Kurs için iki tavsiye:
1. En ucuzuna yazıl, pratik vermesede olur ama sınava en azından cb125 ile sokuyor olsunlar, piyasada çok dandik motorla sokanlar var, mecidiye köyde 300tl civarı, paranı asıl honda akademiye ver, superlermis, bende 6 ay önce aldım ehliyeti ama baharda bu kursa gideceğim 400tl galiba, servisle götürüyorlar tüm teknik bilgileri ve ileri sürüş bilgilerini veriyorlar,
2. Benim gibi 900tl ver iyi bir kursa git 10saat pratik al, ben a2b den aldım, villa levent var ama o 1000tlden fazla galiba.
Şimdiki aklım olsaydi kursa yazildigimda ben 1. seçeneği yapardım. Tüm tanıdığım endro naked cross kullanıcıları o kursa gidersen pratik hariç bilgi olarak bizlerden daha ileri olursun diyor. Pratik ise kullandıkça gelişiyor zaten. Sonuçta iki tekerdeyiz, olabildiğince iyi eğitim al, maddiolarak sşimdi zorlasa da hayati önem taşıyan egitimlerin hepsini şimdiden al, sonra ne gerek var dersin, ardindan Allah korusun hastane masrafı çıkmasın.
Motorun var mı bilemiyorum ama sakın 250cc den fazla bir motorla başlama, hatta 125 tercih et. Keşke 6 ay önce mt125 olsaydı da ben alsaydım, ama yakında almayı planlıyorum, inazuma ucuzlamaz buara, belki sşubattan sonra, fuarda ucuzlar belki, o da süper motor, ama pahalı,bende cb125 var ve sşehir içi için bence ideal bir başlangıç motoru ama mt çok daha iyi, en azından beygiri, torku yüksek ve kurye motoru değil. Çin alma, japondan şaşma. Ben su anda üç motor kovaliyorum: mt125, xmax ve inazuma. Kelepir bulursam kacirmayacagim. Sanırım fuara kadar da bulamam. İnazumanin ikinciweline girme, zaten fiyat olarak neredeyse 0 la aynı git sıfır al, yada mt al motoru ufak ama forumu oku, supermis.
Ama hepsinden önce iyi bir eğitim al, ve bot, dizlik, mont, eldiven ve özellikle de kaska para harca, feyizoglu fiyat olarak mantıklı, en azından nolan al, bedeninin değerini yaralanmadan bil.
Biraz uzun oldu, kusura bakma..