- Motosikleti
- V-Strom 800 DE
Topcase'ten ziyade şöyle birşey aramaktayım da. İnazumaya gidecek bir canta mıdır emin olamadım.
Beklemekle yağa birşey olmaz diyor benim otomobil ustam. Kitapçıkta 5000 de yağ değişimi diyor. Bizim servisçiler 3000 de değiştir diyorlar. Otomobil ustam 5000 bin kitapçığı bile öyle diyor, 5000 km bin sen dedi. Ben yıllardır arabalarımı gözü kapalı teslim ederim. Hiç yüzümü kara çıkarmadı ustam. Onun sözünü dinleyeceğim yine. Motul 5100 iyi sanırım.Ben de ya motul ya da Castrol kullanmayı düşünüyorum. En son bakımda Suzuki servisten Eni isimli İtalyan malı bir yağ kullanmışlardı. Ben hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ucuz bulursam b3lki ona da devam edebilirim.Bakım için bir de yağ aldım Motul 5100 üretim tarihi mayıs 2016. Çok mu eski acaba? Yoksa normal mi 10 aylık kutu olması?
Merhaba arkadaşlar, kuyruk çantası kullanan var mıdır aramızda. Hangi model nasıl durur, ne önerilir merak etmekteyim
[/COLOR]https://goo.gl/photos/DFkSTK8NiNKYoxju8
marka model nedir acaba? nereden aldınız?
Bu arada yukarıya eklemeyi unutmuşum, benzin göstergesi tek dişe indiği anda geriliyorum ben eheh
Ölçümü nasıl yapabilirim acaba ne kadar tükettiğim ile alakalı. bunun için bir uygulama veya kolaylık var mıdır.
2 Nisan 7 Nisan tarihleri arasında görev gereği Dalaman-Uşak- Afyon -Dalaman seyahatini yaptım, izlenimlerimi yazıyorum. Toplam 1120km yol yaptım ve 190 TL lik yakıt harcadım.100km de 3.2lt gibi bir tüketim oldu. Km de 170 kuruş tutuyor. Gayet ekonomik. Deposu küçük, en az 400km gidebilmeli fakat 300km de depo boşalıyor.200km den sonra benzin istasyonu aramaya başlıyorsunuz. Motosiklet sınıfına göre çok konforlu, ilk 200km hiç mola vermedim, yormadı.Titreşim yok gibi.Düşük vites ve alt devirlerde cansız , özellikle yokuş çıkarken sıkıntı veriyor, Devrini aldıktan sonra sorun kalmıyor, bas gaza uç. Rüzgardan etkilenme çok az. Ne kadar şiddetli olursa olsun denge bozulmadı. Afyon Sandıklı ve Kütahya Afyon arasında etkili rüzgar vardı, etkilenmedim. Frenler iyi ama ABS olsa daha iyi olurdu.
İlk benzin alırken depoyu tam doldur, trip 1 veya 2'yi sıfırla. Sonraki benzin alışında kaç km yaptığına ve kaç litre aldığına bak. Diyelim ki X kilometre yapıp, Y litre benzin aldın.
(100 x Y lt) ÷ X km = ● lt./100 km <--- Hesap budur.
2 Nisan 7 Nisan tarihleri arasında görev gereği Dalaman-Uşak- Afyon -Dalaman seyahatini yaptım, izlenimlerimi yazıyorum. Toplam 1120km yol yaptım ve 190 TL lik yakıt harcadım. 100km de 3.2lt gibi bir tüketim oldu. Km de 170 kuruş tutuyor. Gayet ekonomik. Deposu küçük, en az 400km gidebilmeli fakat 300 km de depo boşalıyor. 200km den sonra benzin istasyonu aramaya başlıyorsunuz. Motosiklet sınıfına göre çok konforlu, ilk 200km hiç mola vermedim, yormadı.Titreşim yok gibi.Düşük vites ve alt devirlerde cansız , özellikle yokuş çıkarken sıkıntı veriyor, Devrini aldıktan sonra sorun kalmıyor, bas gaza uç. Rüzgardan etkilenme çok az. Ne kadar şiddetli olursa olsun denge bozulmadı. Afyon Sandıklı ve Kütahya Afyon arasında etkili rüzgar vardı, etkilenmedim. Frenler iyi ama ABS olsa daha iyi olurdu.
Inazumanın niye yeni ABS li Euro 4 uyumlu modeli gelmiyor?
şöyle bir soru sordum tam 8 gün önce kimse cevap yazmadı yaaa.......
Suzuki merkeze sorman lazım biz sadece fikir yürütebiliriz. Kendi fikrimi yazıyorum inazuma hiçbir zaman planlanan satış adedine ulaşamadı v storm 250 ve gsx 250r gibi iki yeni model girince inazumayı satmak daha da zorlaşacaktı. Bi de diğer modellerin de aslında inazumadan şekil olarak farklı olmadığı da bayide yan yana olunca çok belli olurdu. Amortisörleri bile aynı. Yeni modeller inazumadan türetilmiştir çünkü. Fakat bu yorumum yeni modellerin komple kötü olduğunu da düşündürmesin. Suzuki modelleri hep süprizli olmuştur. Gelince merakla sürmeye çalışacağız yeni modelleri...