bunu bilir bunu söylerim...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Suzuki alan adam motordan anlayan adamdır. Ben bunu bilir bunu söylerim...
Hem benim gibi ihtiyar hımbılların işini görüyor hem de yeri geldiğinde gazı açınca apaçilik yapmam demiyor, daha ne olsun.
Tamam bir tracer 900 ile yarışamaz ama aslında bir sürü genç motoru diye geçen motoru tokatlar iyi bir sürücünün elinde. Tommy gagalı diye sevmiyor ama onun altında vstrom 650 olsa günde 1500km yol yapar daha yorulmadım derdi.

Motosikleti
Dünya geneli pek kimse anlamıyor demek ki motordan... 😉
Ya bu konuları çok önce de tartışmıştık. Dünya kim ya? Geçiniz, dünyanın halini görüyoruz işte. Sonuçta insanlık olarak ortalamamızın ne olduğu belli. Motosiklet çok dış kapının dış mandalı bile olmayan bir konu. Şu anda dünyanın düz olduğunu iddia edecek en az 1.000.000 insan vardır dünya yüzeyinde, motosiklet seçimlerine gelene kadar... :D

Bu arada Suzuki'yi motosikletten anlayan adam alır önermesinden Suzuki almayan motosikletten anlamaz anlamı da çıkmıyor kesinlikle.

Motosikleti
K 1600 GTL
Ya bu konuları çok önce de tartışmıştık. Dünya kim ya? Geçiniz, dünyanın halini görüyoruz işte. Sonuçta insanlık olarak ortalamamızın ne olduğu belli. Motosiklet çok dış kapının dış mandalı bile olmayan bir konu. Şu anda dünyanın düz olduğunu iddia edecek en az 1.000.000 insan vardır dünya yüzeyinde, motosiklet seçimlerine gelene kadar... :D
Müthiş bir ego... 😀

Motosikleti
Müthiş bir ego... 😀
"Bu arada Suzuki'yi motosikletten anlayan adam alır önermesinden Suzuki almayan motosikletten anlamaz anlamı da çıkmıyor kesinlikle." Sonradan eklediğim şu kısmı kaçırmışsın.

Bendeki kadar sende de ego var ki ucu hiç sana dokunmayan bir önermeden rencide olmuşsun, egosantrik bir algı oluşmuş. (Cevap vermenden öyle bir sonuç çıkardım - öyle algılanmasa cevap gerektiren bir önerme değil...)

Bu arada sokaktaki sıradan halkı geçtim, yüksek puanlı üniversitelerden mezun / master'lı falan aptallarla çalışıyorum o yüzden hiç de mütevazi olamayacağım. İnsanların çoğunluğu bildiğin aptal. (Ben de bunlara dahilim; çünkü aptallardan istifade ederek misler gibi yaşayacağıma öz-saygı / ahlak vb. kavramlar ile kendimi sınırlayıp, dürüst ve akıllı bir şeyler yaparak ile geçimimi sağlamaya çalışıyorum - bu da başka tür bir aptallık yani...)

"Bu arada Suzuki'yi motosikletten anlayan adam alır önermesinden Suzuki almayan motosikletten anlamaz anlamı da çıkmıyor kesinlikle." Sonradan eklediğim şu kısmı kaçırmışsın.

Bendeki kadar sende de ego var ki ucu hiç sana dokunmayan bir önermeden rencide olmuşsun, egosantrik bir algı oluşmuş. (Cevap vermenden öyle bir sonuç çıkardım - öyle algılanmasa cevap gerektiren bir önerme değil...)

Bu arada sokaktaki sıradan halkı geçtim, yüksek puanlı üniversitelerden mezun / master'lı falan aptallarla çalışıyorum o yüzden hiç de mütevazi olamayacağım. İnsanların çoğunluğu bildiğin aptal. (Ben de bunlara dahilim; çünkü aptallardan istifade ederek misler gibi yaşayacağıma öz-saygı / ahlak vb. kavramlar ile kendimi sınırlayıp, dürüst ve akıllı bir şeyler yaparak ile geçimimi sağlamaya çalışıyorum - bu da başka tür bir aptallık yani...)
Buna aptallık demeyelim. Bilgi ve tecrübeyi insanlara bedel karşılığı vermek diyelim. Bir nevi ticaret şeklinde ele alalım.
Sonuçta bizler dürüst insanlarız ve kazandığımız parayı hak etmeye çalışıyoruz. İşimizi özenle ve saygıyla yapıyoruz.

Motosikleti
K 1600 GTL

İlk paragrafı killingroad yazdı zannettim 😀 Ego doğumdan itibaren her insanda olan birşey bende de olması normal ama sen de olan kadar olmadığına eminim. Önermenin ( suzuki alan adam motordan anlayan adamdır ) ucu suzuki almayan herkese dokunuyor ( bana dokunmuyor 125 cc bir suzukim var ) ama dokunma rencide olma düzeyinde değil. Sonuç olarak senin fikrin seni bağlar bu fikir kimseyi rencide etmez. Son paragraf da buram buram ego kokuyor bu arada... her zaman Mütevazı olmakta fayda var....

Motosikleti
... Önermenin ( suzuki alan adam motordan anlayan adamdır ) ucu suzuki almayan herkese dokunuyor ...
Dokunmuyor.

Gayet şu şekilde de okunabilir:
Suzuki'yi ancak meraklı / motordan anlayan adam alır, çünkü görünürde sunduklarına ve rakiplerine göre pahalı, az satan, ikinci eli de pek hareketli olmayan bir marka. Alım için özel bir sebep / farklı bir kriter seti lazım...

Her cümlenin altını da bu kadar doldurmak zorunda kalmalı mıyız gerçekten? O zaman da insana pedantik derler. (Türkçe güzel bir karşılık varsa öğrenmek isterim, sanki buna denk gelen bir kelime yok...)

Motosikleti
Bu kelimenin zaten 5 tane farklı anlamı var. Ne diyeceğiz bilemedim.
İngilizce "anal" diyorlar ama o hiç olmadı sanırım... :D

ChatGPT'ye sordum:

Fransızca “pédantique” kelimesinin Türkçe karşılığı genellikle:
  • Pedantik
  • Kuralcı
  • Titiz (aşırı derecede)
  • Detaylara gereğinden fazla takılan
  • Bilgiçlik taslayan / ukalaca

Anlam nüansı​

“Pédantique”, bir kişinin:

• Kurallara ve ayrıntılara aşırı bağlı olması,
  • Küçük hataları düzeltmeye meraklı olması,
  • Bilgisini gösterme eğiliminde olması
anlamında kullanılır.

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
Dokunmuyor.

Gayet şu şekilde de okunabilir:
Suzuki'yi ancak meraklı / motordan anlayan adam alır, çünkü görünürde sunduklarına ve rakiplerine göre pahalı, az satan, ikinci eli de pek hareketli olmayan bir marka. Alım için özel bir sebep / farklı bir kriter seti lazım...

Her cümlenin altını da bu kadar doldurmak zorunda kalmalı mıyız gerçekten? O zaman da insana pedantik derler. (Türkçe güzel bir karşılık varsa öğrenmek isterim, sanki buna denk gelen bir kelime yok...)
"Pedantik" kelimesi, küçük hataları düzelterek, önemsiz ayrıntılara aşırı önem vererek veya özellikle dar veya sıkıcı bir konuda kendi uzmanlığını vurgulayarak başkalarını rahatsız eden birini tanımlamak için kullanılan aşağılayıcı bir kelimedir.
Yeni bir şey öğrendim sayende... Tabiki gerçekten yukarıda bahsettiğin şekilde düşünerek yazdıysan ben ( forumdaki birçok sıradan insan ) yanlış yorumlamışım (ız) demek ki... Kusura bakma kendini pedantik hissetmene sebep oldum. Ama en azından pedantiği öğrenmiş olduk.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
az önce denedim bi değişiklik yok saçma bi ağırlık ağır bi gidon böyle naked olmaz şehir içinde sürülecek motor değil şimdiye kadar denediğim en kötü motor kesinlikle
Benzer bir Nc'yi ben de kullandım ama o kadar da abartılacak kadar berbat değildi. Bence ya furş takımında ya da lastik havalarında problem olabilir. Çok ilginç.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
O motoru ben de kullandım ama o kadar da abartılacak kadar berbat değildi. Bence ya furş takımında ya da lastik havalarında problem olabilir. Çok ilginç.
6 7 saat aralıksız motor sürdüğüm oldu ama şununla 30 dk yaptığım parkur kadar yorulmamıştım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar